Gå til menu Gå til indhold

Velkommen til Ifs nyhedsrum

Her finder du pressemeddelelser, pressefotos og information om, hvordan du kommer i kontakt med vores kommunikationsafdeling.

Kontaktpersoner

Birgitte Ringbæk Kommunikationschef

Birgitte Ringbæk

Kommunikationschef

birgitte.ringbaek@if.dk
61 20 50 09
36 87 49 12

Rasmus Barlag

Rasmus Barlag

Kommunikationsmedarbejder

rasmus.barlag@if.dk
24 75 02 91
36 87 42 71

Kvinder bør involvere sig mere i forsikringer

03-08-2021, 04:50

Kvinders lyst til at sætte sig ind i husstandens forsikringer halter langt efter mændenes, viser ny undersøgelse. Det bør der ændres på, mener forsikringsselskabet If.

Kvinders lyst til at sætte sig ind i husstandens forsikringer halter langt efter mændenes, viser ny undersøgelse.

1.000 personer har deltaget i undersøgelsen og fordeler sig på 30 pct., der bor alene, 66 pct. som er gift/samboende, mens 4 pct. bor med ”Andre”. Undersøgelsen er foretaget af analysebureauet Userneeds for If Skadeforsikring i februar 2021.

Hos halvdelen af de 657 deltagere, der er gift/samboende, er ansvaret for forsikringerne delt lige mellem partnerne. I den anden halvdel varetager kun den ene part forsikringsansvaret, og her ses en temmelig skæv fordeling på 72% mænd og kun 28% kvinder.

Dykker man ned i årsagerne til, hvorfor kun den ene part har ansvaret, er svaret i 36 pct. af tilfældene, at ”Min partner gider ikke involvere sig i det” og i 31 pct. af tilfældene ”Vi er enige om, at kun én af parterne behøver at bruge tid på det”.

Blandt de 343 deltagere, der bor alene, svarer 15 pct., at de ved meget lidt/intet om forsikringer og ikke rigtig bruger tid på det. To tredjedele heraf er kvinder.

Bekræfter fordom
”Tallene bekræfter desværre i et vist omfang fordommen om, at det oftest er mændene, der varetager familiens økonomiske dispositioner. Men selve holdningen, at det er okay at lade den ene part i forholdet tage ansvaret for forsikringerne og at man ikke gider involvere sig, den er uhensigtsmæssig, og den bør kvinder have interesse i at ændre”, siger kommunikationschef hos If, Birgitte Ringbæk.

”Når folk skal forklare hvad forsikringer er, så bruger mange vendingen, at det er en form for sikkerhedsnet, man spænder ud under sig selv og familien. Der er ingen grund til, at kvinder bringer sig i en situation, hvor kvaliteten og størrelsen af deres sikkerhedsnet er styret af andres beslutninger og prioriteringer. Det bør de selv være med til at beslutte”.

Fælles projekt
Kendskab til familiens forsikringsmæssige situation og viden om eventuelle sårbarheder, er vigtige for at kunne træffe gode valg i livet.

”Forsikringer er en del af husstandens fælles projekt. De er ofte forsikringer, der holder hånden under familien, hvis noget uforudset sker. Derfor bør begge parter vide, hvilke muligheder der findes, og om familien nu også er sikret, som begge parter ønsker, de skal være”, siger Birgitte Ringbæk.

Del adgangen til forsikringerne
Hos If bakker man op om, at begge parter i et forhold bør være involveret i de relevante spørgsmål. Rådgiverne opfordrer i dialogen med kunderne til, at man husker at involvere hinanden i forsikringsbeslutningerne.

Ifs kommunikationschef anbefaler delt forsikringsoverblik, som et godt sted at starte.

”Der er ingen grund til at holde fast i tidligere tiders mønstre. Man kan allerede i dag starte ved at sikre, at begge parter i husstanden har adgang til familiens forsikringspolicer. De fleste forsikrings­selskaber har en online ”Mine sider” løsning, hvor man har overblik over sine policer. Tjek at I begge kan tilgå forsikringerne, når du er logget ind, eller sørg for at dele adgangen med din partner under din profil”.

Besøg vores LinkedIn

Læs fx om nyheder fra If, stillingsopslag etc.

Besøg os på YouTube

Her ser du vores forskellige kampagnefilm.

Følg os på Facebook

Se alt fra nyheder til tips og tricks.

Her finder du vores pressemeddelelser