Nyd livet med en MC ferie

Har du en motorcykel, har du sikkert overvejet at tage en MC ferie i enten Danmark eller udlandet. På en MC ferie behøver du nemlig ikke meget andet end din motorcykel og noget tøj, foruden penge til kost og logi – alt efter hvordan du foretrækker at rejse.

Styr på MC forsikringen? Hvis ikke, kan du få én her:

Beregn pris

MC ferie: en billig måde at rejse på

Én af de billigste måder at rejse på er ved at tage på en såkaldt MC ferie, hvor man primært bruger penge på benzin, mad, overnatninger på campingpladser eller hoteller, foruden bro- og bompenge.

På en MC ferie har du total frihed. Du vælger selv, hvor dyr og avanceret ferien skal være, hvor MC ferien går hen, hvilke ruter du tager og hvornår du er fremme. Det eneste du i virkeligheden skal tage hensyn på MC ferien til er vejret og din pengepung.

Du kan få en rigtig billig MC ferie, hvis du selv rejser med campingudstyr og selv laver mad på et gasblus. Spiser du i stedet på restauranter hver dag og bor på hotel hver nat, bliver MC ferien tilsvarende dyrere – men det er alt sammen op til dig selv og dine ferieønsker.

Køb MC forsikring til MC ferien her

Du kan holde MC ferie hvor som helst

En anden fordel ved MC ferier er, at du praktisk talt kan holde MC ferie hvor som helst, bare der er anlagt veje.

Fx kan du lige så godt holde en MC ferie i Danmark som i udlandet.

Vil du alligevel gerne vil ud over de danske grænser, kan du fx nemt køre gennem Jylland til Tyskland, krydse Øresund til Sverige, eller tage en færge til Norge.

Husk MC forsikring på din MC ferie - beregn din pris her

Nyd livet med en MC ferie.

MC ferie i Danmark

Vil du holde din MC ferie i Danmark, bør du gøre det i det sene forår eller om sommeren. Om sommeren er det ikke så koldt at køre, du kan campere uden at fryse om natten og naturen tager sig ud fra sin bedste side. Den danske sommer er som skabt til camping og MC ferier.


MC ferie i udlandet

Foretrækker du at tage på MC ferie i udlandet, bør du tjekke vejrudsigten for det pågældende område før du pakker saddeltaskerne. Sørg for, at du ikke lægger din MC ferie i landets regntid, og at det ikke bliver for koldt om natten, til du kan sove ude, hvis du ønsker at campere.

Vær desuden opmærksom på, at hvis du tager på MC ferie et meget varmt sted, er du ekstra udsat ift. både sol og varme. Sørg for at passe godt på din hud med både solcreme og MC tøj, og sørg for at holde pauser og drikke en masse vand under MC ferien.

Artiklen fortsættes nedenfor

Når du pakker til din MC ferie

Der er mange ting at tænke på, før man tager afsted på MC ferie – én af dem er pakningen af motorcyklen. Visse ting er essentielle at have med, mens andre blot er rare at have med. Lige meget hvad, skal du tænke dig godt om, når du pakker før MC ferien.

Som hovedregel bør du pakke så let som muligt, da vægten nemt kan påvirke din motorcykels manøvredygtighed. Prøv desuden at placere din bagage så tæt på motorcyklens midtpunkt som muligt, fx i en tanktaske eller på bagagebæreren, så du bevarer motorcyklens balance.

Har du bagage i sidetasker, skal du sørge for at lægge det tungeste nederst, og forsøge at skabe ligevægt på begge sider af motorcyklen.

Husk altid at overholde motorcyklens tilladte totalvægt, og at pumpe dækkene ift. hvor meget vægt, motorcyklen bærer på under MC ferien.

Husk forsikringen på din MC ferie

Når man er på MC ferie, rejser man som regel meget let, primært fordi man skal kunne medbringe al sin bagage på selve motorcyklen.

Udover at pakke tøj, fodtøj og proviant til MC ferien, skal du også huske de lidt mere uhåndgribelig ting såsom MC forsikringen.

Læs mere om vores MC forsikring her

Vil du gerne sikre dig selv på MC ferien, bør du desuden have en ulykkesforsikring.

Læs mere om ulykkesforsikringer her

Pas på dig selv under MC ferien.

Få styr på forsikringskortene

Det kan være en god idé at medbringe et grønt kort - som bevis for ansvarsforsikringen - og et If Vejhjælp Europa-kort, især hvis du er på MC ferie i udlandet.

Læs mere om grønt kort 

Læs mere om If Vejhjælp Europa-kort 


Pas på dig selv under din MC ferie

De fleste af os ejer flere forsikringer, men som udgangspunkt håber vi på, aldrig at få brug for dem. Der er dog flere ting, du selv kan gøre, for at sænke sandsynligheden for, at din MC ferie fører til skadeanmeldelser:

  • Lås altid motorcyklen, når du går fra den, og tag altid nøglen med dig.
  • Planlæg, hvor du kan parkere din motorcykel sikkert, så risikoen for tyveri mindskes – både til daglig og på din MC ferie.
  • Kør forsigtigt i skarpe sving og kurver, og tag altid hensyn til vejens tilstand, kør fx varsomt, hvis vejene er dækkede af våde blade.

Senest opdateret den 21. december 2021.