Giv den gas i den danske motorcykel sæson

Motorcykelkørsel i Danmark er meget sæsonbestemt. Motorcyklen kommer oftest ud i godt vejr, og som regel kun fra midten af foråret til starten af efteråret. Men med en MC forsikring hos os får du faktisk en længere motorcykel sæson end det.

Styr på MC forsikringen? Hvis ikke, kan du få én her:

Beregn pris

Du og din motorcykel er dækket hele sæsonen

Med vores motorcykelforsikring er din motorcykel automatisk dækket hele sæsonen. Vi dækker også vinterkørsel i perioden 1. december - 29. februar.

Læs mere om MC forsikringen


Vær opmærksom på hvordan sæsonen påvirker motorcyklen

Sørg for altid kun at parkere motorcyklen i tørvejr, og i det hele taget at holde den tør og nogenlunde varm. MC forsikringen dækker nemlig ikke skader som tæring, rust, frostsprængning og lignende skader forårsaget af vejret eller manglende vedligeholdelse.

Det er op til dig at passe godt på din motorcykel, både når du kører på den, og når den står parkeret i kortere eller længere tid.

Det er heldigvis de færreste motorcykelejere, der vil lade deres motorcykel stå ude i regn og blæst, men det kan være svært at undgå dårligt vejr, når man allerede er ude at køre.

Her er det derfor ekstra vigtigt at vaske og tørre motorcyklen, når køreturen er slut.

Køb MC forsikring her!

Hold motorcyklen ren og tør.

Skal motorcyklen med til udlandet?

Har du tænkt dig at rejse gennem Europa med din motorcykel, bør du overveje at medbringe et grønt kort og et If Vejhjælp Europa-kort.


Lejer du i stedet en motorcykel i udlandet, skal du huske at købe en motorcykelforsikring hos udlejer eller et andet sted i landet – din danske kaskoforsikring dækker nemlig kun din egen motorcykel.

Artiklen fortsættes nedenfor

Værd at vide om den danske motorcykel sæson

Selvom vores motorcykelforsikring dækker kørsel hele året, er det ikke nødvendigvis sæson for motorcykelkørsel i hele perioden.

Måske kommer foråret sent eller vinteren tidligt. Du skal derfor bruge din egen sunde fornuft, når du begiver dig ud på de danske veje med motorcyklen.


Når solen lokker...

En ting de færreste mennesker tænker over, er, at man kan risikere at blive solskoldet eller få solstik, hvis man kører letpåklædt henover sommeren.

Kører du uden hjelm eller med bare arme, og har du undladt eller glemt at tage solcreme på, risikerer du at skolde din hud. Ofte vil du først opdage det senere, da vinden vil køle din hud, mens du stadig kører – vær derfor på forkant og tag solcreme på, før du tager hjemmefra.


Skal motorcyklen ud at køre uden for sæsonen?

Med en motorcykelforsikring hos os er din motorcykel dækket hele året rundt.

Ønsker du at køre motorcykel uden for motorcykelsæsonen, så kan du gøre det trygt og sikkert, vi er ved din side.

Hold ekstra godt øje med vejret uden for motorcykel sæsonen

Husk altid at passe godt på din motorcykel – især uden for motorcykel sæsonen – da motorcykelforsikringen ikke dækker skader forårsaget af vejr som regn og sne.

Derudover skal du passe meget på med at køre på saltede veje, da salt i høj grad kan skade din motorcykel.

Du kan evt. tjekke vejret på Vejdirektoratets hjemmeside, hvis du kører uden for motorcykel sæsonen.

Kører du på våde og salte veje, er det en god idé at vaske og tørre din motorcykel godt og grundigt efter køreturen, så den ikke står og ruster.

Få gode råd om motorcykelsæsonen.

Det er selvfølgelig altid vigtigt at køre efter vejrforholdene, da motorcyklen nemt kan skride ud i glatføre. Vær tålmodig og agtpågivende når du kører, og pas rigtig godt på dig selv – om du er forsikret eller ej.


Motorcykelforsikringens varighed

Din motorcykelforsikring gælder i et helt år, og fornys automatisk hvert år, indtil enten du selv eller vi afbryder den.

Du behøver derfor ikke bekymre dig om selv at forny din motorcykelforsikring før hver motorcykel sæson, for det gør vi for dig.

Senest opdateret den 22. december 2021.