Gi' den gas i den danske motorcykel sæson

Styr på MC forsikringen? Hvis ikke, kan du få én her:

Beregn pris

Som de fleste ved er motorcykelkørsel i Danmark meget sæsonbestemt. Motorcyklen kommer oftest kun ud i godt vejr, og som regel kun fra midten af foråret til starten af efteråret. Men med en MC forsikring hos os får du faktisk en længere motorcykel sæson end det.


Du og din motorcykel er dækkede hele sæsonen

Med vores motorcykelforsikring er din motorcykel automatisk dækket hele sæsonen fra den 1. marts - 30. november.

Som udgangspunkt dækker motorcykelforsikringen altså ikke kørselsskader i perioden 1. december - 29. februar.
Vil du gerne dækkes uden for motorcykelsæsonen, skal du købe en tillægsforsikring til vinterkørsel, som gælder ét år ad gangen.

Læs mere om MC forsikringer her


Vær opmærksom på hvordan sæsonen påvirker motorcyklen

Sørg for altid kun at parkere motorcyklen i tørvejr, og i det hele taget at holde den tør og nogenlunde varm. MC forsikringen dækker nemlig ikke skader som tæring, rust, frostsprængning og lignende forårsaget af vejret eller manglende vedligeholdelse.

Det er op til dig at passe godt på din motorcykel, både når du kører på den, og når den står parkeret i kortere eller længere tid.

Det er heldigvis de færreste motorcykelejere, der vil lade deres motorcykel stå ude i regn og blæst, men det kan være svært at undgå dårligt vejr, når man allerede er ude at køre.

Her er det derfor ekstra vigtigt at vaske og tørre motorcyklen, når køreturen er slut.

Køb MC forsikring her!


Skal motorcyklen med til udlandet?

Har du tænkt dig at rejse gennem Europa med din motorcykel, bør du overveje at medbringe et grønt og et rødt forsikringskort.

 • Grønt kort = ansvarsforsikring
  Fordelen ved at medbringe et grønt kort er, at du nemt og hurtigt kan vise, at din motorcykel er lovpligtigt ansvarsforsikret.

  Det er langt fra alle lande, som har krav om at medbringe grønt kort, men det kan i mange tilfælde lette processen, hvis du får brug for din forsikring.

  Læs mere om grønt kort og hvornår, du skal medbringe det her: Rødt og grønt kort
 • Rødt kort = kaskoforsikring
  Mens et grønt kort dokumenterer din ansvarsforsikring, repræsenterer et rødt kort din motorcykels kaskoforsikring.

  Med et rødt kort ved hånden under rejsen, kan du nemmere få assistance i udlandet, fx hvis du er indblandet i et færdselsuheld eller motorcyklen får driftsstop.

  Lejer du i stedet en motorcykel i udlandet, skal du huske at købe en motorcykelforsikring hos udlejer eller et andet sted i landet – din danske kaskoforsikring dækker nemlig kun din egen motorcykel.

  Læs mere om rødt kort og hvornår, du skal medbringe det her: Rødt og grønt kort

Artiklen fortsættes nedenfor

Hold motorcyklen ren og tør.
 • Et godt sted at være

  Årets Forsikringsselskab
  I både 2014, 2016 og 2018 udnævnte Autobranchen Danmark If som ”Årets Forsikringsselskab”. Prisen uddeles hvert andet år.

  Danmarks Bedste Kundeservice 2019
  Prisen blev uddelt af Wilke, der samtidig udnævnte If til Årets Digitale Forsikringsselskab.

 • Beregn din MC forsikring

  Du og din MC er godt dækket hos os.

  Beregn din pris!
 • Har du spørgsmål?

  Vi er klar til at hjælpe dig.
  Ring til os på 70 12 12 12skriv sikkert til os via Mine Sider​ - eller få os til at ringe til dig​.​​​​​​​​​

Værd at vide om den danske motorcykel sæson

Selvom vores motorcykelforsikring dækker i hele 9 måneder, er det ikke nødvendigvis sæson for motorcykelkørsel i hele perioden.

Måske kommer foråret sent eller vinteren tidligt. Du skal derfor bruge din egen sunde fornuft, når du begiver dig ud på de danske veje med motorcyklen.


Når solen lokker...

En ting de færreste mennesker tænker over, er, at man kan risikere at blive solskoldet eller få solstik, hvis man kører letpåklædt henover sommeren.

Kører du uden hjelm eller med bare arme, og har du undladt eller glemt at tage solcreme på, risikerer du at skolde din hud. Ofte vil du først opdage det senere, da vinden vil køle din hud, mens du stadig kører – vær derfor på forkant og tag solcreme på, før du tager hjemmefra.


Skal motorcyklen ud at køre uden for sæsonen?

Med en motorcykelforsikring hos os er din motorcykel dækket i 9 ud af årets 12 måneder, nemlig 1. marts – 30. november.

Ønsker du at køre motorcykel uden for motorcykelsæsonen, kan du tilkøbe Vinterkørsel til de resterende 3 vintermåneder, altså december, januar og februar.

Det betyder dog ikke, at du ikke kan køre på din motorcykel om vinteren, hvis du kun har en standard motorcykelforsikring. Du er bare ikke dækket, medmindre du har tilvalgsdækningen Vinterkørsel, og skal derfor selv betale for eventuelle skader i perioden.


Hold ekstra godt øje med vejret uden for motorcykel sæsonen

Husk altid at passe godt på din motorcykel – især uden for motorcykel sæsonen – da motorcykelforsikringen ikke dækker skader forårsaget af vejr som regn og sne.

Derudover skal du passe meget på med at køre på saltede veje, da salt i høj grad kan skade din motorcykel.

Du kan evt. tjekke vejret på Vejdirektoratets hjemmeside og via Vintertrafik-appen, hvis du kører uden for motorcykel sæsonen.

Kører du på våde og salte veje, er det en god idé at vaske og tørre din motorcykel godt og grundigt efter køreturen, så den ikke står og ruster.

Det er selvfølgelig altid vigtigt at køre efter vejrforholdene, da motorcyklen nemt kan skride ud i glatføre. Vær tålmodig og agtpågivende når du kører, og pas rigtig godt på dig selv – om du er forsikret eller ej.


Motorcykelforsikringens varighed

Din motorcykelforsikring gælder i et helt år, og fornys automatisk hvert år, indtil enten du selv eller vi afbryder den.
Du behøver derfor ikke bekymre dig om selv at forny din motorcykelforsikring før hver motorcykel sæson, for det gør vi for dig.

Senest opdateret den 12. marts 2018.

Få gode råd om motorcykelsæsonen.