Gi' den gas i

motorcykelsæsonen

Styr på MC forsikringen? Hvis ikke, kan du få én her:

Som de fleste ved, så er motorcykelkørsel meget sæsonbestemt. Motorcyklen kommer oftest kun ud i godt vejr, og som regel kun fra midten af foråret til starten af efteråret. Men med en If motorcykelforsikring får du faktisk en længere sæson end det.


Motorcykelforsikringen dækker hele sæsonen

Med en motorcykelforsikring fra If, er din motorcykel dækket hele sæsonen fra den 1. marts til og med den 30. november.

Motorcykelforsikringen dækker altså ikke kørselsskader forårsaget i perioden den 1. december - 29. februar. Hvis du gerne vil dækkes i denne periode, skal du købe en tillægsforsikring til vinterkørsel, som gælder ét år ad gangen.

Læs mere om MC forsikringer her​


Vær opmærksom på hvordan sæsonen påvirker motorcyklen

Du skal være opmærksom på, at din forsikring ikke dækker skader på motorcyklen, som følge af vejrlig påvirkning.

Sørg derfor for at parkere motorcyklen i tørvejr, og i det hele taget at holde den tør og nogenlunde varm, da forsikringen ikke dækker tæring, rust, frostsprængning og lignende.

Det er heldigvis de færreste motorcykelejere, der vil lade deres motorcykel stå ude i regn og blæst, men det kan være svært at undgå dårligt vejr, når man allerede er ude at køre.

Det er derfor vigtigt at passe godt på din motorcykel, både inden for sæson og uden for sæson, og både når den er i brug og når den bare står.

Motorcykelforsikringen dækker nemlig heller ikke skader som følge af manglende vedligeholdelse.

Artiklen fortsættes nedenfor

Et godt sted at være

Årets Forsikringsselskab 2016
I både 2014 og 2016 udnævnte Autobranchen Danmark If som ”Årets Forsikringsselskab”.

Branchens Bedste Kundeservice
If vandt prisen for Branchens Bedste Kundeservice inden for Pension og Finans i 2017.

Beregn din MC forsikring

Du og din MC er godt dækket hos os.

Beregn din pris!

Brug af motorcykel i udlandet

Hvis du rejser med motorcykel gennem Europa, bør du huske at medbringe et grønt og et rødt forsikringskort.

Det grønne kort dokumenterer, at din motorcykel er lovpligtigt ansvarsforsikret, og selvom det ikke nødvendigvis er påkrævet i alle lande, kan dokumentationen i mange tilfælde hurtiggøre processen, hvis du får brug for hjælp.

Hvor det grønne kort dokumenterer din ansvarsforsikring, dokumenterer det røde kort din kaskoforsikring, så du kan få assistance i udlandet, hvis du fx er indblandet i et færdselsuheld eller får driftsstop.

Hvis du vælger at leje en motorcykel, mens du er i udlandet, skal du huske at købe en motorcykelforsikring hos udlejer eller et andet sted i landet.

Din danske motorcykelforsikring gælder nemlig kun den motorcykel, du har forsikret herhjemme, og gælder altså ikke, når du benytter en anden motorcykel.


Motorcykelkørsel i sæson

Selvom motorcykelforsikringen dækker i hele 9 måneder, er det ikke nødvendigvis sæson for motorcykelkørsel i hele perioden.

Måske kommer foråret sent eller vinteren tidligt, og man skal derfor bruge sin sunde fornuft, når man begiver sig ud på de danske veje.

En ting de færreste mennesker tænker over, er, at man kan risikere at blive solskoldet eller få solstik, hvis man kører letpåklædt henover sommeren.

Hvis man kører uden hjelm eller med bare arme, og har undladt eller glemt at påføre solcreme, risikerer man at skolde sin hud.

Brug derfor altid hjelm, dæk også gerne armene til, og brug ellers solcreme, når du kører på din motorcykel i sommersæsonen.


Motorcykelforsikring til vinterkørsel

Få gode råd om motorcykelsæsonen.

Ifs motorcykelforsikring dækker i 9 ud af årets 12 måneder, men mod et tillæg kan du også få forsikringen til at dække i de 3 vintermåneder, altså december, januar og februar.

Det betyder dog ikke, at du ikke kan køre på din motorcykel om vinteren, hvis du kun har en standard motorcykelforsikring.

Dog skal du huske, at du ikke er forsikret i denne sæson, og derfor selv skal betale for eventuelle skader, eller huske at købe vinterkørsel som tilvalg til din motorcykelforsikring.

Husk stadig at passe godt på din motorcykel, da motorcykelforsikringen ikke dækker skader forårsaget af vejrlige forhold som regn og sne. Derudover skal du passe på med at køre på saltede veje, da salt i høj grad kan skade din motorcykel.

Det er desuden vigtigt at køre efter vejrforholdene generelt, da motorcyklen nemt kan skride ud i glatføre. Sørg derfor for at køre tålmodigt og agtpågivende, og i det hele taget af passe på dig selv – om du er forsikret eller ej.


Motorcykelforsikringens varighed

Forsikringen for din motorcykel gælder i et helt år, og fornys automatisk hvert år, indtil enten du selv eller If afbryder den.

Du behøver derfor ikke bekymre dig om selv at forny din motorcykelforsikring hver sæson, for det gør vi for dig.

Senest opdateret den 4. marts 2016.

3 fordele ved en MC forsikring

 • Ekstraudstyr er inkluderet
  Du får automatisk dækket din motorcykels ekstraudstyr indtil 20.000 kr.​​

 • Redningsdækning i udlandet
  Hvis du har en MC forsikring med kaskodækning hos os, får redningshjælp i udlandet.​ ​

 • Mulighed for vinterkørsel
  Hvis du gerne vil køre om vinteren, kan du udvide din MC forsikring til at dække dette.​​

Fakta om motorcykler

 • Fra 2007 til 2017 steg antallet af motorcykler i Danmark med 32 %.

 • Den 1. januar 2017 fandtes der 156.311 motorcykler i Danmark.

 • Især nordjyder holder af at køre på motorcykler.

 • I 2016 var 87 % motorcykler i Danmark ejet af mænd.

 • I 2016 var Yamaha og Honda de mest solgte motorcykelmærker i Danmark.