Gi' den gas i motorcykelsæsonen

Find din pris på 30 sekunder!

Som de fleste ved, så er motorcykelkørsel meget sæsonbestemt. Motorcyklen kommer oftest kun ud i godt vejr, og som regel kun fra midten af foråret til starten af efteråret. Men med en If motorcykelforsikring får du faktisk en længere sæson end det.


Motorcykelforsikringen dækker hele sæsonen

Med en motorcykelforsikring fra If, er din motorcykel dækket hele sæsonen fra den 1. marts til og med den 30. november.

Motorcykelforsikringen dækker altså ikke kørselsskader forårsaget i perioden den 1. december - 29. februar. Hvis du gerne vil dækkes i denne periode, skal du købe en tillægsforsikring til vinterkørsel, som gælder ét år ad gangen.

Læs mere om MC forsikringer her​


Vær opmærksom på hvordan sæsonen påvirker motorcyklen

Du skal være opmærksom på, at din forsikring ikke dækker skader på motorcyklen, som følge af vejrlig påvirkning.

Sørg derfor for at parkere motorcyklen i tørvejr, og i det hele taget at holde den tør og nogenlunde varm, da forsikringen ikke dækker tæring, rust, frostsprængning og lignende.

Det er heldigvis de færreste motorcykelejere, der vil lade deres motorcykel stå ude i regn og blæst, men det kan være svært at undgå dårligt vejr, når man allerede er ude at køre.

Det er derfor vigtigt at passe godt på din motorcykel, både inden for sæson og uden for sæson, og både når den er i brug og når den bare står.

Motorcykelforsikringen dækker nemlig heller ikke skader som følge af manglende vedligeholdelse.

Beregn MC forsikring

Få prisen på din MC forsikring på bare 30 sekunder!

Et godt sted at være

Årets Forsikringsselskab 2016
I både 2014 og 2016 udnævnte Autobranchen Danmark If som ”Årets Forsikringsselskab”.

Billigste bilforsikring til 18-årige
Mikonomi erklærede i juli 2015, at If kan tilbyde den billigste kaskobilforsikring til 18-årige.​

Har du spørgsmål?

Vi er klar til at hjælpe dig.
Ring til os på 70 12 12 12, chat eller skriv til os​ - eller få os til at ringe til dig​.​​​​​​​​​

Brug af motorcykel i udlandet

Hvis du rejser med motorcykel gennem Europa, bør du huske at medbringe et grønt og et rødt forsikringskort.

Det grønne kort dokumenterer, at din motorcykel er lovpligtigt ansvarsforsikret, og selvom det ikke nødvendigvis er påkrævet i alle lande, kan dokumentationen i mange tilfælde hurtiggøre processen, hvis du får brug for hjælp.

Hvor det grønne kort dokumenterer din ansvarsforsikring, dokumenterer det røde kort din kaskoforsikring, så du kan få assistance i udlandet, hvis du fx er indblandet i et færdselsuheld eller får driftsstop.

Hvis du vælger at leje en motorcykel, mens du er i udlandet, skal du huske at købe en motorcykelforsikring hos udlejer eller et andet sted i landet.

Din danske motorcykelforsikring gælder nemlig kun den motorcykel, du har forsikret herhjemme, og gælder altså ikke, når du benytter en anden motorcykel.


Motorcykelkørsel i sæson

Selvom motorcykelforsikringen dækker i hele 9 måneder, er det ikke nødvendigvis sæson for motorcykelkørsel i hele perioden.

Måske kommer foråret sent eller vinteren tidligt, og man skal derfor bruge sin sunde fornuft, når man begiver sig ud på de danske veje.

En ting de færreste mennesker tænker over, er, at man kan risikere at blive solskoldet eller få solstik, hvis man kører letpåklædt henover sommeren.

Hvis man kører uden hjelm eller med bare arme, og har undladt eller glemt at påføre solcreme, risikerer man at skolde sin hud.

Brug derfor altid hjelm, dæk også gerne armene til, og brug ellers solcreme, når du kører på din motorcykel i sommersæsonen.


Motorcykelforsikring til vinterkørsel

Ifs motorcykelforsikring dækker i 9 ud af årets 12 måneder, men mod et tillæg kan du også få forsikringen til at dække i de 3 vintermåneder, altså december, januar og februar.

Det betyder dog ikke, at du ikke kan køre på din motorcykel om vinteren, hvis du kun har en standard motorcykelforsikring.

Dog skal du huske, at du ikke er forsikret i denne sæson, og derfor selv skal betale for eventuelle skader, eller huske at købe vinterkørsel som tilvalg til din motorcykelforsikring.

Husk stadig at passe godt på din motorcykel, da motorcykelforsikringen ikke dækker skader forårsaget af vejrlige forhold som regn og sne. Derudover skal du passe på med at køre på saltede veje, da salt i høj grad kan skade din motorcykel.

Det er desuden vigtigt at køre efter vejrforholdene generelt, da motorcyklen nemt kan skride ud i glatføre. Sørg derfor for at køre tålmodigt og agtpågivende, og i det hele taget af passe på dig selv – om du er forsikret eller ej.


Motorcykelforsikringens varighed

Forsikringen for din motorcykel gælder i et helt år, og fornys automatisk hvert år, indtil enten du selv eller If afbryder den.

Du behøver derfor ikke bekymre dig om selv at forny din motorcykelforsikring hver sæson, for det gør vi for dig.

Senest opdateret den 4. marts 2016.

3 fordele ved en MC forsikring

 • Ekstraudstyr er inkluderet
  Med en MC forsikring hos If får du automatisk dækket din motorcykels ekstraudstyr indtil 20.000 kr.​​

 • Redningsdækning i udlandet
  Hvis du har en MC forsikring med kaskodækning hos os, får du nemt og hurtigt bistand, hvis du får brug for redningshjælp i udlandet.​ ​

 • Mulighed for tilkøb af vinterkørsel
  Hvis du gerne vil køre motorcykel om vinteren, kan du udvide din MC forsikring til at dække dette.​​

Fakta om motorcykler

 • Fra 2005 til 2010 steg antallet af motorcykler i Danmark med 55 %.

 • Den 1. januar 2015 fandtes der 151.542 motorcykler i Danmark.

 • Især nordjyder holder af at køre på motorcykler.

 • I 2010 var 9 ud af 10 motorcykler i Danmark ejet af mænd.

 • I 2010 lå gennemsnitsalderen for en motorcykelejer på 48 år.

 • I 2014 tog 6.946 mennesker en motorcykelkøreprøve i Danmark.​