Fordele ved en fritidsulykkesforsikring

Få prisen på din ulykkesforsikring på 30 sek!

Beregn din pris

Har du en plan for, hvad du vil gøre rent økonomisk, hvis du pludselig kommer til skade og må tage fri fra arbejde i en længere periode? Her er en fritidsulykkesforsikring en stor hjælp, så du kan fokusere på at blive rask, fremfor om hvorvidt pengene slår til.


Hvad dækker en fritidsulykkesforsikring?

Som voksen kan du som regel vælge mellem en heltids- og en fritidsulykkesforsikring, når du vil forsikres i tilfælde af ulykker. Om du ønsker en heltids- eller fritidsulykkesforsikring er helt op til dig, og afhænger primært af dine egne behov og ønsker til en ulykkesforsikring.

En fritidsulykkesforsikring kaldes også en fritidsforsikring, og den dækker dig i al den tid, hvor du ikke er på arbejde - dog ikke hvis du kommer skade, mens du udfører arbejde for andre mennesker.

Hvor en heltidsulykkesforsikring dækker dig hele tiden, dækker en fritidsulykkesforsikring kun i den tid, hvor du ikke arbejder.

Derudover dækker fritidsulykkesforsikringen bl.a.:

  • Varige mén som følge af ulykke
  • Dobbelterstatning ved ulykke
  • Dødsfald som følge af ulykke
  • Tandskader som følge af ulykke
  • Skader som følge af farlig sport, fx kampsport, bjergbestigning eller dykning
  • Behandlingsudgifter ved ulykke
  • Transportudgifter fra ulykkesstedet
  • Psykologisk krisehjælp - både i Danmark og udlandet
  • Skader som følge af kørsel på motorcykel og knallert
  • Skader som følge af at flyve et privatfly
Pas godt på dig selv i fritiden med en fritidsulykkesforsikring.

Med en fritidsulykkesforsikring er du dækket i hele Norden, på Færøerne og i Grønland uden tidsbegrænsning, og i resten af verden under ophold på op til 12 måneder.

Læs mere om ulykkesforsikringer

Artiklen fortsættes nedenfor

Hvorfor have en fritidsulykkesforsikring?

Med en fritidsulykkesforsikring er du kun dækket i fritiden, altså når du ikke er på arbejde.


Er du dækket af den lovpligtige arbejdsskadeforsikring?

Er du lønmodtager, og arbejder du mindst 400 timer om året med fast arbejdstid, er du i arbejdstiden dækket af den lovpligtige arbejdsskadeforsikring.

Her kan du altså i mange tilfælde nøjes med at tilkøbe en fritidsulykkesforsikring, som netop kun dækker i fritiden.

Dækningen på arbejdsskadeforsikringen er dog ret lav, også ved 100 % invaliditet.


Er du forsikret gennem dit arbejde?

Mange virksomheder tilbyder deres medarbejdere syge- og/eller ulykkesforsikringer, så det er muligt, at du allerede er ordentlig dækket via dit arbejde. Hvis dit arbejde dækker dig, kan du nøjes med en fritidsulykkesforsikring, da du ikke behøver ekstra dækning, mens du er på arbejde.

Er du ikke dækket af mere end den lovpligtige arbejdsskadeforsikring på dit arbejde, bør du kraftigt overveje en heltidsulykkesforsikring frem for en fritidsulykkesforsikring, da denne også dækker i arbejdstiden.

Beregn din pris i vores webshop


Du kan godt have flere ulykkesforsikringer

Har du en heltidsulykkesforsikring, betyder det, at du vil få erstatning fra både arbejdsskadeforsikringen og din private heltidsulykkesforsikring, hvis du kommer til skade på arbejdspladsen.

Du vil altså være dobbelt sikret og din økonomi påvirkes ikke på samme måde, som hvis du kun har en fritidsulykkesforsikring.

Husk fritidsulykkesforsikring i fritiden.

Ikke alle kan nøjes med en fritidsulykkesforsikring

Er du selvstændig, studerende, hjemmegående eller har et arbejde, hvor det er svært at skelne mellem arbejdstid og fritid, kan du ikke nøjes med en fritidsulykkesforsikring, men skal have en heltidsulykkesforsikring.

Sådan fungerer din fritidsulykkesforsikring

Kommer du ud for en ulykke i fritiden, og er du så uheldig, at du får en skade, som giver varige mén, udbetaler fritidsulykkesforsikringen en erstatning, som svarer til din méngrad.

Ligegyldigt om du har en heltids- eller fritidsulykkesforsikring hos os, får du erstatning, hvis méngraden er på mindst 5 %.

Méngraden repræsenterer desuden den procentdel, du får udbetalt af fritidsulykkesforsikringens samlede forsikringssum. Har du fx en méngrad på 5 % og en forsikringssum på 1 mio. kroner, får du 50.000 kroner udbetalt.

Er din méngrad på over 30 %, får du automatisk udbetalt dobbelt erstatning, når du har en heltids- eller fritidsulykkesforsikring hos os. Har du fx en méngrad på 30 % og en forsikringssum på 1 mio. kroner, får du 600.000 kroner udbetalt (2 x 300.000 kroner).

Læs mere om méngrader og erstatninger


Hvad koster en fritidsulykkesforsikring?

Prisen på en fritidsulykkesforsikring afhænger af dén forsikringssum, du vælger, når du opretter forsikringen.

Vil du gerne finde din pris på en fritidsulykkesforsikring, kan du prøve at beregne din pris i webshoppen.

Beregn din pris i vores webshop

Senest opdateret den 1. december 2021.