SYGDOM FØR OG UNDER REJSEN

Lær mere om medicinsk forhåndsgodkendelse før rejsen og sygdom under ferien.

Styr på rejseforsikringen? Hvis ikke, kan du få én her!

Sygdom er altid ubelejligt, men kan være særligt irriterende op til og under en rejse. I visse tilfælde vil sygdommen pludseligt opstå, og i andre tilfælde er det en eksisterende eller kronisk sygdom, der forstyrrer rejsen.

Hvordan du er dækket ved sygdom under ferien, afhænger til dels af sygdommens karakter, og af hvordan du har forberedt dig før rejsen. Kendte du til sygdommen før afrejse eller er den pludseligt opstået midt i ferien? Læs mere om sygdom før og under ferien her.


Sådan er du dækket ved pludselig sygdom under ferien

Rejseforsikringen sikrer dig, hvis uheldet er ude på rejsen. Hvis du fx bliver syg eller kommer til skade undervejs på din ferie, erstatter rejseforsikringen dine udgifter til behandling hos læge eller på hospital.

Bliver det nødvendigt med hjemtransport, dækker rejseforsikringen også disse udgifter, som let kan løbe op i flere hundredetusinde kroner.

Læs mere om vores rejseforsikring her


Sådan dækker din rejseforsikring sygdom inden afrejse

Hvis du allerede før afrejsen har en kronisk eller eksisterende sygdom, der kan kræve behandling under din ferie, gælder der særlige regler. Din helbredstilstand kan betyde, at du ikke er dækket ifm. din kroniske eller eksisterende sygdom.

Rejseforsikringen dækker akut opstået sygdom og ikke behandling af eksisterende sygdomme, fx kroniske sygdomme. Før en udlandsrejse kan du kontakte os for at få afklaret, om en lidelse vil være omfattet af din rejseforsikring.

Du har også mulighed for at ansøge om forhåndsgodkendelse ved kroniske eller eksisterende sygdomme.


Forhåndsgodkendelse ved kronisk eller eksisterende sygdom

Er du i tvivl om en eksisterende sygdom eller symptomer på en sygdom, eller har du en kronisk sygdom, så kontakt os for at få en forhåndsgodkendelse til din rejseforsikring.

Vi kan i nogle tilfælde give en bindende forhåndsgodkendelse om dækning, hvilket betyder, at du også vil være dækket af rejseforsikringen hos os for den specifikke sygdom, som forhåndsgodkendelsen vedrører.

Vi foretager medicinsk forhåndsgodkendelse via SOS International. Du kan også ringe til os på telefon 70 12 12 12 eller sende en mail til rejse@if.dk.

Du risikerer at skulle betale hele udgiften selv, hvis du tager af sted uden en forhåndsgodkendelse af en eksisterende behandlingskrævende sygdom.

Artiklen fortsættes nedenfor

Et godt sted at være

Årets Forsikringsselskab 2016
I både 2014 og 2016 udnævnte Autobranchen Danmark If som ”Årets Forsikringsselskab”.

Branchens Bedste Kundeservice
If vandt prisen for Branchens Bedste Kundeservice inden for Pension og Finans i 2017.

Beregn rejseforsikring

Find den bedste rejseforsikring til dig og dine eventyr!

Få din pris

Husk disse 4 ting, før du rejser

Om du har en eksisterende sygdom eller er bange for at blive syg under rejsen, er disse 4 ting gode at huske før afrejsen:

  1. Vaccination
  2. Pillepas
  3. Rejseapotek
  4. Rejsekort

Med disse 4 ting er du godt sikret, hvis du skulle blive syg før eller under rejsen.


1. Vaccination

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt der er udbrud af smitsomme sygdomme i det land, du skal rejse til og om du har brug for vaccination, kan du kontakte din egen praktiserende læge eller tjekke Statens Serum Instituts hjemmeside.

Du kan også have brug for en International Vaccinationsattest, som skal medbringes på rejsen. Nogle lande kræver dokumentation for gul feber-vaccination, hvis du har opholdt dig i et gul feber-område eller bare været i transit.

Nogle vaccinationer skal udføres 6-8 uger inden afrejse, så det er vigtigt, at du kontakter din læge i god tid inden ferien.


2. Pillepas

Hvis du medbringer medicin på din ferie, som indeholder euforiserende stoffer, skal du være særligt opmærksom. Rejser du til et Schengen-land eller et land, der er omfattet af pillepasordningen, skal du sørge for at få lavet og medbringe et pillepas.

Det vil oftest være medicin med advarselstrekant, der kræver pillepas.

Pillepasset er uden beregning og udstedes med gyldighed i max 30 dage. Pillepasset fås på dit lokale apotek, som skal bruge dit pas og 24 timer til at lave pillepasset, da de skal indsende oplysningerne til Schengen.

Se hvilke lande, der er omfattet af Schengen-aftalen


3. Rejseapotek

Selvom det ikke er sjovt at tænke på sygdom før din ferie, gør du klogt i at pakke og medbringe et lille rejseapotek.
Medbring fx:

  • Medicin, som du tager af helbredsmæssige årsager
  • Almindelig smertestillende medicin
  • Transportsygepiller
  • Creme eller salve til behandling af solskoldning, betændelse og lignende
  • Middel mod diarré
  • Plaster og lignende.

Det er vigtigt, at du medbringer livsnødvendig medicin i din håndbagage. Sørg for at opbevare medicinen i den originale emballage sammen med recepten, bl.a. for at undgå problemer i tolden.

Hvis du bruger briller eller kontaktlinser, er det en god idé at medbringe ekstra i håndbagagen, til hvis de bliver stjålet, tabt eller ødelagt undervejs.


4. Rejsekort

Rejsekortet er bevis for, at du har en rejseforsikring hos os. Kortet kan opbevares i din pung under rejsen, og indeholder informationer om din police og hvordan du kontakter os. Så har du altid de relevante informationer ved hånden, hvis du pludselig bliver syg på rejsen.

Print dit rejsekort her

Senest opdateret den 5. juli 2017.

3 fordele ved en rejseforsikring

Få hjælp hele døgnet
Du får hjælp og rådgivning af vores døgnåbne, danskbemandede vagtcentral.​​​

Erstatningsrejse
Hvis du bliver akut syg eller indlagt i mere end halvdelen af din rejse, kan du få en ny ferierejse​​.

Dækker længere rejser
Hele husstanden dækkes på rejser af op til 30 dage, mens Rejse Super dækker helt op til 60 dage.​​​​​​​​

En tryggere hverdag

Vi ønsker, at du er så tryg så muligt. Derfor kan du bl.a. læse om hvordan du minimerer fremtidige skader på både din familie, dit hus, have eller bil, i vores Råd og tips-sektion.

Råd og tips