Fordele ved en hjemtransportforsikring

Med en rejseforsikring inkl. hjemtransportforsikring hos os, får du hjælp til at komme hjem, fx hvis du falder og brækker benet på skituren eller du bliver alvorligt syg på badeferien.

Beregn pris

Kom sikkert hjem med en hjemtransportforsikring

Sommetider er det farligt at være på ferie, og du risikerer både at komme til skade og blive syg – hvilket selvfølgelig også kan ske herhjemme.

Men på ferien er det ikke altid nemt selv at komme hjem igen, fx hvis du har brækket et ben eller er blevet smittet med en farlig sygdom.

Med en hjemtransportforsikring er du sikret hjælp til at komme sikkert hjem, hvis du bliver akut syg eller kommer til skade på ferien.

Vi dækker alle de rimelige og nødvendige udgifter, der skal til, for at du fx kan blive kørt med ambulance til et behandlingssted eller hjem til Danmark.

Det kan være rigtig dyrt, selv at skulle betale et ambulancefly, fx fra Thailand til Danmark. Udover selve lejen af flyet, skal der være medicinsk personale ombord, før flyet får tilladelse til at lette – her er en hjemtransportforsikring altså helt essentiel, for at du kan komme hjem fra ferien.

Har du styr på rejseforsikringen? Eller kan du købe en inkl. hjemtransportforsikring i vores webshop.

Det blå sygesikringskort er ikke nok – heller ikke i Europa

Det kan være en stor fordel at medbringe det blå sygesikringskort, når du er på rejse i Europa.

Du skal dog være opmærksom på, at det blå sygesikringskort langt fra dækker alt – heller ikke en hjemtransportforsikring.


Det blå sygesikringskort:

  • kan bruges i alle EU-lande, Storbritannien, Norge, Island, Liechtenstein eller Schweiz.
Hjemtransportforsikringen kan få dig godt hjem.
  • dækker behandling og medicin, både ved akut sygdom, tilskadekomst og ved behovsbestemt sygehjælp.

  • dækker kun, hvis din læge er tilknyttet den offentlige sygesikring i det land, du er i. Det blå sygesikringskort dækker som udgangspunkt ikke behandling på hverken private hospitaler eller klinikker.

  • dækker nødvendig behandling, fx hvis du har en kronisk sygdom, også selvom du kendte til denne og dens mulige behandlingsbehov før afrejsen.

  • dækker ikke hjemtransport.

Læs mere om det blå sygesikringskort.

Artiklen fortsættes nedenfor

Hvad dækker en hjemtransportforsikring?

Vores rejse- og hjemtransportforsikring dækker, hvis du bliver akut syg eller kommer til skade på ferien, og vi på forhånd har godkendt transporten.

Hjemtransportforsikringen dækker rimelige og nødvendige udgifter til:

  • ambulancetransport fra sygdoms- eller ulykkesstedet til behandlingsstedet.
  • sygetransport til og fra det nærmest egnede behandlingssted, godkendt af os.
  • transport til Danmark, enten med almindeligt transportmiddel, ambulance eller ambulancefly.
  • hjemtransport af efterladt bagage.
  • hjemtransport af afdøde fra udlandet (inkl. de lovbefalede foranstaltninger).


Hvordan får jeg en hjemtransportforsikring?

Du får en rejse- og hjemtransportforsikring ved enten at købe en Rejse, Rejse Plus eller Rejse Super-rejseforsikring hos os.

Hjemtransportforsikringen er en del af alle vores rejseforsikringer, og du får altså denne dækning, uanset hvilken rejseforsikring, du vælger.

Foruden Rejse, Rejse Plus og Rejse Super, kan du desuden vælge mellem verdens- eller Europadækning – begge inkluderer hjemtransportforsikringen. 

Læs mere om vores rejseforsikring.

Hvad koster en hjemtransportforsikring?

Du kan nemt få en billig hjemtransportforsikring hos os, da hjemtransportforsikringen altid følger med, ligegyldigt hvilken af vores rejseforsikringer, du vælger – om du så vælger Europa- eller verdensdækning, eller Rejse, Rejse Plus eller Rejse Super.

Prisen på din hjemtransportforsikring afhænger altså helt af din øvrige rejseforsikring, og hvilke dækninger du ellers har lyst til at have i din rejseforsikring.


Køb en rejse- og hjemtransportforsikring hos os

Du kan til enhver tid købe og beregne din rejse- og hjemtransportforsikring i vores webshop online.

Har du spørgsmål, eller er du i tvivl om noget vedrørende din nye rejse- og hjemtransportforsikring, er du altid velkommen til at kontakte os.

Senest opdateret den 17. juni 2021.