FORDELE VED EN HJEMTRANSPORTFORSIKRING

Styr på rejseforsikringen? Hvis ikke, kan du få én her!

Hvis du eller en af dine nærmeste kommer til skade eller bliver syg under en ferie, er det rigtig rart at have en forsikring som dækker hjemtransport. Med en hjemtransportforsikring, som er en del af rejseforsikringsdækningen, får I hjælp til at komme hjem, fx hvis du falder og brækker benet på skituren eller du bliver alvorligt syg på badeferien.

Den offentlige rejsesygesikring er ophørt og det blå sygesikringskort dækker ikke hjemtransport. Derfor skal du selv sørge for, at du kommer sikkert hjem efter sygebehandling i udlandet. Du bør derfor købe en privat rejseforsikring, som inkluderer en hjemtransportforsikring, så du altid kan komme hjem.​


Kom sikkert hjem med en hjemtransportforsikring

Sommetider er det farligt at være på ferie, og man risikerer både at komme til skade og blive syg – hvilket man selvfølgelig også risikerer derhjemme.

Men på ferien er det ikke altid nemt selv at komme hjem, fx hvis man har brækket et ben eller er blevet smittet med en farlig sygdom.

Med en hjemtransportforsikring er du sikret hjælp til at komme sikkert hjem, hvis du bliver akut syg eller kommer til skade på ferien.

Hos If dækker vi alle de rimelige og nødvendige udgifter der skal til, for at du fx kan blive kørt med ambulance til et behandlingssted eller hjem til Danmark.

Det kan blive rigtig dyrt selv at skulle betale et ambulancefly, fx fra Thailand til Danmark. Udover selve lejen af flyet, skal der være medicinsk personale ombord, før flyet får tilladelse til at lette.


Det blå sygesikringskort er ikke nok

Det kan være en stor fordel at medbringe det blå sygesikringskort, når du er ude at rejse i EU/EØS, men du skal være opmærksom på, at det blå sygesikringskort langt fra dækker alt.

Det blå sygesikringskort:

  • kan bruges i alle EU-lande, Grønland, Færøerne, Norge, Island, Schweiz og Liechtenstein.

  • dækker behandling og medicin, både ved akut sygdom, tilskadekomst og ved behovsbestemt sygehjælp. Det er den læge, du henvender dig til, som afgør, hvilken behandling og medicin du bør modtage. Dette kan bl.a. afhænge af hvor længe du er i landet, og hvilken behandling der er tale om.

  • dækker kun, hvis din læge er tilknyttet den offentlige sygesikring i det land, du er i. Det blå sygesikringskort dækker som udgangspunkt ikke behandling på hverken private hospitaler eller klinikker.

  • dækker nødvendig behandling, fx hvis du har en kronisk sygdom, også selvom du kendte til denne og dens mulige behandlingsbehov før afrejsen.

  • dækker ikke hjemtransport.

Artiklen fortsættes nedenfor

Et godt sted at være

Årets Forsikringsselskab 2016
I både 2014 og 2016 udnævnte Autobranchen Danmark If som ”Årets Forsikringsselskab”.

Branchens Bedste Kundeservice
If vandt prisen for Branchens Bedste Kundeservice inden for Pension og Finans i 2017.

Beregn rejseforsikring

Find den bedste rejseforsikring til dig og dine eventyr!

Få din pris

Hvad dækker en hjemtransportforsikring?

Vores syge- og hjemtransportforsikring dækker, hvis du bliver akut syg eller kommer til skade på ferien, og vi på forhånd har godkendt transporten.

Hjemtransportforsikringen dækker rimelige og nødvendige udgifter til:

  • ambulancetransport fra sygdoms- eller ulykkesstedet til behandlingsstedet.
  • sygetransport til og fra det nærmest egnede behandlingssted, godkendt af os.
  • transport til Danmark, enten med almindeligt transportmiddel, ambulance eller ambulancefly.
  • hjemtransport af efterladt bagage.
  • hjemtransport af afdøde fra udlandet (inkl. de lovbefalede foranstaltninger).


Hvordan får jeg en hjemtransportforsikring?

Du får en syge- og hjemtransportforsikring ved enten at købe en Rejse, Rejse Plus eller Rejse Super-rejseforsikring hos os.

Hjemtransportforsikringen er en del af alle vores rejseforsikringer, og du får altså denne dækning, uanset hvilken rejseforsikring du vælger.

Foruden Rejse, Rejse Plus og Rejse Super, kan du desuden vælge mellem verdens- eller Europadækning – begge inkluderer hjemtransportforsikringen.

Læs mere om vores rejseforsikringer​


Hvad koster en hjemtransportforsikring?

Du kan nemt få en billig hjemtransportforsikring hos os, da hjemtransportforsikringen altid følger med, ligegyldigt hvilken af vores rejseforsikringer du vælger – om du så vælger Europa- eller verdensdækning, eller Rejse, Rejse Plus eller Rejse Super.

Prisen på din hjemtransportforsikring afhænger altså helt af din øvrige rejseforsikring og hvilke dækninger du selv har lyst til at have i din rejseforsikring. ​

Senest opdateret den 6. november 2015.

3 fordele ved en rejseforsikring

Få hjælp hele døgnet
Du får hjælp og rådgivning af vores døgnåbne, danskbemandede vagtcentral.​​​

Erstatningsrejse
Hvis du bliver akut syg eller indlagt i mere end halvdelen af din rejse, kan du få en ny ferierejse​​.

Dækker længere rejser
Hele husstanden dækkes på rejser af op til 30 dage, mens Rejse Super dækker helt op til 60 dage.​​​​​​​​

En tryggere hverdag

Vi ønsker, at du er så tryg så muligt. Derfor kan du bl.a. læse om hvordan du minimerer fremtidige skader på både din familie, dit hus, have eller bil, i vores Råd og tips-sektion.

Råd og tips