HUSK EN REJSEFORSIKRING I EUROPA

Find din pris på bare 30 sekunder!

Du kan opleve mange overraskende ting, når du er på ferie i Europa. Oftest vil du opleve fantastisk natur, kultur og vejr, og måske opdager du din nye livret eller yndlingshobby.

Du risikerer også at opleve mindre spændende ting, fx at blive syg eller komme ud for en ulykke – og her er det en rigtig god idé, at have en rejseforsikring, så din økonomi ikke lider skade.​


Det blå sygesikringskort erstatter ikke en rejseforsikring Europa

Nogle mennesker tror, at det blå EU sygesikringskort er det samme som en rejseforsikring, når de er på ferie i Europa. Som udgangspunkt giver det blå EU-sygesikringskort dig de samme rettigheder i forhold til offentlig lægelig behandling, som borgerne i det pågældende EU/EØS-land modtager.

Du skal dog være opmærksom på, at ikke alle EU-lande har de samme krav til deres hospitalsvæsen som i Danmark, så du kan ikke nødvendigvis forvente det samme niveau på offentlige hospitaler i resten af Europa.

Derudover har mange lande en højere grad af brugerbetaling end vi har herhjemme, og du risikerer derfor stadig at skulle betale for din lægelige behandling, også selvom du har det blå sygesikringskort med på rejsen. Fx ligger der sjældent offentlige hospitaler nær populære skisportssteder. Her vil en privat rejseforsikring til Europa være en god hjælp.

Det blå sygesikringskort gælder i alle EU-lande, foruden EØS-landene Norge, Island, Schweiz og Liechtenstein. På Huskdetblaa.dk kan du se hvad det blå sygesikringskort dækker i netop det land, du skal besøge.


Derfor bør du have en rejseforsikring til Europa

En rejseforsikring til Europa skal kort sagt mindske risikoen for, at et problem, der opstår på din rejse, kommer til at belaste din økonomi lang tid efter din rejse. Der er mange situationer, som kan klares med det blå EU-sygesikringskort, men der er også rigtig mange skader, som ikke dækkes af den offentlige sygesikring, heller ikke selvom du befinder dig i et EU- eller EØS-land.

Med en rejseforsikring til Europa hos os, får du dækket behandlinger på private klinikker og hospitaler, og derudover har du adgang til en døgnbemandet alarmcentral, som hjælper og guider dig, når uheldet er ude.

Hjemtransporten til Danmark efter endt behandling er heller ikke omfattet af det blå sygesikringskort. Fx skal du selv betale, hvis du skal transporteres i ambulance eller ambulancefly.

Artiklen fortsættes nedenfor

Et godt sted at være

Årets Forsikringsselskab 2016
I både 2014 og 2016 udnævnte Autobranchen Danmark If som ”Årets Forsikringsselskab”.

Branchens Bedste Kundeservice
If vandt prisen for Branchens Bedste Kundeservice inden for Pension og Finans i 2017.

Beregn rejseforsikring

Find den bedste rejseforsikring til dig og dine eventyr!

Få din pris

Hvad dækker en rejseforsikring Europa?

Hvad en rejseforsikring til Europa dækker, varierer fra forsikringsselskab til forsikringsselskab og fra rejseforsikring til rejseforsikring.

Når du køber en rejseforsikring til Europa hos os, kan du selv vælge mellem tre forskellige dækninger: Rejse, Rejse Plus og Rejse Super. De har en række fælles dækninger, mens Rejse Plus og Rejse Super inkluderer lidt mere.

Fælles for alle vores rejseforsikringer til Europa er, at de dækker:

 • Akut sygdom og tilskadekomst
 • Syge- og hjemtransport
 • Tilkaldelse for 3 ledsagere
 • Sygeledsagelse for 2 ledsagere
 • Ansvar for skade på lejet feriebolig
 • Hjemtransport af din bil
 • Transportforsinkelse og forsinket fremmøde
 • Bagageforsinkelse
 • Ferieboligsikring
 • Overfald og krisehjælp
 • Evakuering og/eller ufrivilligt ophold
 • Sikkerhedsstillelse og kaution

Med Rejse Plus får du bl.a. også en afbestillingsforsikring, mens du med Rejse Super får endnu flere dækninger.

Læs mere om de enkelte dækninger her​


Hvad koster en rejseforsikring Europa?

Hvad din rejseforsikring til Europa koster, afhænger først og fremmest af hvilken dækning du ønsker. Ønsker du blot at få dækket det basale, eller vil du gerne have en udvidet rejseforsikring, som mere eller mindre dækker alt, hvad der kan gå galt på ferien?

De forskellige dækninger har forskellige priser, og det er derfor dine egne ønsker og behov til en rejseforsikring til Europa, der afgør den endelige rejseforsikringspris.

Hvis du gerne vil have en rejseforsikring som dækker mere end Europa, kan du desuden vælge en rejseforsikring med verdensdækning.

Senest redigeret den 6. november 2015.

3 fordele ved en rejseforsikring

Få hjælp hele døgnet
Du får hjælp og rådgivning af vores døgnåbne, danskbemandede vagtcentral.​​​

Erstatningsrejse
Hvis du bliver akut syg eller indlagt i mere end halvdelen af din rejse, kan du få en ny ferierejse​​.

Dækker længere rejser
Hele husstanden dækkes på rejser af op til 30 dage, mens Rejse Super dækker helt op til 60 dage.​​​​​​​​

En tryggere hverdag

Vi ønsker, at du er så tryg så muligt. Derfor kan du bl.a. læse om hvordan du minimerer fremtidige skader på både din familie, dit hus, have eller bil, i vores Råd og tips-sektion.

Råd og tips