Rejseforsikring Europa

Skal du på ferie i Europa? Så vil du formentlig opleve fantastisk natur, kultur og vejr – men du risikerer også at blive syg eller komme ud for en ulykke.

Her er det en rigtig god idé, at have en rejseforsikring til Europa.

Beregn pris

Det blå sygesikringskort erstatter ikke rejseforsikringen

Nogle mennesker tror, at det blå sygesikringskort dækker på samme måde som en rejseforsikring til Europa, når de er på ferie i EU/EØS-landene – det er dog langt fra sagen.

Som udgangspunkt giver det blå EU-sygesikringskort dig de samme rettigheder til offentlig lægebehandling, som borgerne i det pågældende EU/EØS-land du besøger, modtager.

Du skal dog være opmærksom på, at ikke alle EU-lande har de samme krav til deres hospitalsvæsen som i Danmark – det er hér, rejseforsikring til Europa især kommer ind i billedet.

Læs mere om vores rejseforsikringer

Derudover har mange lande en højere grad af brugerbetaling, end vi har herhjemme, og du risikerer derfor stadig at skulle betale for din behandling – også selvom du har det blå sygesikringskort med på rejsen.

Fx ligger der sjældent offentlige hospitaler nær populære skisportssteder. Her vil en privat rejseforsikring til Europa være en god hjælp.

Det blå sygesikringskort gælder i alle EU-lande, Norge, Island, Storbritannien, Liechtenstein og Schweiz. 

Læs mere om vores rejseforsikring - eller beregn din pris!

Bliv godt klædt på med en rejseforsikring Europa.

Derfor bør du have en rejseforsikring til Europa

En rejseforsikring til Europa skal kort sagt mindske risikoen for, at et problem, der opstår under din ferie, kommer til at belaste din økonomi i lang tid efter din Europarejse.

Der er mange situationer, som kan klares med det blå EU-sygesikringskort, men der er også rigtig mange skader, som ikke dækkes af den offentlige sygesikring, heller ikke selvom du befinder dig i et EU- eller EØS-land.

Med en rejseforsikring til Europa hos os, får du dækket behandlinger på private klinikker og hospitaler, og derudover får du adgang til If's Rejsehjælp der hjælper og guider dig døgnet rundt, når uheldet er ude.

Hjemtransporten til Danmark efter endt behandling er heller ikke omfattet af det blå sygesikringskort.

Fx skal du selv betale, hvis du skal transporteres i ambulance eller ambulancefly fra et skisportssted.

Artiklen fortsættes nedenfor

Hvad dækker en rejseforsikring til Europa?

Når du køber en rejseforsikring til Europa hos os, vælger du selv mellem 3 forskellige rejseforsikringer: Rejse, Rejse Plus og Rejse Super. De har en række fælles dækninger, mens Rejse Plus og Rejse Super inkluderer lidt mere.

Fælles for alle vores rejseforsikringer til Europa er, at de dækker:

  • Akut sygdom og tilskadekomst
  • Syge- og hjemtransport
  • Tilkaldelse for 3 ledsagere
  • Sygeledsagelse for 3 ledsagere
  • Overfald og krisehjælp
  • Evakuering og/eller ufrivilligt ophold
  • Ansvar for skade på lejet feriebolig
  • Sikkerhedsstillelse og kaution
  • Eftersøgning og redning.

Med Rejse Plus får du bl.a. også en afbestillingsforsikring, mens du med Rejse Super får endnu flere dækninger. Du vælger selv hvilken rejseforsikring til Europa, som passer bedst til dig og dit rejseliv.

Hvad koster en rejseforsikring til Europa?

Hvad din rejseforsikring til Europa koster, afhænger først og fremmest af hvilken rejseforsikring – Rejse, Rejse Plus eller Rejse Super – du ønsker.

Har du bare brug for at få dækket det basale, eller vil du gerne have en udvidet rejseforsikring, som mere eller mindre dækker alt, hvad der kan gå galt på Europaferien?

De forskellige rejseforsikringer til Europa har forskellige priser, og det er derfor dine egne ønsker og behov til en rejseforsikring til Europa, som afgør den endelige rejseforsikringspris.

Vil du gerne have en rejseforsikring, som dækker mere end Europa, kan du desuden vælge en rejseforsikring med verdensdækning.


Køb en rejseforsikring til Europa hos os

Du er altid velkommen til at beregne din rejseforsikring til Europa online i vores webshop. Er du i tvivl om noget, eller har du spørgsmål til rejseforsikringer, kan du kontakte os.

Læs mere om vores rejseforsikring til Europa - eller beregn din pris!

Senest redigeret den 17. juni 2021.