Print eller bestil

grønt og rødt kort

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Hvis du skal på bilferie, er det en god idé at medbringe et grønt og et rødt kort som dokumentation for din ansvars- og kaskoforsikring.

Når du tager på kør selv-ferie i udlandet, er det vigtigt, at du sikrer dig på forhånd. Ved hjælp af et medbragt grønt og rødt kort, har du til enhver tid de vigtigste kontaktoplysninger lige ved hånden, hvis du skulle få problemer i løbet af ferien.


Sådan får du et grønt eller rødt kort

 • Du kan selv printe både et grønt og rødt kort her på siden
 • Du kan bestille både et grønt og rødt kort her, og få det leveret med posten
 • Du kan downloade et rødt kort til din smartphone​

Grønt kort

Når du medbringer et grønt kort på kør selv-ferien, kan du nemt og hurtigt dokumentere, at dit køretøj er lovpligtigt ansvarsforsikret.

Tidligere var det et krav, at du medbragte et grønt kort, når du var på kør selv-ferie i Europa. I mange lande er dette dog ikke længere nødvendigt, selvom et fysisk grønt kort i høj grad kan give en følelse af tryghed – både i forhold til, at du nemt kan dokumentere din ansvarsforsikring, men også fordi du har dit forsikringsselskabs kontaktoplysninger lige ved hånden.


Her gælder grønt kort

Et grønt kort gælder inden for EU’s grænser, foruden Andorra, Island, Norge, Schweiz og Serbien.


Print eller bestil et grønt kort

Visse lande kræver, at du medbringer et originalt grønt kort, mens du andre steder kan medbringe en selvprintet udgave. Find ud af reglerne for dig, nedenfor:

Print et grønt kort
Hvis du skal på kør selv-ferie i et EU-land, Andorra, Island, Kroatien, Norge eller Schweiz, behøver du ikke medbringe et grønt kort, men det kan dog være meget rart at have. Du kan med fordel selv printe et grønt kort her på siden – så får du kortet med det samme.

Print et grønt kort her

Bestil et grønt kort
Hvis du skal køre i et af de følgende lande, skal du medbringe et originalt grønt kort, som du bestiller her på siden:
Albanien, Bosnien-Hercegovina, Hviderusland, Iran, Israel, Makedonien, Marokko, Moldavien, Montenegro, Rusland (indtil Uralbjergene), Serbien, Tunesien, Tyrkiet eller Ukraine.

Hvis du er i tvivl om, at et grønt kort gælder under din ferie, kan du tjekke selve kortet – her finder du nemlig en beskrivelse af, hvor du er dækket.

Bestil et grønt kort her

Du vil modtage kortet med posten inden for en uge.

Rødt kort

I Europa kan du få hjælp af firmaet bag Røde Kort-ordningen, SOS International, hvis du har en kaskoforsikring til et eller flere af følgende køretøjer:

 • Personbil
 • Varebil
 • Campingvogn
 • Motorcykel
 • Knallert
 • EU-knallert (knallert 45)

Her gælder rødt kort

Et rødt kort gælder i de europæiske lande, foruden Iran, Israel, Marokko, Rusland (indtil Uralbjergene), Tunesien og Tyrkiet.

Hvis du er i tvivl om, at et rødt kort gælder under din ferie, kan du tjekke selve kortet – her finder du nemlig en beskrivelse af, hvor du er dækket. Du kan også tjekke SOS Internationals geografiske dækning på deres hjemmeside.


Assistance ved færdselsuheld eller driftsstop

Afhængigt af hvilket køretøj du har, giver et rødt kort dig mulighed for at få assistance i udlandet ved færdselsuheld eller ved driftsstop.


Print, bestil eller download et rødt kort

Du kan få et rødt kort på 3 forskellige måder:

 1. Du kan hente og printe et rødt kort med det samme, så du har det fysisk ved hånden.

 2. Du kan bestille et rødt kort her på siden, og modtage det med posten efter 3-5 dage.

 3. Du kan downloade et rødt kort til din iPhone eller Android-mobiltelefon gennem SOS Internationals app helt uden beregning. Du kan også bruge appen til at bede om assistance og anmelde skader, du skal bare huske at udfylde bruger- og køretøjsoplysningerne før afrejse.

Har du spørgsmål?

Vi er klar til at hjælpe dig.
Ring til os på 70 12 12 12, chat eller skriv til os​ - eller få os til at ringe til dig​.​​​​​​​​​

Få tips til kør selv-ferien

Det er især på kør selv-ferier, at man har brug for at have et grønt og et rødt kort med sig, men der er også mange andre ting, som er nødvendige at tænke på, før man begiver sig afsted.

Her kan du få nogle nyttige råd til, hvad du skal være opmærksom på, når du er på kør selv-ferie i udlandet.