Print eller bestil

rødt og grønt kort

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Hvis du skal på bilferie, er det en god idé at medbringe et rødt og et grønt kort som dokumentation for din kasko- og ansvarsforsikring.

Når du tager på kør selv-ferie i udlandet, er det vigtigt, at du sikrer dig på forhånd. Ved hjælp af et medbragt rødt og grønt kort, har du til enhver tid de vigtigste kontaktoplysninger lige ved hånden, hvis du skulle få problemer i løbet af ferien.


Sådan får du et rødt eller grønt kort

  • Du kan selv printe både et rødt og grønt kort her på siden
  • Du kan bestille både et rødt og grønt kort her, og få det leveret med posten
  • Du kan downloade et rødt kort til din smartphone​

I Europa kan du få hjælp af firmaet bag Røde Kort-ordningen, SOS International, hvis du har en kaskoforsikring til en personbil, varebil, campingvogn, motorcykel eller knallert.

Her gælder rødt kort

Et rødt kort gælder i de europæiske lande, foruden Iran, Israel, Marokko, Rusland (indtil Uralbjergene), Tunesien og Tyrkiet.

Hvis du er i tvivl om, at et rødt kort gælder under din ferie, kan du tjekke selve kortet – her finder du en beskrivelse af, hvor du er dækket. Du kan også tjekke SOS Internationals geografiske dækning på deres hjemmeside.


Print, bestil eller download et rødt kort

Du kan få et rødt kort på 3 forskellige måder:

  1. Du kan hente og printe et rødt kort med det samme, så du har det fysisk ved hånden.

  2. Du kan bestille et rødt kort her på siden, og modtage det med posten inden for 10 hverdage.

  3. Du kan downloade et rødt kort til din iPhone eller Android-mobiltelefon gennem SOS Internationals app helt uden beregning. Du kan også bruge appen til at bede om assistance og anmelde skader, du skal bare huske at udfylde bruger- og køretøjsoplysningerne før afrejse.

Tidligere var det et krav, at du medbragte et grønt kort, når du var på kør selv-ferie i Europa. I mange lande er dette dog ikke længere nødvendigt.


Her gælder grønt kort

Du kan se, hvor kortet gælder på selve det grønne kort og hos DFIM.


Print eller bestil et grønt kort

Visse lande kræver, at du medbringer et originalt grønt kort, mens du andre steder kan medbringe en selvprintet udgave. 

Print et grønt kort
Hvis du skal til et EU-land, Andorra, Island, Kroatien, Norge eller Schweiz, behøver du ikke medbringe et grønt kort.

Bestil et grønt kort
Du skal medbringe et originalt grønt kort i disse lande: Albanien, Bosnien-Hercegovina, Hviderusland, Iran, Israel, Marokko, Moldavien, Montenegro, Rusland (indtil Uralbjergene), Serbien, Tunesien, Tyrkiet eller Ukraine.

Hvis du er i tvivl om, at et grønt kort gælder under din ferie, kan du tjekke selve kortet – her finder du en beskrivelse af, hvor du er dækket.

Du vil modtage kortet med posten inden for 10 hverdage.

Få tips til kør selv-ferien

Det er især på kør selv-ferier, at man har brug for at have et grønt og et rødt kort med sig, men der er også mange andre ting, som er nødvendige at tænke på, før man begiver sig afsted.

Her kan du få nogle nyttige råd til, hvad du skal være opmærksom på, når du er på kør selv-ferie i udlandet.