9 tips til kør-selv ferier

I Danmark er det rigtig populært at tage på kør selv-ferie. Faktisk viser en undersøgelse foretaget af Applus Bilsyn i maj 2016, at hele 63 % af bilejerne, svarende til ca. 1.600.000 mennesker, planlagde en kør selv-ferie i løbet af sommeren.

Beregn bilforsikring

At tage på kør selv-ferie giver en helt unik form for frihed, om du så kører i bil eller på motorcykel. Du kan køre, hvorhen du vil, og du kan reagere på pludselige indskydelser, hvis du spontant får en idé eller ser et skilt mod en spændende destination.

Find vores landespecifikke tips her


9 Nyttige råd til kør selv-ferien i udlandet


Kør selv-ferie tip 1

Før du tager afsted på din kør selv-ferie i udlandet, så sørg for, at bilen har det rette dæktryk, og at trykket passer med vægten på jeres bagage. Sørg også for, at fx vinduesviskere er i god stand, og at der er nok sprinklervæske på bilen. Giv gerne hele bilen et tjek, før du påbegynder kør selv-ferien.


Kør selv-ferie tip 2

Det er en god idé at tjekke, om du skal betale vejafgifter, brobetaling eller lignende undervejs på kør selv-ferien. Så kan du nemmere sørge for enten at budgettere med dette eller planlægge en alternativ rute uden betalinger og afgifter. Det er et rigtig vigtigt punkt, hvis du gerne vil have en billig kør selv-ferie til udlandet.

Kør selv-ferie tip 3

Når du pakker bilen før kør selv-ferien, så tænk nøje over, hvordan du laster den. Læg de tungeste ting nederst, og hav kun lette genstande ved bagruden og toppen af bagagerummet, især hvis du kører i stationcar.

Har du meget bagage med på kør selv-ferien, kan du med fordel bruge en tagboks. En typisk tagboks kan bære ca. 50-75 kg afhængigt af modellen, og er god til lette ting såsom tøj.

Få gode råd til hvis du har hunden med på kør selv-ferien

Pak bilen ordentlig, før I påbegynder kør selv-ferien.

Kør selv-ferie tip 4

Har du børn med på kør selv-ferien, så sørg for, at de har noget at fornøje sig med på bagsædet under turen.

Hav gerne vand, juice og snacks klar i kabinen, foruden ting som legetøj, tegneserier og tablets.

Det er også en rigtig god idé at planlægge nogle overraskelser og lege på forhånd, så børnene aktiveres under kør selv-ferien. En underholdning, der kan holde bagsædepassagererne godt beskæftiget, er Minder & Miraklers Bil Banko.

Download og print pladerne her: Plade 1 (pdf, 2,39 MB) og Plade 2 (pdf, 1,92 MB)

Kryds af undervejs, som I ser tingene, og dyst om hvem, der først får 1 række, 2 rækker eller hele pladen fuld.


Kør selv-ferie tip 5

Husk altid at fastspænde dine børn korrekt, både til hverdag og på kør selv-ferien i udlandet. Som udgangspunkt skal børn helst placeres bagudvendt i bilen, indtil de er 3-4 år, mens de lidt ældre børn skal bruge autostol eller selepude indtil de er 10-12 år.

Alle børn under 135 cm skal sikres med godkendt sikkerhedsudstyr, ellers forhøjes chancen for skader betydeligt. Køb også gerne en Børneforsikring, så dit barn sikres både i tilfælde af ulykke og sygdom. 

Du kan læse mere om vores Børneforsikring her

Kør selv-ferie tip 6

Tjek, om der er nogen specielle regler, du skal overholde i de lande, du besøger på kør selv-ferien. Fx skal du huske at medbringe en gul vest i bilens kabine, hvis du er på kør selv-ferie i bl.a. Italien, Spanien, Portugal, Østrig eller Tyskland. I visse dele af Tyskland skal du desuden have et miljømærke i din bil, og hvis du skal på kør selv-ferie i Frankrig, skal du huske at have en alkoholtester i bilen.

Læs mere om de enkelte krav i vores landespecifikke artikler eller på FDM’s hjemmeside


Kør selv-ferie tip 7

Tag dig god tid undervejs på kør selv-ferien, så du har tid til at nyde turen og de steder, du kommer forbi. Forhast dig ikke med at komme til din destination, men betragt køreturen som en del af selve ferien – både derhen og hjem igen. På denne måde forlænges kør selv-ferien betragteligt!


Kør selv-ferie tip 8

​Vil du gerne gøre det sværere for eventuelle tyve at stjæle din bil på kør selv-ferien i udlandet, kan du med fordel få en rat- eller gearlås.


Kør selv-ferie tip 9

Parker ikke bilen med hele oppakningen på offentlige parkeringspladser i udlandet, og efterlad ikke værdigenstande synligt i bilen – dette højner risikoen for indbrud og biltyveri, og kan dermed ende jeres kør selv-ferie.

Husk bilforsikringen på kør selv-ferien - beregn bilforsikring her!

Artiklen fortsættes nedenfor

Husk disse papirer på kør selv-ferien til udlandet

 • Skal du på kør selv-ferie i Europa, er det en god idé at medbringe et grønt og rødt kort, så folk kan se, at din bil er forsikret.

  Du kan også med fordel medbringe et autohjælpskort med din bilforsikrings policenummer og det telefonnummer, du kan få hjælp på.

  Læs mere om bilforsikringer her

 • Husk altid at have del 1 af bilens originale registreringsattest med dig, når du er på kør selv-ferie i udlandet. Lad samtidig del 2 blive hjemme.

 • Husk at medbringe det blå sundhedskort, hvis du er på kør selv-ferie i Europa. Så er du nemlig et skridt tættere på sygdomsbehandling, hvis du får brug for det undervejs.

  Hvis du gerne vil dækkes yderligere, eller er på kør selv-ferie uden for Europa, bør du ligeledes have en rejseforsikring.

  Læs mere om vores rejseforsikring her​

Senest opdateret den 21. marts 2018.

 • Et godt sted at være

  Årets Forsikringsselskab
  I både 2014, 2016 og 2018 udnævnte Autobranchen Danmark If som ”Årets Forsikringsselskab”. Prisen uddeles hvert andet år.

  Danmarks Bedste Kundeservice 2019
  Prisen blev uddelt af Wilke, der samtidig udnævnte If til Årets Digitale Forsikringsselskab.

 • Beregn bilforsikring

  Beregn prisen på din bilforsikring på 30 sekunder!

  Beregn pris
 • Har du spørgsmål?

  Vi er klar til at hjælpe dig.
  Ring til os på 70 12 12 12skriv sikkert til os via Mine Sider​ - eller få os til at ringe til dig​.​​​​​​​​​