9 tips til kør selv-ferier

At tage på kør selv-ferie giver en helt unik form for frihed. Du kan køre, hvorhen du vil, og du kan reagere på pludselige indskydelser, hvis du spontant får en idé eller ser et skilt mod en spændende destination.

Husk også at sikre dig, at du har en god bilforsikring med på kør selv-ferien.

9 Nyttige råd til kør selv-ferien i udlandet


Kør selv-ferie tip 1

Før du tager afsted på din kør selv-ferie i udlandet, så sørg for, at bilen har det rette dæktryk, og at trykket passer med vægten på jeres bagage.

Sørg også for, at fx vinduesviskere er i god stand, og at der er nok sprinklervæske på bilen. Giv gerne hele bilen et tjek, før du påbegynder kør selv-ferien.


Kør selv-ferie tip 2

Det er en god idé at tjekke, om du skal betale vejafgifter, brobetaling eller lignende undervejs på kør selv-ferien. Så kan du nemmere sørge for enten at budgettere med dette eller planlægge en alternativ rute uden betalinger og afgifter.

Det er et rigtig vigtigt punkt, hvis du gerne vil have en billig kør selv-ferie til udlandet.

Kør selv-ferie tip 3

Når du pakker bilen før kør selv-ferien, så tænk nøje over, hvordan du laster den. Læg de tungeste ting nederst, og hav kun lette genstande ved bagruden og toppen af bagagerummet, især hvis du kører i stationcar.

Har du meget bagage med på kør selv-ferien, kan du med fordel bruge en tagboks. En typisk tagboks kan bære ca. 50-75 kg afhængigt af modellen, og er god til lette ting såsom tøj.

Få gode råd til hvis du har hunden med på kør selv-ferien

Pak bilen ordentlig, før I påbegynder kør selv-ferien.

Kør selv-ferie tip 4

Har du børn med på kør selv-ferien, så sørg for, at de har noget at fornøje sig med på bagsædet under turen.

Hav gerne vand, juice og snacks klar i kabinen, foruden ting som legetøj, tegneserier og tablets.

Det er også en rigtig god idé at planlægge nogle overraskelser og lege på forhånd, så børnene aktiveres under kør selv-ferien. En underholdning, der kan holde bagsædepassagererne godt beskæftiget, er Minder & Miraklers Bil Banko.

Download og print pladerne her: Plade 1 (pdf, 2,39 MB) og Plade 2 (pdf, 1,92 MB)

Kryds af undervejs, som I ser tingene, og dyst om hvem, der først får 1 række, 2 rækker eller hele pladen fuld.

Læs mere om børn i bilen her


Kør selv-ferie tip 5

Husk altid at fastspænde dine børn korrekt, både til hverdag og på kør selv-ferien i udlandet.

Som udgangspunkt skal børn helst placeres bagudvendt i bilen, indtil de er 3-4 år, mens de lidt ældre børn skal bruge autostol eller selepude indtil de er 10-12 år.

Alle børn under 135 cm skal sikres med godkendt sikkerhedsudstyr, ellers forhøjes chancen for skader betydeligt. Køb også gerne en Børneforsikring, så dit barn sikres både i tilfælde af ulykke og sygdom. 

Du kan læse mere om vores Børneforsikring her

Kør selv-ferie tip 6

Tjek, om der er nogen specielle regler, du skal overholde i de lande, du besøger på kør selv-ferien.

Fx skal du huske at medbringe en gul vest i bilens kabine, hvis du er på kør selv-ferie i bl.a. Italien, Spanien, Portugal, Østrig eller Tyskland.

I visse dele af Tyskland skal du desuden have et miljømærke i din bil, og hvis du skal på kør selv-ferie i Frankrig, skal du huske at have en alkoholtester i bilen.

Læs mere om de enkelte krav i vores landespecifikke artikler eller på FDM’s hjemmeside


Kør selv-ferie tip 7

Tag dig god tid undervejs på kør selv-ferien, så du har tid til at nyde turen og de steder, du kommer forbi.

Forhast dig ikke med at komme til din destination, men betragt køreturen som en del af selve ferien – både derhen og hjem igen. På denne måde forlænges kør selv-ferien betragteligt!


Kør selv-ferie tip 8

​Vil du gerne gøre det sværere for eventuelle tyve at stjæle din bil på kør selv-ferien i udlandet, kan du med fordel få en rat- eller gearlås.


Kør selv-ferie tip 9

Parker ikke bilen med hele oppakningen på offentlige parkeringspladser i udlandet, og efterlad ikke værdigenstande synligt i bilen – dette højner risikoen for indbrud og biltyveri, og kan dermed ende jeres kør selv-ferie.

Husk bilforsikringen på kør selv-ferien - beregn bilforsikring her!

Artiklen fortsættes nedenfor

Husk disse papirer på kør selv-ferien til udlandet

Registreringsattesten
Husk altid at have del 1 af bilens originale registreringsattest med dig, når du er på kør selv-ferie i udlandet. Lad samtidig del 2 blive hjemme.

Det blå sundhedskort
Husk at medbringe det blå sundhedskort, hvis du er på kør selv-ferie i Europa. Så er du nemlig et skridt tættere på sygdomsbehandling, hvis du får brug for det undervejs.

Hvis du gerne vil dækkes yderligere, eller er på kør selv-ferie uden for Europa, bør du ligeledes have en rejseforsikring.

Læs mere om vores rejseforsikring her​

Senest opdateret den 24. juni 2021.