3 initiativer der kan nedbringe sygefraværet

Smerte, stress og ulykker.

Vi har identificeret 3 områder, der skal hjælpe små virksomheder og håndværkere i byggebranchen med at nedbringe sygefraværet. Snitskader i hænderne, splinter i øjnene eller ømhed i muskler og led. Men også i stigende grad psykisk sygdom.

For dem der arbejder i byggebranchen, er der mange forskellige typer skader, der i værste fald kan føre til længere sygefravær. Men mange af problemerne kan faktisk forebygges.

Læs mere herunder, eller bliv kontaktet om pris på sundhedsforsikring.

Bliv kontaktet om pris

1: Forebyg stress og psykisk sygdom

 • Vær opmærksom. Ofte får du signaler om, at en person oplever f.eks. stress længe før, det fører til sygdom.
 • Undgå at stresse omkring tidsplaner. Undgå at presse på i forhold til tidsplanen, og stol i stedet på, at alle medarbejdere gør, hvad de skal. Vær klar i dit lederskab, og skab et fællesskab, hvor du kan tale om udfordringer i dit job, og hvordan du løser dem.
 • Positiv feedback skaber motivation. Glem ikke, at hvordan du agerer som leder, former virksomhedens kultur. Gør det til en vane at give positiv feedback, og opfordr alle på arbejdspladsen til at blive bedre til det.
 • Hold medarbejderne informeret om den hjælp, de kan få. Vores sundhedsforsikring omfatter f.eks. forebyggende stresshåndtering og psykologhjælp. Kontakt os på 70 10 10 13, hvis du har brug for hjælp.

2: Undgå smertefuldt sygefravær

 • Brug de første ti minutter af arbejdsdagen til en fælles opvarmning af kroppen. Det får blodcirkulationen op, og det reducerer risikoen for både skader og mindre strækninger. Afslut også hvert skift med fælles udstrækning.
 • Øv dig i den rigtige teknik. Hvis du har trænet et korrekt bevægelsesmønster til for eksempel dødløftning, er der mindre risiko for at løfte forkert, når du er træt eller stresset. Du er velkommen til at filme hinanden, så du kan se, at du gør bevægelserne korrekt.
 • Invester i sundhedstjek for medarbejdere en gang om året. På denne måde kan slidskader opdages rettidigt og lettere behandles eller forhindres.

3: Reducer risikoen for ulykker

 • Systematisk arbejdsmiljøledelse er din bedste ven til forebyggelse af arbejdsulykker.  Prøv at få alle medarbejdere involveret i arbejdet.
 • Opbyg en kultur, hvor er det mest naturlige i verden, at man altid laver en risikovurdering, før man starter et job, hvad enten de er store eller små.
 • Rimelig arbejdsbyrde. Spørg dig selv, om arbejdsbyrden nogle gange er så høj, at medarbejderne kan gå på kompromis med sikkerheden for at udføre det.
 • Hav værnemidler let tilgængelige. Øjenskader og snitskader i hænder er to af de mest almindelige skader i byggebranchen, og de kunne næsten altid have været undgået med den rigtige beskyttelse.
 • Vær løsningsorienteret. Hvis du ser nogen skødesløs med udstyret, så spørg hvorfor. Måske føler personen, at pasformen gør dem ude af stand til at bevæge sig, og du har udstyr, der passer bedre.
Du kan gøre meget for at forebygger skader på byggepladsen
Sæt ind, før skaden sker. Det er tid og energi, der er godt givet ud.

Sikkerhed og forsikring på byggepladsen

Vi hjælper dig, hvis der opstår en skade

Hvis der opstår en skade, kan det føre til langt sygefravær, før du er helt tilbage på arbejde. For at undgå dette er det vigtigt at søge hjælp tidligt, så skaden ikke forværres. At være sygemeldt kan også være dyrt for selvstændige. Derfor kan en sundhedsforsikring være en god investering, både for din virksomhed og for dine medarbejdere.

I gennemsnit koster vores sundhedsforsikring ikke mere end to sygedage pr. ansat om året. Ud over specialistbehandling giver den adgang til en psykolog, fysioterapeut og kiropraktor.

Beregn udgifter til sygefravær