En klimaudfordring kun med vindere!

647 If-medarbejderne blev udfordret til at få mere bæredygtige vaner. Det blev bl.a. til vegetarmorgenmad 3.814 gange!

Ifs medarbejderne er vigtige aktører i vores bestræbelser på at opnå en mere bæredygtig fremtid. Et af vores mål er at øge bevidstheden blandt medarbejderne og gøre mere for samfundet på individuelt niveau. For at vi kan nå dette mål, engagerede de medarbejdere, der arbejder med små og mellemstore erhvervskunder og store erstatningssager, sig sidste år i en klimaudfordring. 

Mange bække små 

Udfordringen blev organiseret sammen med virksomheden Deedster i deres spillignende klimahandlings-app. Ifs medarbejdere dannede mere end 100 hold, der konkurrerede mod hinanden. Til at begynde med beregnede alle medarbejdere deres C02-udledning, og for hver uge der gik, kom de endnu længere på deres virtuelle vej mod ny viden og gode råd.  

Det overordnede mål var at lære mere om klima generelt og Ifs bæredygtighedsarbejde samt at udføre klimavenlige gerninger eller små handlinger, der kan reducere deres egen C02-udledning. De små gerninger kan for eksempel være at gå på arbejde i stedet for at køre, minimere madspild, vælge genbrug i stedet for at købe nyt og spare på energien. 

Styrket medarbejderkompetencer

Efter udfordringen sagde 75 procent af medarbejderne, at de sandsynligvis ville fortsætte med at arbejde på at reducere deres CO2-udledning.  

– Klimaudfordringen var et godt initiativ til at øge bevidstheden på en sjov og engagerende måde. Det gav os mulighed for at finde nye måder at tænke på og gradvist ændre vores forbrugsvaner, mener Line Gjengedal Ruud, der er Head of Large & International Claims.  

Hun er overbevist om, at Ifs kunder vil få gavn af Deedster-udfordringen, da udfordringen forbedrede de interne kompetencer yderligere, også efter at udfordringen var slut.  

Line Gjengedal Ruud
Line Gjengedal Ruud, Head of Large & International Claims

– Ved at give vores medarbejdere kompetencer på nye måder bliver vi bedre diskussionspartnere for vores kunder, når de kommer til os med bæredygtighedsspørgsmål – både i forbindelse med salg og håndtering af erstatningssager, forklarer hun.  

Hvem blev de heldige vindere? Det gjorde et norske hold, der gennemførte flest gerninger pr. holdmedlem: 719 små tiltag for klimaet på bare fire uger (2.876 i alt).  

Men i denne udfordring har vi kun én sand vinder – klimaet!  

Vinderholdet G-Squad
Det vindende hold G-Squad fra Norge udførte flest aktioner pr. holdmedlem: 719 små aktioner for klimaet på kun fire uger!

Det siger medarbejderne om udfordringen

Ronald Hopperstad Olsen, Norge:

Jeg har spist vegetarmorgenmad, købt lokal mad og lyttet til en podcast om bæredygtighed – og jeg har også studeret de ti principper i FN's Global Compact. Jeg viste appen til mine venner uden for If, og de syntes også, at det er et godt initiativ.  

Ronald Hopperstad Olsen
Ronald Hopperstad Olsen

Cecilia Sahlin, Sverige:

Et af mine bedste minder fra udfordringen er en holdmiddag, hvor vi valgte at gå fra kontoret til restauranten, mens vi talte om bæredygtighed. Vi valgte alle en vegetarmenu, og vi tog rester med i en pose for at minimere madspild.  

Cecilia Sahlin
Cecilia Sahlin

Paula Pylväs, Finland:

Det var sjovt at mærke den konkurrencemæssige side af mig selv under udfordringen. Gerningerne og mine kolleger opfordrede mig til at gøre små ting med stor indflydelse. Jeg pressede virkelig mig selv til at gå amok med rester fra madlavningen. En af mine andre favoritter var 123-brusebad, som jeg opfordrer alle til at prøve. Det betyder at tage et brusebad på maks. 1 minut og 23 sekunder.  

 

Paula Pylväs
Paula Pylväs