Her kan du købe en

ansvarsforsikring til bil

Find prisen på din ansvarsforsikring på 30 sek!

I denne artikel kan du læse om hvilken dækning du får med en ansvarsforsikring, og hvorfor du skal have en bilforsikring med ansvarsdækning, når du ejer en bil i Danmark.


Hvad er en ansvarsforsikring?

I Danmark er det lovpligtigt at have en ansvarsforsikring, hvis man har en bil, motorcykel, knallert, hund eller hest. Det er Færdselsloven, der specificerer dette for biler og andre køretøjer, og loven har efterhånden eksisteret i over 100 år, startende i 1913.

En ansvarsforsikring er den mest simple form for bilforsikring man kan få, og hvis du har en bilforsikring, har du også automatisk den lovpligtige ansvarsdækning.

Hvis du fx har en ansvarsforsikring til din bil, er du dækket, hvis du uforvarende kommer til at påføre andre mennesker, deres ting eller køretøjer skade i forbindelse med et uheld eller ulykke. Dette inkluderer også samtlige passagerer i bilen, bortset fra selve føreren.

Ansvarsforsikringen købes hos et forsikringsselskab, som på denne måde overtager ansvaret og risikoen, i tilfælde af du påkører andre mennesker, ting eller køretøjer. Med denne forsikring er din bil dækket, når du færdes i Europa, og i de øvrige lande som er med i Grønt Kort-ordningen.

Læs mere om det grønne kort her

Husk ansvarsforsikringen til din bil.

Hvad dækker ansvarsforsikring?

En ansvarsforsikring dækker kort fortalt dit erstatningsansvar, fx hvis du er indblandet i et biluheld.

Du skal dog være opmærksom på, at ansvarsforsikringen hverken dækker skader på din egen bil eller dig selv som bilens fører, her skal du i stedet bruge henholdsvis en kaskoforsikring og en ulykkesforsikring.

Selvom de fleste forsikringsselskaber tilbyder ansvarsforsikringer til biler, er der stor forskel på de forskellige ansvarsforsikringers specifikke dækninger og priser, og det er derfor vigtigt at se sig godt for, og ikke bare købe den billigste ansvarsforsikring.

Beregn din ansvarsforsikring til bil her


Hvad koster en ansvarsforsikring?

Som sagt varierer prisen på de forskellige ansvarsforsikringer en del, og netop din pris afhænger af en lang række parametre. Hvad din ansvarsforsikring koster, kommer fx an på din alder, de øvrige føreres aldre og bilens alder.

Derudover spiller bilens type, din skadeshistorisk og din adresse ind. Endnu en faktor er, hvor længe du har kørt bil, og hvorvidt du har anciennitet fra et andet forsikringsselskab.

Find prisen på din ansvarsforsikring til bil nu

Artiklen fortsættes nedenfor

Et godt sted at være

Årets Forsikringsselskab 2018
I både 2014, 2016 og 2018 udnævnte Autobranchen Danmark If som ”Årets Forsikringsselskab”.

Branchens Bedste Kundeservice
If vandt prisen for Branchens Bedste Kundeservice inden for Pension og Finans i 2017.

Beregn bilforsikring

Beregn prisen på din bilforsikring på 30 sekunder!

Beregn pris

Hvilken selvrisiko er der på en ansvarsforsikring?

Du har selv mulighed for at påvirke prisen på din ansvarsforsikring, fx kan du justere din selvrisiko. Selvrisikoen er det beløb, som du selv skal betale, hvis du forårsager skade på andre mennesker, deres ting eller køretøjer.

Hvis skaden ikke er dyrere end selvrisikoen, kan det ofte bedre betale sig ikke at melde skaden til forsikringen, men blot betale skaden selv.

Hos os kan du vælge en selvrisiko på mellem 3.000 og 10.000 kroner, og på alle hele tusinde kroner derimellem. Du bestemmer altså selv, hvor billig din ansvarsforsikring er.

Ønsker du mere end en ansvarsforsikring?

Hvis du gerne vil have en bilforsikring, der inkluderer mere end ansvarsdækning, kan du med fordel kigge nærmere på vores andre bilforsikringer. Vi tilbyder, foruden ansvarsforsikringen, 4 forskellige bilforsikringer: Delkasko, Kasko, Kasko Plus og Bil Super.

Du kan læse mere om vores bilforsikringer her​​​

Senest opdateret den 28. marts 2017.

Gode grunde til at købe en bilforsikring hos os:

 • Dækker ekstraudstyr op til 20.000 kr.
  Med en bilforsikring hos If får du automatisk dækket din bils ekstraudstyr indtil 20.000 kr., når du har Delkasko, Kasko, Kasko Plus eller Bil Super-dækning.​​

 • Bilens passagerer dækkes altid
  Ligegyldigt hvilken type bilforsikring du vælger hos os, er bilens passagerer på passager- og bagsædet altid dækket. ​
 • Rabatter og fordele
  Med en bil kaskoforsikring hos os får du mindst 10 % rabat på alle dine forsikringer hos os. Du får mere rabat og flere fordele jo flere forsikringer du samler hos os - som en del af If Fordelsprogram.

Fakta om biler i Danmark

 • Den 1. januar 2018 fandtes der over 2.530.000 personbiler i Danmark, hvoraf de 782.859 kører på el, gas eller hybrid.
 • Der var 5 gange så mange personbiler i Danmark ved årsskiftet 2017-2018, som der var i 1961-1962.
 • Det er især familier, der har bil i Danmark, og i starten af 2017 havde hele 1.265.235 familier mindst 1 bil, mens 496.000 familier havde mindst 2.
 • I 2018 har 90 % af alle parfamilier med børn bil, mens kun 37 % af alle enlige uden børn har bil.
 • I 2016 var der 1.521 biluheld med personbiler som endte i en form for personskade. Størstedelen af skaderne - knap 30 % - stod de 25-44-årige for.