Gå til menu Gå til indhold

Find prisen på din bilforsikring

Der er flere forskellige faktorer, som spiller ind, når du beregner en pris på din bilforsikring. Bliv klogere i denne artikel.

Det tager kun 30 sekunder at beregne din pris!


Vi ringer muligvis til dig for at sikre korrekt forsikringsdækning. Læs mere om, hvordan vi håndterer personlige oplysninger.

Hvad koster en bilforsikring?

Prisen på din bilforsikring afhænger af mange forskellige ting som fx din alder, adresse og hvilken bil, du ønsker at forsikre. I denne artikel giver vi dig en kort guide igennem de parametre, der påvirker prisen på din bilforsikring, samt hvordan du finder den billigste bilforsikring.

Disse faktorer påvirker prisen på din bilforsikring

Biltype 

Prisen på din bilforsikring afhænger bl.a. af, hvilken type bil du kører i.

Prisen kan afhænge af bilmærke, bilens alder, bilmodel og motorstørrelse, bl.a. fordi visse biler er dyrere at reparere end andre.

Desto dyrere bilen er at reparere, desto højere vil din pris være.

Størrelsen på din selvrisiko

Hvad din bilforsikring kommer til at koste afhænger i høj grad af størrelsen på din selvrisiko. Desto højere selvrisiko, desto lavere pris på din bilforsikring - og omvendt.

Vigtige faktorer

Prisen på din bilforsikring påvirkes bl.a. af:

 • Typen af bil, bl.a. mærke, model og alder
 • Hvor meget du kører
 • Hvilken selvrisiko du ønsker
 • Hvor gammel du er
 • Hvor du bor
 • Erfaring
 • Din skadeshistorik

Når du beregner en pris i vores webshop, bestemmer du selv, hvor høj din selvrisiko skal være. På den måde kan du justere og se, hvordan selvrisikoens størrelse påvirker prisen på din bilforsikring.

Når du vælger din selvrisiko, skal du huske, at du skal have råd til pludseligt selv at skulle betale beløbet, hvis du får en skade. Du bør derfor ikke vælge en højere selvrisiko, end du til enhver tid er klar til at betale.

Din adresse

Prisen varierer også alt efter, hvor du bor. Fx er der statistisk set flere biluheld og -tyverier i de større byer end i landområder.

Derfor vil du generelt betale mere for din bilforsikring, fx hvis du bor i København, da risikoen for skader er højere, end hvis du fx bor i en lille landsby.

Din alder, profil og skadeshistorik påvirker også prisen

Din alder

En anden faktor, der spiller en stor rolle ift. prisen på en forsikring til din bil, er din alder.

Det skyldes, at yngre bilister statistisk set har flere skader, end det er tilfældet med ældre og mere erfarne bilister.

Risikoen for skader vil altid afspejles i bilforsikringens pris, og derfor er prisen som udgangspunkt lavere, desto ældre du er.

Din alder har indflydelse på prisen
Din alder har indflydelse på prisen

Din profil og erfaring

Hvorvidt du er en helt ny bilist, elitebilist eller ligger et sted midtimellem påvirker også prisen på din bilforsikring.

Er du en erfaren bilist, og har du kørt mange år uden skader, kan du få en billigere bilforsikring

Står du i RKI, kan det i nogle tilfælde være svært at få en bilforsikring. Hvis det kan lade sig gøre, er der sandsynlighed for, at det er til en højere pris.

Din skadeshistorik

Statistikken viser, at har du én gang anmeldt en skade, er der større sandsynlighed for, at du vil anmelde en skade igen på et senere tidspunkt.

Derfor påvirker din skadeshistorik også prisen.

Flytter du fx din bilforsikring til If fra et andet forsikringsselskab, vil vi modtage din skadeshistorik fra selskabet. I Danmark deler forsikringsselskaberne nemlig kundernes skadeshistorik for at undgå forsikringssvindel.

På den måde nulstilles din skadeshistorik altså ikke, bare fordi du skifter forsikringsselskab. 

Ud over antallet af skader kigger vi også på, hvornår skaderne er sket. Efter et stykke tid vil den pågældende skade ikke længere tages i betragtning, og den vil derfor heller ikke påvirke prisen på din bilforsikring.

Artiklen fortsætter nedenfor

Hvordan får jeg en billig bilforsikring?

Som det er tilfældet med mange ting, hænger pris og kvalitet også sammen, når det kommer til forsikringer. 

Hos If betaler du kun for det, du har brug for og ikke mere.

Alligevel er der flere forskellige måder, du kan påvirke prisen på din bilforsikring - fx ved at kigge nærmere på ovenstående parametre.

Få rabat med If Fordelsprogram

Derudover får du automatisk 10 % rabat på din bilforsikring, når du køber en kaskoforsikring hos os.

Du bliver nemlig automatisk del af If Fordelsprogram, hvor du kan få op til 15 % rabat på alle dine forsikringer.

Beregn prisen på din bilforsikring

Du kan til enhver tid beregne prisen på din bilforsikring i vores webshop.

Her kan du skrue på forskellige parametre så som størrelsen på din selvrisiko, typen af bilforsikring, og om du ønsker tilvalg til din bilforsikring og se, hvordan det påvirker prisen. 

Læs mere om vores bilforsikringer, eller beregne din pris

If Fordelsprogram

If Fordelsprogram har 3 niveauer:

 • Niveau 1
  Med en Bil kasko-, Hus- eller Indboforsikring hos os, får du 10 % i rabat på alle dine forsikringer hos If. 

 • Niveau 2
  Har du din Bil kasko- og Husforsikring ELLER Bil kasko- og Indboforsikring hos os, får du 15 % i rabat på alle dine forsikringer hos If.

 • Niveau 3
  Har du din Bil kasko-, Hus- og mindst én personforsikring ELLER Bil kasko-, Indbo- og mindst én personforsikring hos os, får du 15 % i rabat på alle dine forsikringer hos If.

Læs mere om If Fordelsprogram

Senest opdateret den 31. oktober 2023.