Kaskoforsikring til bil

Hvis du får en skade på din bil, eller den bliver stjålet, kan det hurtigt blive en dyr fornøjelse, hvis du ikke har en bilforsikring med kaskodækning.

Beregn prisen på en kaskoforsikring til din bil - det tager kun 30 sekunder!

Beregn pris!

Hvad er en kaskoforsikring?

Modsat en ren ansvarsforsikring, dækker en kaskoforsikring din egen bil, således at du ikke bliver økonomisk ruineret, hvis du kommer ud for en bilulykke.

Med en kaskoforsikring kan du altså være helt tryg ved tanken om, at vi står klar til at hjælpe dig, hvis uheldet skulle være ude.

Derudover er det ofte et krav, at du har en kaskoforsikring, hvis en bank eller et finansieringsselskab har hjulpet dig med pengelån til at finansiere bilen, da de ønsker at sikre deres investering i dig og din bil bedst muligt.

I Danmark er det valgfrit, hvorvidt du ønsker at tegne en kaskoforsikring eller ej til din bil, men forsikringen er altid god at have, hvis din bil får skader.

Hvad betyder kasko?

Ordet ”kasko” kommer fra det spanske ”casco”, der betyder ”skibsskrog”, og var oprindelig et ord for forsikring af skibes motorer, skrog og inventar.

Det er først senere, at ordet kasko blev udvidet til også at omfatte andre fartøjer såsom biler, motorcykler, knallerter og lignende.

Du skal dog være opmærksom på, at det i Danmark er et lovkrav, at du som minimum skal have en ansvarsforsikring tilknyttet din bil, så du får dækket de skader, du uforvarende kommer til at påføre andre mennesker, deres ting eller køretøjer.

Hvad dækker en kaskoforsikring?

Der findes mange forskellige former for kaskoforsikringer, som hver især er skræddersyet til deres forsikringsemne, om det så drejer sig om bil, motorcykel eller andet.

Fælles for alle kaskoforsikringer er dog, at de dækker enhver form for skade, som påføres køretøjet, bortset fra dem der tydeligt er undtaget i den specifikke kaskoforsikring.

Disse undtagelser gør man, fordi visse skader er så urealistiske eller dyre, at bilejere enten ikke kan eller ikke har lyst til at betale for dækning af dem.

Mand skifter forrude på en bil
Med en kaskoforsikring får du dækket skader på din egen bil

Hvad koster en kaskoforsikring?

Prisen på din kaskoforsikring afhænger af mange forskellige ting så som din adresse, alder og hvilken bil, du ønsker at forsikre. 

Faktorer, der påvirker prisen 

 • Biltype, bl.a. model, mærke og alder
 • Hvilken selvrisiko du ønsker
 • Hvor meget du kører
 • Hvor gammel du er
 • Din skadeshistorik
 • Køreerfaring
 • Hvor du bor

Hvis du ønsker at finde en pris på en kaskoforsikring til netop din bil, kan du let og enkelt beregne en pris i vores webshop

Artiklen fortsætter nedenfor

Hvad dækker en kaskoforsikring hos If?

Hvis du køber en kaskoforsikring hos os, er du godt dækket ved de mest almindelige skader, fx stenslag, og skader som følge af sammenstød, påkørsel, fejlparkering, eneuheld, totalskade, brand, lynnedslag, eksplosion og kortslutning.

Foruden skader dækker vores kaskoforsikring også ved tyveri af og hærværk på bilen eller dele af den. 

Derudover får du mulighed for retshjælp, hvis du kommer ud for en uenighed, som skal afgøres ved retten, og du får vejhjælp i udlandet gennem vores samarbejde med Viking.

Kvinde sidder i en bil og smiler
Bliv godt dækket med en kaskoforsikring hos os.

Hvis du har ekstraudstyr af en værdi på op til 50.000 kroner installeret i bilen, er dette ligeledes dækket via din kaskoforsikring hos os.

Du får også muligheden for en lånebil, hvis din egen bil er til reparation på et værksted anvist af os.

Dækningsoversigt

Herunder finder du den fulde dækningsoversigt for vores Kaskoforsikring. Du kan læse mere om alle dækningerne på vores side for vores bilforsikring

 • Skader på andre mennesker, deres ting og køretøjer
 • Brand og tyveri
 • Redningshjælp i udlandet
 • Psykologisk krisehjælp
 • Lånebil (If anviser værksted)
 • Hærværk og seriehærværk
 • Skader på det forsikrede køretøj fx sammenstød eller eneuheld

Få flere dækninger med Bil Super

Udover kaskoforsikringen tilbyder vi også bilforsikringen 'Bil Super', som også indeholder ovenstående dækninger samt en række andre fordele.

Det er vores mest omfattende bilforsikring, der er oplagt for dig, der vil have maksimal tryghed. 

Du kan beregne din pris på enten en kaskoforsikring eller Bil Super bilforsikring herunder - det tager kun 30 sekunder

Opgradér din bilforsikring med tilvalgsdækninger

Du kan skræddersy og opgradere din kaskoforsikring med forskellige tilvalgsdækninger, så den passer til netop dine behov.

Du kan fx tilvælge 'Førerpladsdækning'. Med denne tilvalgsdækning er du dækket, hvis du kommer ud for en eneulykke, og der ikke er nogen til stede, der kan gøres ansvarlig for skader på føreren af bilen.

Med tilvalgsdækningen 'Friskade' dækker vi bl.a. parkeringsskader, når bilen holder lovligt parkeret, og skaden er forvoldt af en ukendt skadevolder. 

Tilvalgsdækninger:

 • If Vejhjælp Danmark
 • Ung bilist
 • Førerpladsdækning
 • Friskade, inkl. Parkeringsskade
 • Udvidet glasdækning

Ejer du en elbil, dækker vi også tyveri af, hærværk eller skader på opladningskabel til el- og hybridbiler. 

Læs mere om samtlige dækninger og tilvalgsdækninger på vores side for vores bilforsikring

Senest opdateret den 30. november 2023.