Kaskoforsikring til bil

Find prisen på din kaskoforsikring på 30 sek!

Beregn pris her!

Hvis uheldet er ude og du har fået en skade på din bil eller fået den stjålet, kan det hurtigt blive en dyr fornøjelse, hvis du ikke har fået tegnet en kaskoforsikring til din bilforsikring. Med en kaskoforsikring er du bl.a. dækket ved:

 • Skader på andre mennesker, deres ting og køretøjer
 • Brand og tyveri
 • Redningshjælp i udlandet
 • Psykologisk krisehjælp
 • Lånebil (If anviser værksted)
 • Hærværk og seriehærværk
 • Skader på det forsikrede køretøj fx sammenstød eller eneuheld

Hvad er kasko?

Ordet ”kasko” kommer sig af det spanske ”casco”, der betyder ”skibsskrog”, og var oprindelig et ord for forsikring af skibes motorer, skrog og inventar. Det er først senere, at ordet kasko blev udvidet til også at omfatte andre fartøjer såsom biler, motorcykler, knallerter og lignende.

Hvad er en kaskoforsikring?

Med en kaskoforsikring dækkes din egen bil, således at du ikke bliver økonomisk ruineret, hvis du kommer ud for en bilulykke.

Med en kaskoforsikring kan du altså være helt tryg, og vi står klar til at hjælpe dig, hvis uheldet er ude.

Kvinde kigger ned i motorrummet på en bil
Med en kaskoforsikring, får du dækket skader på selve bilen.

Derudover er det ofte et krav, at du har en kaskoforsikring, hvis en bank eller et finansieringsselskab har hjulpet dig med pengelån, da de ønsker at sikre deres investering i dig og din bil bedst muligt.

I Danmark er det valgfrit, hvorvidt du ønsker at tegne en kaskoforsikring eller ej til din bil, men forsikringen er altid god at have, hvis din bil får skader.

Du skal dog være opmærksom på, at du som minimum skal have en ansvarsforsikring tilknyttet din bil, så du får dækket de skader, du uforvarende kommer til at påføre andre mennesker, deres ting eller køretøjer.

Artiklen fortsættes nedenfor

Hvad dækker en kaskoforsikring?

Der findes mange forskellige former for kaskoforsikringer, som hver især er skræddersyet til deres forsikringsemne, om det så drejer sig om bil, motorcykel eller andet.

Fælles for alle kaskoforsikringer er dog, at de dækker enhver form for skade, der påføres køretøjet, bortset fra dem der tydeligt er undtaget i den specifikke kaskoforsikring. Disse undtagelser gør man, fordi visse skader er så urealistiske eller dyre, at bilejere enten ikke kan eller ikke har lyst til at betale for dækning af dem.

Hvad dækker kasko hos If?

Hvis du køber en kaskoforsikring hos os, er du godt dækket ved de mest almindelige og realistiske skader, fx stenslag, og skader som følge af sammenstød, påkørsel, fejlparkering, eneuheld, totalskade, brand, lynnedslag, eksplosion og kortslutning.

Foruden skader, dækker vores kaskoforsikring også ved tyveri og hærværk af bilen eller dele af den. 

Kvinde sidder i en bil og smiler
Bliv godt dækket med en kaskoforsikring hos os.

Derudover får du mulighed for retshjælp, hvis du kommer ud for en uenighed, som skal afgøres ved retten, og du kan vejhjælp i udlandet gennem vores samarbejde med Viking.

Hvis du har ekstraudstyr af en værdi på op til 50.000 kroner installeret i bilen, er dette ligeledes dækket af din kaskoforsikring hos os. Du får også muligheden for en lånebil, hvis din egen bil er til reparation på et værksted anvist af os.

Du kan opgradere din bilforsikring med tilvalgsdækninger

Hvis du gerne vil have en kaskoforsikring, der dækker endnu mere, kan du opgradere forsikringen med forskellige tilvalgsdækninger.

Du kan fx tilvælge Førerpladsdækning. Så er du dækket, hvis du kommer ud for en eneulykke, og der ikke er nogen til stede, der kan gøres ansvarlig for skader på føreren af bilen. Dette er især relevant, hvis du fx kommer til at køre ind i et vejtræ. ​

Beregn din pris på en forsikring til din bil her

Senest opdateret den 11. august 2021.

Tilvalgsdækninger:

 • If Vejhjælp Danmark
 • Ung bilist
 • Førerpladsdækning
 • Friskade, inkl. Parkeringsskade
 • Udvidet glasdækning