Kaskoforsikring til bil

Find prisen på din kaskoforsikring på 30 sek!

Når man diskuterer bilforsikring, taler man meget ofte om både ansvars- og kaskoforsikringer, og derudover findes der ofte en masse andre varianter og tilvalg, så man næsten kan kreere sin egen personlige bilforsikring.

Det er dog ikke altid helt let at vide, hvad ordet ”kasko” egentlig dækker, slet ikke hvis man skal til at købe sin allerførste bilforsikring.

I denne artikel forklarer vi på en letforståelig måde, hvad en kaskoforsikring er, og hvad den dækker.


Hvad er kasko?

Ordet ”kasko” kommer sig af det spanske ”casco”, der betyder ”skibsskrog”, og var oprindelig et ord for forsikring af skibes motorer, skrog og inventar. Det er først senere, at ordet kasko blev udvidet til også at omfatte andre fartøjer såsom biler, motorcykler, knallerter og lignende.

Læs mere om bilforsikringer

Med en kaskoforsikring, får du dækket skader på selve bilen.

Hvad er en kaskoforsikring?

Med en kaskoforsikring dækkes din egen bil, således at du ikke bliver økonomisk ruineret, hvis du kommer ud for en bilulykke.

Med en kaskoforsikring kan du altså være helt tryg, og vi står klar til at hjælpe dig, hvis uheldet er ude.

Derudover er det ofte et krav, at du har en kaskoforsikring, hvis en bank eller et finansieringsselskab har hjulpet dig med pengelån, da de ønsker at sikre deres investering i dig og din bil bedst muligt.

I Danmark er det valgfrit, hvorvidt du ønsker at tegne en kaskoforsikring eller ej til din bil, men forsikringen er altid god at have, hvis din bil får skader.

Du skal dog være opmærksom på, at du som minimum skal have en ansvarsforsikring tilknyttet din bil, så du får dækket de skader, du uforvarende kommer til at påføre andre mennesker, deres ting eller køretøjer.

Beregn og køb din kaskoforsikring her!

Artiklen fortsættes nedenfor

 • Et godt sted at være

  Årets Forsikringsselskab 2018
  I både 2014, 2016 og 2018 udnævnte Autobranchen Danmark If som ”Årets Forsikringsselskab”.

  Danmarks Bedste Kundeservice
  If vandt prisen for Danmarks Bedste Kundeservice i 2019.

 • Beregn bilforsikring

  Beregn prisen på din bilforsikring på 30 sekunder!

  Beregn pris
 • Har du spørgsmål?

  Vi er klar til at hjælpe dig.
  Ring til os på 70 12 12 12skriv sikkert til os via Mine Sider​ - eller få os til at ringe til dig​.​​​​​​​​​

Hvad dækker en kaskoforsikring?

Der findes mange forskellige former for kaskoforsikringer, som hver især er skræddersyet til deres forsikringsemne, om det så drejer sig om bil, motorcykel eller andet.

Fælles for alle kaskoforsikringer er dog, at de dækker enhver form for skade, som påføres køretøjet, bortset fra dem der tydeligt er undtaget i den specifikke kaskoforsikring. Disse undtagelser gør man, fordi visse skader er så urealistiske eller dyre, at bilejere enten ikke kan eller ikke har lyst til at betale for dækning af dem.

Bliv godt dækket med en kaskoforsikring hos os.

Hvad dækker kasko hos If?

Hvis du køber en kaskoforsikring hos os, er du godt dækket ved de mest almindelige og realistiske skader, fx stenslag, og skader som følge af sammenstød, påkørsel, fejlparkering, eneuheld, totalskade, brand, lynnedslag, eksplosion og kortslutning.

Foruden skader, dækker vores kaskoforsikring også ved tyveri og hærværk af bilen eller dele af den. Derudover får du mulighed for retshjælp, hvis du kommer ud for en uenighed, som skal afgøres ved retten, og du kan få redningshjælp i udlandet gennem vores samarbejde med SOS International.

Hvis du har ekstraudstyr af en værdi på op til 20.000 kroner installeret i bilen, er dette ligeledes dækket af din kaskoforsikring hos os. Du får også muligheden for en lånebil, hvis din egen bil er til reparation på et værksted anvist af os. Derudover dækker kaskoforsikringen i Europa og de øvrige lande, som er med i Rødt Kort-ordningen.

Læs mere om det røde kort her

Du kan opgradere din bilforsikring med Kasko Plus

Hvis du gerne vil have en kaskoforsikring, der dækker endnu mere, kan du opgradere forsikringen fra at dække almindelig kasko til Kasko Plus. Med en Kasko Plus-forsikring får du førerpladsdækning, foruden den normale kaskoforsikrings dækning.

Når du har førerpladsdækning, er du dækket, hvis du kommer ud for en eneulykke, og der ikke er nogen til stede, der kan gøres ansvarlig for skader på dig, som kører bilen. Dette er især relevant, hvis du fx kommer til at køre ind i et vejtræ. ​

Beregn din pris på en forsikring til din bil her

Senest opdateret den 28. marts 2017.