Billig bilforsikring til unge under 25 år

I denne artikel forklarer vi, hvordan du finder en billig bilforsikring til unge under 25 år.

Prisen afhænger i høj grad af din alder, og den varierer især alt efter, om du er over eller under 25 år.

Beregn din pris

Prisen på din bilforsikring afhænger af din alder

De fleste ønsker at finde en så billig bilforsikring som muligt, om vi så er 18 eller 50 år. Det er derfor heller ikke så underligt, at unge mennesker ofte er på udkig efter den billigste bilforsikring, de kan finde.

Desværre er de unge på 18-24 år samtidig den gruppe, som koster forsikringsselskaberne mest, da de oftere får skader end andre aldersgrupper.

Det er altså derfor i høj grad din alder, som bestemmer, hvor billig en pris på din bilforsikring du kan få, og det gælder ikke bare for de 18-24-årige.

Vi estimerer, at desto ældre du er, desto mere erfaring har du som bilist. Derfor er der typisk også mindre risiko for, at du vil få en skade, som kræver udbetaling af forsikringen.

Det betyder dog ikke, at du ikke kan finde en billig bilforsikring som ung. Vi forklarer på denne side, hvilke muligheder du har, alt efter om du er 17 år, 18-24 år eller 25 år.

Andre faktorer, der påvirker prisen

Prisen af din bilforsikring baserer sig på en række faktorer udover alder, heriblandt:

 • Typen af bil, bl.a. mærke, model og alder
 • Hvor meget du kører
 • Hvilken selvrisiko du ønsker
 • Hvor du bor
 • Erfaring
 • Din skadehistorik


Læs mere i vores artikel: Hvad koster en bilforsikring?

Du kan også starte med at beregne prisen på en forsikring til din bil - det er uforpligtende og enkelt.

Billig bilforsikring til unge på 17 år

Siden januar 2017 har 17-årige kunnet tage kørekort i Danmark.

Eftersom du som 17-årig endnu ikke er myndig, kan du ikke stå som forsikringstager på din egen bilforsikring.

I stedet skal du noteres på dine forældres bilforsikring. Det kan gøres på 2 forskellige måder - enten som sporadisk låner eller som regelmæssig bruger af bilen. 

 • Sporadisk låner (ung fører-dækning)
  Låner du af og til dine forældres bil, skal de notere på deres bilforsikring, at bilen lånes ud til unge under 25 år. Står det ikke på deres bilforsikring, vil I blive afkrævet en forhøjet selvrisiko, hvis du kommer til at lave skader på bilen.

 • Regelmæssig bruger
  Bruger du jævnligt dine forældres bil – måske lige så meget eller mere end dine forældre – skal du noteres som bruger eller primær bruger på dine forældres bilforsikring.

  Står du som bruger på forsikringen, vil du desuden opspare anciennitet, som du kan bruge senere, når du selv skal købe en bilforsikring som ung.

Læs mere om kørekort til 17-årige – eller beregn din pris på en billig bilforsikring til unge herunder.

Billig bilforsikring til unge på 18-24 år

Hos os starter alle nye bilforsikringskunder på 18-24 år, som ikke før har haft en bilforsikring, på det samme prisniveau.

Hos If arbejder vi med en pristabel med 8 trin, hvor din placering i tabellen afhænger af din alder og anciennitet som bilist og bilforsikringsindehaver.

Alle uerfarne 18-24-årige bilister starter på det samme pristrin, nemlig trin 1. Har du køreerfaring, vil dit pristrin blive baseret på det.

For hvert skadefrit år, du kører, vil du stige 1 trin i tabellen, så du efter det første år når trin 2, efter det andet år når trin 3 osv.

Billig bilforsikring til unge
Sådan finder du en billig bilforsikring

Desto mere erfaren, du bliver som bilist, desto billigere bliver din bilforsikring ligeledes.

Hvis du derimod oplever skader, som kræver, at du får en udbetaling fra os, vil du forblive stående på det samme trin i yderligere 1 år.

Du kan altså selv præge, hvor billig en bilforsikring du får som ung.

Artiklen fortsætter nedenfor 

Mange faktorer påvirker prisen på din bilforsikring

Selvom din alder i høj grad har indvirkning på, hvor billig en bilforsikring du kan få, er der også mange andre faktorer, der spiller ind.

Fx kan du vælge mellem forskellige typer af bilforsikringer, du kan vælge forskellige tilvalgsdækninger, og så afhænger prisen bl.a. også af bilens type og alder.

Du er velkommen til at læse mere om de forskellige bilforsikringer, læse mere om hvad der udgør en bilforsikrings pris eller selv prøve at beregne din pris i vores webshop.

En billig bilforsikring som studerende?

Mange steder kan studerende få særligt fordelagtige priser med studierabat. Sådan fungerer det desværre ikke, når det kommer til prisen på en bilforsikring.

Her er det i højere grad din alder end din status som studerende, der påvirker prisen på din bilforsikring.

Eftersom de fleste studerende er under 25 år, vil en bilforsikring til studerende være lidt dyrere, end hvis du fx er over 35 år med over 15 års erfaring som bilist.

Hvis du som studerende bor hjemme, kan dine forældre udvide deres egen bilforsikring til også at dække din kørsel. På denne måde kan du nemt og hurtigt få en billig bilforsikring som studerende, uden at du selv skal sammenligne en masse forskellige forsikringer og priser.

Skal du have egen bilforsikring eller høre under dine forældres?

Når du som ung ønsker en billig bilforsikring, har du 2 muligheder:

1. Køb din egen bilforsikring

Du kan købe din egen bilforsikring, når du er myndig, dvs. når du er fyldt 18 år.

Er du 18-24 år, kan du stå som forsikringstager på din egen bilforsikring og starte på trin nr. 1 ud af 8 pristrin. Hvis du har køreerfaring, vil dit pristrin afspejle det.

Desto længere du har bilforsikringen uden skader, desto billigere bliver din bilforsikring. Du stiger nemlig et pristrin for hvert år, du kører uden skader.

Billig bilforsikring
Bliv godt kørende med en bilforsikring fra If

2. Bliv noteret som låner eller bruger på dine forældres bilforsikring

Du kan blive noteret som sporadisk låner eller regelmæssig bruger på dine forældres bilforsikring, hvis du er 17-25 år.

Bilforsikringens pris vil som udgangspunkt følge dine forældres alder og pristrin, men prisen vil stige, hvis du noteres på forsikringen, da du er yngre. Denne løsning giver dig en billigere bilforsikring som ung - så længe dine forældre altså er med på den.

Er du noteret som regelmæssig bruger, kan du desuden opspare din egen anciennitet, som du kan bruge senere, når du selv skal købe en bilforsikring.

På denne måde kan du senere starte på et højere trin, og dermed få en billig bilforsikring som ung.

Billig bilforsikring til unge på 25 år – få 4 års anciennitet hos If

Der er stor forskel på, hvad din bilforsikring vil koste, alt efter om du er under 25 år eller over 25 år.

Er du under 25 år, og er du helt ny bilforsikringskunde, skal du som tidligere beskrevet starte på trin 1 ud af 8 på vores trintabel, når du køber din bilforsikring hos os.

Er du derimod 25 år eller over, starter du på trin 4, hvilket svarer til, at vi giver dig hele 4 år i anciennitet som bilforsikringsejer.

For hvert skadefrit år du kører, vil du fortsat stige 1 trin i tabellen, og samtidig vil din bilforsikring blive billigere.

Hvis du derimod oplever skader, som kræver udbetaling fra bilforsikringen, vil du forblive på det samme trin i yderligere 1 år.

Hvis du som 25-årig allerede har en bilforsikring hos et andet selskab, kan du nemt få overført din anciennitet til os – på den måde får du en endnu billigere bilforsikring.

Uanset din alder kan du let og enkelt beregne din pris på en bilforsikring i vores webshop - det tager kun 30 sekunder.   ​​

Senest opdateret den 13. december 2023.