BILLIG BILFORSIKRING TIL UNGE UNDER 25 ÅR

Find prisen på din bilforsikring på 30 sek!

I denne artikel forklarer vi, hvordan du finder en bilforsikring til unge under 25 år.

Vilkårene og priserne afhænger nemlig meget af din alder, og varierer især ift. om du er over eller under 25 år.

Få en uforpligtende pris på forsikring til din bil her og nu

Find en billig bilforsikring til studerende

Det er i højere grad din alder end din status som studerende, der påvirker din bilforsikring og dens pris.

Eftersom de fleste studerende er under 25 år – alt efter hvilket uddannelsesniveau de studerer på, selvfølgelig – vil en bilforsikring til studerende være lidt dyrere, end hvis du fx er over 35 år, med over 15 års erfaring som bilist.

Hvis du som studerende bor hjemme, kan dine forældre udvide deres egen bilforsikring til også at dække din kørsel. På denne måde kan du nemt og hurtigt få en billig bilforsikring som studerende, uden at du selv skal sammenligne en masse forskellige forsikringers priser.

Beregn prisen på din forsikring til en bil her​​

Find en billig bilforsikring til unge på 17 år

Siden januar 2017 har 17-årige kunnet tage kørekort i Danmark, og de kan derfor også få brug for en billig bilforsikring til unge.

Eftersom du som 17-årig endnu ikke er myndig, kan du ikke stå som forsikringstager på din egen bilforsikring.

I stedet skal du noteres på dine forældres bilforsikring, enten som sporadisk låner eller som regelmæssig bruger.

 • Sporadisk låner (ung fører-dækning)
  Låner du af og til dine forældres bil, skal de notere på deres bilforsikring, at bilen lånes ud til unge under 25 år. Står det ikke på deres bilforsikring, vil I blive afkrævet en forhøjet selvrisiko, hvis du kommer til at laver skader med bilen.

 • Regelmæssig bruger
  Bruger du jævnligt dine forældres bil – måske lige så meget eller mere end dine forældre – skal du noteres som bruger eller primær bruger på dine forældres bilforsikring.

Står du som bruger på forsikringen, vil du desuden opspare anciennitet, som du kan bruge senere, når du selv skal købe en bilforsikring som ung.

Læs mere om kørekort og bilforsikring til 17-årige her

Find en billig bilforsikring til unge på 18 år

Hos os starter alle nye kunder på 18-24 år, som ikke før har haft en bilforsikring, på det samme prisniveau.

Hos If arbejder vi med en trintabel på 18 trin, hvor din bilforsikringspris afhænger af din placering i tabellen. Alle 18-24-årige starter på det samme pristrin, nemlig trin 7.

Det svarer til, at vi tildeler dig 7 års anciennitet og køreerfaring, selvom du er helt ny bilist.

For hvert skadefrit år du oplever, vil du stige 1 trin i tabellen, så du efter det første år, når trin 8, efter det andet år, når trin 9 osv.

Jo mere erfaren du bliver som bilist, jo billigere bliver din bilforsikring.

Du skal desuden huske, at for hver skade som kræver udbetaling fra os, falder du 3 trin på trintabellen.

For hvert trin du falder, bliver din bilforsikring dyrere, så det er op til dig selv at sørge for, at du får en billig bilforsikring som 18-årig.

Beregn prisen på din forsikring til din bil her​​

Find en billig bilforsikring til unge på 21 år

Vil du gerne have en billig bilforsikring som 21-årig, og har du ikke haft en bil eller bilforsikring før, kan du stadig få en billig bilforsikring hos os.

Hos If arbejder vi med en pristabel med 1-18 trin, hvor din placering på tabellen afhænger af din alder og anciennitet som bilist og bilforsikringsindehaver.

Når du som 21-årig får din første bilforsikring hos os, starter du på trin 7 ud af 18. Dette svarer til, at vi giver dig 7 års anciennitet, på trods af du ikke har haft en bilforsikring før. Du får altså en billig bilforsikring, også selvom du kun er 21 år, og du endnu ikke har haft tid til at blive en rutineret bilist.

Når du starter på trin 7, ligger du midt i vores tabels Basis-område, som inkluderer trin 1-13. For hvert skadesfrit år du oplever, vil du stige et enkelt trin, hvilket gør, at din bilforsikring bliver endnu billigere.

Hvis du derimod oplever skader, som kræver, at du får en udbetaling fra os, falder du 3 trin på tabellen, og din bilforsikrings pris stiger tilsvarende.

Det er altså op til dig selv at sørge for, at du får en billig bilforsikring som ung.

Beregn prisen på en forsikring til din bil her​​

Find en billig bilforsikring til unge på 25 år

Der er stor forskel på, hvad din bilforsikring vil koste, alt efter om du er under 25 år eller over 25 år.

Er du under 25 år, og er du helt ny bilforsikringskunde, kan du starte hos os på trin 7 ud af 18 på vores trintabel, når du køber din bilforsikring hos os.

Er du derimod 25 år eller over, starter du på trin 10, hvilket svarer til, at vi giver dig hele 10 år i anciennitet som bilforsikringsejer.

Når du starter på enten trin 7 eller 10, ligger du i Basis-området på trintabellens trin 1-13. Når du er Basis-bilforsikringskunde hos os, får du en billigere bilforsikring, for hvert skadesfrit år du oplever, samtidig med at du stiger 1 trin i tabellen.

Hvis du derimod oplever skader, som kræver udbetaling fra bilforsikringen, falder du 3 trin, og din bilforsikring bliver tilsvarende dyrere.

Hvis du som 25-årig allerede har en bilforsikring hos et andet selskab, kan du nemt få overført din anciennitet til os – på denne måde får du en endnu billigere bilforsikring!

Beregn prisen på en forsikring til din bil her​​

Din bilforsikrings pris afhænger af din alder

Alle ønsker at finde en så billig bilforsikring som muligt, om vi så er 18 eller 50 år. Det er derfor heller ikke så underligt, at unge mennesker også gerne vil have den billigste bilforsikring, de kan finde. Desværre er de unge på 18-24 år samtidig den gruppe, som koster forsikringsselskaberne mest, da de oftere får skader end andre aldersgrupper.

Det er altså i høj grad din alder, som determinerer hvor billig en bilforsikring du kan få, og det gælder ikke bare for de 18-24-årige. Vi estimerer, at jo ældre du er, jo mere erfaring har du som bilist, og jo mindre risiko er der for at du vil få en skade, som kræver udbetaling af forsikringen.

Beregn prisen på en forsikring til din bil her - det er uforpligtende og enkelt.

Mange andre faktorer påvirker prisen på din bilforsikring

Selvom din alder i høj grad har indvirkning på hvor billig en bilforsikring du kan få, er der også mange andre faktorer at tage hensyn til. Fx kan du vælge mellem forskellige typer af bilforsikringer, du kan vælge forskellige tilvalgsforsikringer, og så afhænger prisen også af bilens type og alder.

Du er velkommen til at læse mere om de forskellige bilforsikringer, og selv prøve at udregne din bilforsikrings pris her.

Du kan også læse mere om andre billige forsikringer her: Billig forsikring.


Skal du have egen bilforsikring eller høre under dine forældres?

Find en billig bilforsikring til unge under 25 år.

Når du som ung ønsker en bilforsikring, har du 2 muligheder:


1. Du kan købe din egen bilforsikring

Du kan købe din egen bilforsikring, hvis du er mindst 18 år.

Er du 18-25 år, starter du på trin nr. 7 ud af 18 på vores bonustrinskala.

Jo længere du har bilforsikringen uden skader, jo billigere bliver din bilforsikring.


2. Du kan blive noteret som låner eller bruger på dine forældres bilforsikring

Du kan blive noteret som sporadisk låner eller regelmæssig bruger på dine forældres bilforsikring, hvis du er 17-25 år.

Bilforsikringens pris vil som udgangspunkt følge dine forældres alder og trintabelniveau, men vil selvfølgelig stige, hvis du noteres på forsikringen, da du er yngre.

Denne løsning giver dig en billigere bilforsikring som ung, så længe dine forældre er med på den.

Er du noteret som regelmæssig bruger, kan du desuden opspare din egen anciennitet, som du kan bruge senere, når du skal købe en bilforsikring selv. På denne måde kan du senere starte på et højere trintabelniveau, og dermed få en billig bilforsikring som ung.

Senest opdateret den 20. juni 2018.

Gode grunde til at købe en bilforsikring hos os:

 • Dækker ekstraudstyr op til 20.000 kr.
  Med en bilforsikring hos If får du automatisk dækket din bils ekstraudstyr indtil 20.000 kr., når du har Delkasko, Kasko, Kasko Plus eller Bil Super-dækning.​​

 • Bilens passagerer dækkes altid
  Ligegyldigt hvilken type bilforsikring du vælger hos os, er bilens passagerer på passager- og bagsædet altid dækket. ​
 • Rabatter og fordele
  Med en bil kaskoforsikring hos os får du mindst 10 % rabat på alle dine forsikringer hos os. Du får mere rabat og flere fordele jo flere forsikringer du samler hos os - som en del af If Fordelsprogram.

Fakta om biler i Danmark

 • Den 1. januar 2018 fandtes der over 2.530.000 personbiler i Danmark, hvoraf de 782.859 kører på el, gas eller hybrid.
 • Der var 5 gange så mange personbiler i Danmark ved årsskiftet 2017-2018, som der var i 1961-1962.
 • Det er især familier, der har bil i Danmark, og i starten af 2017 havde hele 1.265.235 familier mindst 1 bil, mens 496.000 familier havde mindst 2.
 • I 2018 har 90 % af alle parfamilier med børn bil, mens kun 37 % af alle enlige uden børn har bil.
 • I 2016 var der 1.521 biluheld med personbiler som endte i en form for personskade. Størstedelen af skaderne - knap 30 % - stod de 25-44-årige for.