BILLIG BILFORSIKRING TIL UNGE UNDER 25 ÅR

Find prisen på din bilforsikring på 30 sek!

Der er mange ting at tænke over, når man skal vælge sin bilforsikring, og især når man som ung skal købe sin allerførste bilforsikring. Vilkårene og priserne afhænger nemlig meget af din alder, og varierer især i forhold til hvorvidt du er over eller under 25 år. I denne artikel redegør vi for hvilke ting du skal tænke på, når du som ung leder efter en billig bilforsikring.


Er du i tvivl om hvilke forsikringer, du bør have?

Det kan være rigtig svært at overskue, præcis hvilke og hvor mange forsikringer man bør have.

Hvilke forsikringer netop du skal have, varierer fx ift. om du stadig bor hjemme, om du bor med din kæreste og hvilke ting, du ejer. 

Vil du have hjælp til at finde rundt i forsikringsjunglen? Så bestil et forsikringstjek hos os.

Bestil forsikringstjek

Find en billig bilforsikring til studerende

Det er selvfølgelig langt fra alle studerende, der har en bil, og som dermed har brug for en bilforsikring, men der er selvfølgelig nogle studerende, der har.

Det er dog i højere grad din alder, fremfor din status som studerende, der påvirker din bilforsikring og dens pris. Eftersom de fleste studerende er under 25 år, vil en bilforsikring til studerende være lidt dyrere, end hvis vedkommende fx er over 35 år, med over 15 års erfaring som bilist.

Hvis du som studerende bor hjemme, kan dine forældre udvide deres egen bilforsikring til også at dække din kørsel. På denne måde kan du nemt og hurtigt få en billig bilforsikring som studerende, uden at du selv skal sammenligne en masse forskellige forsikringers priser.

Beregn prisen på din bilforsikring her​​

Find en billig bilforsikring til unge på 18 år

Når du som ny bilejer køber en bilforsikring hos os, starter du på det samme pristrin, om du så er 18, 21 eller 24 år. Hos os starter alle nye kunder på 18-24 år, som ikke før har haft en bilforsikring, på det samme prisniveau.

Hos If arbejder vi med en trintabel på 18 trin, hvor din bilforsikringspris afhænger af din placering i tabellen. Som sagt starter alle 18-24-årige på det samme pristrin, nemlig trin 7.

Det svarer til, at vi tildeler dig hele 7 års anciennitet og køreerfaring, selvom du er helt ny kunde og helt ny bilist. For hvert skadefrit år du oplever, vil du stige et trin i tabellen, således at du efter det første år når trin 8, efter det andet år når trin 9 osv. Jo mere erfaren du bliver som bilist, jo billigere bliver din bilforsikring.

Du skal desuden huske, at for hver skade som kræver udbetaling fra os, falder du 3 trin på trintabellen. For hvert trin du falder, bliver din bilforsikring dyrere, så det er op til dig selv at sørge for, at du får en billig bilforsikring som 18-årig.​

Beregn prisen på din bilforsikring her​​

Find en billig bilforsikring til unge på 21 år

Hvis du gerne vil have en billig bilforsikring som 21-årig, og du ikke har haft en bil eller forsikring før, kan du stadig få en billig bilforsikring hos os.

Hos If arbejder vi med en pristabel med 1-18 trin, hvor din placering på tabellen afhænger af din alder og anciennitet som bilist og bilforsikringsindehaver. Derudover afhænger din bilforsikrings pris også af din placering på trintabellen, da din bilforsikring bliver billigere, jo højere du ligger.

Når du som 21-årig får en bilforsikring hos os, starter du på trin 7 ud af 18. Dette svarer til, at vi giver dig 7 års anciennitet, på trods af at du ikke har haft en bilforsikring før. Du får altså en billig bilforsikring, også selvom du kun er 21 år, og du endnu ikke har haft tid til at blive en rutineret bilist.

Når du starter på trin 7, ligger du midt i vores tabels Basis-område, som inkluderer trin 1-13. For hvert skadesfrit år du oplever, vil du stige et enkelt trin, hvilket gør, at din bilforsikring bliver endnu billigere.

Hvis du derimod oplever skader, som kræver, at du får en udbetaling fra os, falder du 3 trin på tabellen, og din bilforsikrings pris stiger tilsvarende. Det er altså op til dig selv at sørge for, at du får en billig bilforsikring som ung. ​

Beregn prisen på din bilforsikring her​​

Find en billig bilforsikring til unge på 25 år

Der er stor forskel på, hvad din bilforsikring vil koste, alt efter om du er under 25 år eller over 25 år.

Hvis du er under 25 år, og er helt ny bilforsikringskunde, kan du starte hos os på trin 7 ud af 18 på vores trintabel, når du køber din bilforsikring online.

Hvis du derimod er 25 år eller over, starter du på trin 10, hvilket svarer til, at vi giver dig hele 10 år i anciennitet som bilforsikringsejer.

Når du starter på enten trin 7 eller 10, ligger du i Basis-området på trintabellens trin 1-13. Når du er Basis-bilforsikringskunde hos os, får du en billigere bilforsikring, for hvert skadesfrit år du oplever, samtidig med at du stiger 1 trin i tabellen.

Hvis du derimod oplever skader, som kræver udbetaling fra bilforsikringen, falder du 3 trin, og din bilforsikring bliver tilsvarende dyrere.

Hvis du som 25-årig allerede har en bilforsikring hos et andet selskab, kan du nemt få overført din anciennitet til os – på denne måde får du en endnu billigere bilforsikring!

Beregn prisen på din bilforsikring her​​

Din bilforsikrings pris afhænger af din alder

Alle ønsker at finde en så billig bilforsikring som muligt, om vi så er 18 eller 50 år. Det er derfor heller ikke så underligt, at unge mennesker også gerne vil have den billigste bilforsikring, de kan finde. Desværre er de unge på 18-24 år samtidig den gruppe, som koster forsikringsselskaberne mest, da de oftere får skader end andre aldersgrupper.

Det er altså i høj grad din alder, som determinerer hvor billig en bilforsikring du kan få, og det gælder ikke bare for de 18-24-årige. Vi estimerer, at jo ældre du er, jo mere erfaring har du som bilist, og jo mindre risiko er der for at du vil få en skade, som kræver udbetaling af forsikringen.


Mange andre faktorer påvirker prisen på din bilforsikring

Selvom din alder i høj grad har indvirkning på hvor billig en bilforsikring du kan få, er der også mange andre faktorer at tage hensyn til. Fx kan du vælge mellem forskellige typer af bilforsikringer, du kan vælge forskellige tilvalgsforsikringer, og så afhænger prisen også af bilens type og alder.

Du er velkommen til at læse mere om de forskellige bilforsikringer, og selv prøve at udregne din bilforsikrings pris her: Bilforsikringer. Du kan også læse mere om andre billige forsikringer her: Billig forsikring.

Senest opdateret den 20. juli 2015.

Gode grunde til at købe en bilforsikring hos os:

 • Dækker ekstraudstyr op til 20.000 kr.
  Med en bilforsikring hos If får du automatisk dækket din bils ekstraudstyr indtil 20.000 kr., når du har Delkasko, Kasko, Kasko Plus eller Bil Super-dækning.​​

 • Bilens passagerer dækkes altid
  Ligegyldigt hvilken type bilforsikring du vælger hos os, er bilens passagerer på passager- og bagsædet altid dækket. ​
 • Rabatter og fordele
  Med en bil kaskoforsikring hos os får du mindst 10 % rabat på alle dine forsikringer hos os. Du får mere rabat og flere fordele jo flere forsikringer du samler hos os - som en del af If Fordelsprogram.

Fakta om biler i Danmark

 • Den 1. januar 2015 fandtes der over 2.330.000 personbiler i Danmark.
 • Det er især familier, der har bil i Danmark, og i starten af 2015 havde hele 1.777.250 familier mindst 1 bil. Kun 1.168.123 familier havde ikke bil.
 • I landområderne har 76 % af familierne bil, mens kun 30-50 % af familierne i København og Aarhus har bil.
 • Antallet af personbiler i Danmark svarer til, at ca. hver anden voksne dansker har en bil.
 • I 2013 var der 1.527 biluheld med personbiler som endte i en form for personskade, hvoraf den største andel skete i Region Midtjylland med hele 420 bilulykker, svarende til 27,5 %. ​​​