HUSK AT FORSIKRE DIN BIL

​​​I starten af 2015 fandtes der over 2.330.000 personbiler i Danmark, hvilket svarer til, at ca. hver anden voksne dansker ejer en bil. Det betyder også, at ca. hver anden voksne dansker har en bilforsikring, eftersom dette er lovpligtigt, når man ejer en bil i Danmark. ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Fakta om biler i Danmark

I starten af 2015 ejede hele 1.777.250 familier mindst én bil, mens 1.168.123 danske familier klarede sig uden en bil. Det betyder, at 6 ud af 10 danske familier var bilejere i starten af 2015.

Fordelingen af bilejende familier er ikke jævnt fordelt over hele Danmark, da familierne i de største byer som udgangspunkt har færre biler end familierne i landområderne. Mens 76 % af familierne på landet havde bil, var det kun 30-50 % af familierne i København, Frederiksberg og Aarhus, som ejede en bil i starten af 2015.

Det er især familier med børn, som står for de danske familiers bilejerskab, da hele 91 % af denne gruppe ejer mindst én bil i 2015.

Danmarks Statistik estimerer, at antallet af familieejede biler kun vil stige, og at vi vil nå op på over 2.450.000 biler i 2019, hvis stigningen fortsætter på samme møde, som den har gjort i perioden 2005-2014.


Derfor skal du have en forsikring til din bil

Der er mange gode grunde til, hvorfor du som bilejer skal huske at forsikre din bil, og der er mange ting at overveje, før du vælger din bilforsikring. Der er nemlig stor forskel på de forskellige forsikringer til biler, og den forsikring du vælger, vil primært afhænge af din bil og dine egne ønsker til en bilforsikring.

Beregn bilforsikring her - få en personlig, uforpligtende pris på 30 sekunder.


1. Det er lovpligtigt at have en bilforsikring med ansvarsdækning

Den første og mest basale grund til du skal forsikre din bil er, at det i Danmark er lovpligtigt at have en ansvarsforsikring, når man ejer en bil. Med en ansvarsforsikring får du dækket de skader, som du uforvarende forårsager på andre mennesker, deres ting eller køretøjer. Hvis du fx rammer en cyklist i et højresving, udbetaler din bilforsikring erstatning til cyklisten, således at denne altid er sikret.

En ansvarsforsikring er altså den mest grundlæggende dækning, som ikke så meget sikrer dig selv og din bil, som den sikrer folk omkring dig.

Artiklen fortsættes nedenfor

Et godt sted at være

Årets Forsikringsselskab 2016
I både 2014 og 2016 udnævnte Autobranchen Danmark If som ”Årets Forsikringsselskab”.

Branchens Bedste Kundeservice
If vandt prisen for Branchens Bedste Kundeservice inden for Pension og Finans i 2017.

Beregn bilforsikring

Beregn prisen på din bilforsikring på 30 sekunder!

Beregn pris

2. Med en kaskoforsikring dækkes din egen bil

Du skal som minimum have en bilforsikring med ansvarsdækning, når du ejer en bil. Ulempen ved denne forsikring er dog, at din egen bil ikke dækkes, hvis den får skader. Hvis du gerne vil have din bil dækket, bør du i stedet vælge en bilforsikring med kaskodækning.

Med en kaskoforsikring får du nemlig dækket skader på din egen bil, foruden skader på andre mennesker, deres ting eller køretøjer. Hvis du har en bilforsikring med kaskodækning hos os, får du desuden en lang række andre fordele.

Læs mere om vores bilforsikringer her​


3. Du vil ikke blive ruineret ved skader

Det kan blive rigtig dyrt, hvis du får en skade på din bil, eller hvis du forårsager skade på andre mennesker eller deres ting. Hvis du fx totalskader din egen bil, skal du højst sandsynligt købe en ny eller brugt bil. Alt efter hvilken type bil du ønsker, kan det blive en stor uforudset udgift.

Selv skader forårsaget på andre mennesker eller deres ting kan blive dyre, hvis ikke du har en ansvarsforsikring. Det er derfor, at denne bilforsikring er lovpligtig, så de andre involverede ikke risikerer at stå uden erstatning, hvis du enten ikke kan eller ikke ønsker selv at betale.


4. Du behøver ikke være overforsigtig

En bil er en stor investering for de fleste, og det kan blive rigtig dyrt, hvis den bliver ødelagt, eller du kommer til at ødelægge noget for andre med den. Derfor passer de fleste bilejere rigtig godt på deres bil, især hvis den enten er meget dyr.

Hvis man desuden vælger at køre uden en kaskoforsikring, kan man risikere at gå fra at være forsigtig, til at være så overforsigtig, at man ikke rigtig kan nyde sin bil. Der er måske steder, man ikke tør parkere, der er vejr, man ikke tør køre i, og man undgår måske helt at køre inde i byen, fordi risikoen for skader generelt er højere der.

Hvis du har en kaskoforsikring, skal du selvfølgelig stadig passe godt på din bil, men du behøver ikke være bange for at blive ruineret pga. en skade, eller være så overforsigtig, at du ikke kan udnytte din bil fuldt ud. ​

Senest opdateret den 27. marts 2017.