Hvorfor skal du have en bilforsikring?

​​​I starten af 2023 fandtes der over 2,8 millioner personbiler i Danmark. Det svarer til, at mere end hver anden voksne dansker ejer en bil

Når du ejer en bil, er det lovpligtigt, at du som minimum har en bilforsikring med ansvarsforsikring.

Vi gennemgår 4 gode grunde til at have en god bilforsikring i denne artikel. 

Beregn din pris

4 gode grunde til at du skal have en bilforsikring til din bil

Der er mange gode grunde til, hvorfor du som bilejer skal huske at forsikre din bil. Der er ligeledes mange ting at overveje, når du vælger din bilforsikring.

Der er nemlig stor forskel på de forskellige forsikringer til biler, og den bilforsikring du vælger, vil primært afhænge af din bil og dine egne ønsker til en bilforsikring.

Uanset din livssituation og dine behov, er der mange gode grunde til at sørge for at have en god bilforsikring. 

1. Det er lovpligtigt at have en bilforsikring med ansvarsdækning

Den første og mest basale grund, til du skal forsikre din bil, er, at det i Danmark er lovpligtigt som minimum at have en ansvarsforsikring, når du ejer en bil.

Med en ansvarsforsikring får du dækket de skader, som du uforvarende forårsager på andre mennesker, deres ting eller køretøjer.

Hvis du fx rammer en cyklist i et højresving, udbetaler din bilforsikring erstatning til cyklisten, således at denne altid er sikret.

En ansvarsforsikring er altså den mest grundlæggende dækning, som sikrer folk omkring dig.

Mand er ved at hoppe på sin cykel
Med en ansvarsforsikring sikrer du folk omkring dig

2. Få dækket din egen bil med en kaskoforsikring

Du skal som minimum have en bilforsikring med ansvarsdækning, når du ejer en bil. Ulempen ved denne forsikring er dog, at din egen bil ikke dækkes, hvis den får skader.

Hvis du gerne vil have din bil dækket, bør du i stedet vælge en bilforsikring med kaskodækning.

Med en kaskoforsikring får du nemlig dækket skader på din egen bil, foruden skader på andre mennesker, deres ting eller køretøjer. Hvis du har en bilforsikring med kaskodækning hos os, får du desuden en lang række andre fordele.

Artiklen fortsætter nedenfor

Hvad betyder kasko?

Ordet ”kasko” stammer fra det spanske ”casco”, der betyder ”skibsskrog”. Det var oprindelig et ord for forsikring af skibes motorer, skrog og inventar.

Det er først senere, at ordet kasko blev udvidet til også at omfatte andre fartøjer såsom bl.a. biler, motorcykler osv.

3. Du bliver ikke ruineret ved skader

Det kan blive rigtig dyrt, hvis du får en skade på din bil, eller hvis du forårsager skade på andre mennesker eller deres ting.

Hvis du fx totalskader din egen bil, skal du højst sandsynligt købe en ny eller brugt bil. Alt efter hvilken type bil du ønsker, kan det blive en stor uforudset udgift.

Selv skader forårsaget på andre mennesker eller deres ting kan blive dyre, hvis ikke du har en ansvarsforsikring.

Det er derfor, at en ansvarsforsikring er lovpligtig, så de andre involverede ikke risikerer at stå uden erstatning, hvis du enten ikke kan eller ikke ønsker selv at betale.

Bil med bule
En skade kan være en stor udgift, hvis du ikke har en bilforsikring til din bil

4. En bilforsikring giver tryghed

En bil er en stor investering for de fleste, og det kan blive rigtig dyrt, hvis den bliver ødelagt, eller du kommer til at ødelægge noget for andre med den. Derfor passer de fleste bilejere rigtig godt på deres bil, især hvis den enten er ny og/eller meget dyr.

Uden en kaskoforsikring kan du hurtigt komme til at blive meget overforsigtig. Der er måske steder, du ikke tør parkere, og der kan være vejr, du ikke tør køre i. Måske du endda helt undgår at køre inde i byen, fordi risikoen for skader generelt er højere der.

Hvis du har en kaskoforsikring, skal du selvfølgelig stadig passe godt på din bil, men du behøver ikke være bange for at blive ruineret pga. en skade eller være så overforsigtig, at du ikke kan udnytte din bil fuldt ud. 

På den måde kan en bilforsikring med kasko til din bil give en vis form for tryghed. 

Vil du købe en bilforsikring hos os?

Udover den obligatoriske ansvarsforsikring, kan du vælge mellem 4 forskellige bilforsikringer med kasko hos os: Delkasko, Kasko og Bil Super/Leasing Super.

Hvilken af vores bilforsikringer, du skal vælge, afhænger dels af din bils alder og handelsværdi, hvor afhængig du er af den, og hvor ofte - eller hvor sjældent - du oplever skader.

Du er altid velkommen til at beregne en pris på en bilforsikring i vores webshop. 

Har du spørgsmål til vores forsikringer, eller er du i tvivl om noget, er du velkommen til at kontakte os.

Senest opdateret den 10. august 2023.