Husk at forsikre din bil

​​​I starten af 2015 fandtes der over 2.330.000 personbiler i Danmark, hvilket svarer til, at ca. hver anden voksne dansker ejer en bil. Det betyder også, at ca. hver anden voksne dansker har en bilforsikring, eftersom dette er lovpligtigt, når man ejer en bil i Danmark. ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Beregn pris her!

Derfor skal du have en forsikring til din bil

Der er mange gode grunde til, hvorfor du som bilejer skal huske at forsikre din bil, og der er mange ting at overveje, før du vælger din bilforsikring. Der er nemlig stor forskel på de forskellige forsikringer til biler, og den forsikring du vælger, vil primært afhænge af din bil og dine egne ønsker til en bilforsikring.


1. Det er lovpligtigt at have en bilforsikring med ansvarsdækning

Den første og mest basale grund til du skal forsikre din bil er, at det i Danmark er lovpligtigt at have en ansvarsforsikring, når man ejer en bil. Med en ansvarsforsikring får du dækket de skader, som du uforvarende forårsager på andre mennesker, deres ting eller køretøjer. Hvis du fx rammer en cyklist i et højresving, udbetaler din bilforsikring erstatning til cyklisten, således at denne altid er sikret.

En ansvarsforsikring er altså den mest grundlæggende dækning, som ikke så meget sikrer dig selv og din bil, som den sikrer folk omkring dig.

2. Med en kaskoforsikring dækkes din egen bil

Du skal som minimum have en bilforsikring med ansvarsdækning, når du ejer en bil. Ulempen ved denne forsikring er dog, at din egen bil ikke dækkes, hvis den får skader.

Hvis du gerne vil have din bil dækket, bør du i stedet vælge en bilforsikring med kaskodækning.

Med en kaskoforsikring får du nemlig dækket skader på din egen bil, foruden skader på andre mennesker, deres ting eller køretøjer. Hvis du har en bilforsikring med kaskodækning hos os, får du desuden en lang række andre fordele.


3. Du vil ikke blive ruineret ved skader

Det kan blive rigtig dyrt, hvis du får en skade på din bil, eller hvis du forårsager skade på andre mennesker eller deres ting. Hvis du fx totalskader din egen bil, skal du højst sandsynligt købe en ny eller brugt bil. Alt efter hvilken type bil du ønsker, kan det blive en stor uforudset udgift.

Selv skader forårsaget på andre mennesker eller deres ting kan blive dyre, hvis ikke du har en ansvarsforsikring. Det er derfor, at denne bilforsikring er lovpligtig, så de andre involverede ikke risikerer at stå uden erstatning, hvis du enten ikke kan eller ikke ønsker selv at betale.

4. Du behøver ikke være overforsigtig

En bil er en stor investering for de fleste, og det kan blive rigtig dyrt, hvis den bliver ødelagt, eller du kommer til at ødelægge noget for andre med den. Derfor passer de fleste bilejere rigtig godt på deres bil, især hvis den enten er meget dyr.

Hvis man desuden vælger at køre uden en kaskoforsikring, kan man risikere at gå fra at være forsigtig, til at være så overforsigtig, at man ikke rigtig kan nyde sin bil. Der er måske steder, man ikke tør parkere, der er vejr, man ikke tør køre i, og man undgår måske helt at køre inde i byen, fordi risikoen for skader generelt er højere der.

Hvis du har en kaskoforsikring, skal du selvfølgelig stadig passe godt på din bil, men du behøver ikke være bange for at blive ruineret pga. en skade, eller være så overforsigtig, at du ikke kan udnytte din bil fuldt ud. ​

Artiklen fortsætter nedenfor

Køb en forsikring til din bil hos os

Vores webshop er altid åben, så du kan beregne og købe din bilforsikring nu og hvor du vil. 

Har du spørgsmål til vores forsikringer, eller er du i tvivl om noget, er du velkommen til at kontakte os.

Senest opdateret den 27. marts 2017.