Husk din afbestillingsforsikring

Med en afbestillingsforsikring behøver du ikke miste de penge, som du har brugt på flybilletter, hotelovernatninger og lignende, når du bliver forhindret i at tage afsted på en planlagt rejse.

Køb en rejseforsikring inkl. afbestilling her:

Beregn pris

Hvorfor have en afbestillingsforsikring?

Når du bestiller en rejse, bestiller du den ofte til langt ud i fremtiden, da flybilletter og hotelovernatninger som regel er billigere, når du bestiller dem i god tid.

Men når du bestiller noget i god tid, er der relativt stor risiko for, at der kommer noget i vejen for dine planer – især når det handler om rejser, som varer så længe, at de umuliggør deltagelse i andre ting.

Fx kan du ikke have din rejse til Thailand liggende oveni en operation, en akut sygdom eller lignende.

Selvom du ikke forventer det, når du bestiller rejsen, kan der godt dukke noget op, som gør, at du ikke har mulighed for at tage af sted alligevel.

Her er en rejseforsikring inkl. afbestilling en rigtig stor hjælp. Afbestillingsforsikringen sørger for, at pengene til rejsen ikke går tabt, bare fordi du er nødt til at blive hjemme.

Når du køber en rejseforsikring med Rejse Plus eller Rejse Super hos os, får du automatisk en afbestillingsforsikring med – på denne måde er du sikret, hvis du bliver nødt til at afbestille din rejse.

Afbestillingsforsikringen dækker i alle de lande, som rejseforsikringen gør. Dvs. i hele Europa, hvis du vælger en rejseforsikring med Europadækning, og i hele verden, hvis du vælger verdensdækning.

Husk afbestillingsforsikringen, når du booker rejser.

Hvad dækker en afbestillingsforsikring?

En afbestillingsforsikring, også kendt som afbudsforsikring, dækker, så du kan få erstatning for en forudbetalt ferierejse, hvis du pludselig må aflyse. Fx hvis du selv eller én i din nærmeste familie bliver syg, kommer til skade eller dør. Afbestillingsforsikringen dækker også ferierejser i Danmark.

Når du har en afbestillingsforsikring hos os, får du dækket udgifter svarende til rejsens pris pr. dag for hver af de personer, som afbestiller rejsen og som er dækket af din rejseforsikrings afbestillingsforsikring.

Har du styr på rejseforsikringen? Ellers kan du beregne din pris

Artiklen fortsættes nedenfor

Sådan gør du brug af din afbestillingsforsikring

Der er 5 ting, du skal sende til os, hvis du bliver nødt til at afbestille din rejse:

 1. Det originale rejsebevis fra rejsearrangøren, foruden bekræftelse på afbestilling af rejsen og dokumentation for det beløb, som rejsearrangøren skal refundere.

 2. En "Rejseforsikringsattest" udfyldt af din læge, hvori din sygdom eller tilskadekomst er dokumenteret.

 3. Sker afbestillingen som følge af dødsfald, skal du huske at indsende en kopi af dødsattesten.

 4. Sker afbestillingen pga. brand, tyveri eller bedrag, skal du indsende en kopi af politianmeldelsen.

 5. Den originale dokumentation for eventuelle ekstraudgifter.

Anmeld afbestilling af rejse

Bemærk! Afbestillingsforsikringen træder først i kraft 14 dage efter, din rejseforsikring er trådt i kraft.

Hvis din rejseforsikring (inklusiv afbestilling) er overtaget fra andet selskab, træder afbestilling i kraft sammen med rejseforsikringen.

Dette dækker vores afbestillingsforsikring også:

 • Hvis der sker skade på din bolig før afrejse
 • Hvis der sker en skade i din egen virksomhed
 • Afbestilling, fordi du skal op til re- eller sygeeksamen
 • Afbestilling, fordi du er blevet opsagt fra dit arbejde
 • Afbestilling, fordi der kommer krig, terror, naturkatastrofe eller epidemi på rejsemålet
 • Afbestilling, fordi din ledsager må afbestille
 • Afbestilling, fordi du bliver skilt eller separeret.

Du kan læse mere i vores vilkår

Hvad koster en afbestillingsforsikring?

En afbestillingsforsikring er en fast dækning i 2 af vores 3 rejseforsikringer. Du vælger selv, om du ønsker en rejseforsikring med Rejse Plus eller Rejse Super, alt efter hvad dine ønsker til en rejse- og afbestillingsforsikring er.

Din afbestillingsforsikrings pris afhænger altså i høj grad af, hvilken type rejseforsikring du ønsker. Derudover kan du selv vælge, om du vil have en rejse- og afbestillingsforsikring med verdensdækning eller Europadækning – valget er helt op til dig.


Køb en rejse- og afbestillingsforsikring hos os

Leder du efter en rejse- og afbestillingsforsikring til din næste rejse, kan du med fordel beregne forsikringen i vores webshop.

Har du spørgsmål til vores rejseforsikringer eller afbestillingsforsikring, er du velkommen til at kontakte os. Så finder vi sammen den rejse- og afbestillingsforsikring, som passer bedst til dig.

Senest opdateret den 17. juni 2021.