FIND EN BILLIG REJSEFORSIKRING

Få din pris på bare 30 sekunder!

Mange forbinder det at rejse og holde ferie med glæde og kvalitetstid med venner og familie, og det er som regel en tid, der bruges til at lade op i. Men mange ferier bliver desværre ødelagt af uforudsigelige ting som forsinket bagage, sygdom eller tilskadekomster. Med en rejseforsikring er du sikret mod, at disse dårlige ferieoplevelser efterfølgende også påvirker din økonomi.

Der er stor forskel på de forskellige rejseforsikringer - der findes både dyre og billige rejseforsikringer, rejseforsikringer som dækker meget og rejseforsikringer som dækker lidt. Her får du en generel introduktion til rejseforsikringer, billige rejseforsikringer og rejseforsikringer hos os. ​


Hvorfor have en rejseforsikring?

Det er vigtigt at have en rejseforsikring, når man besøger andre lande, da det gule sygesikringskort, som sikrer gratis lægebehandling, ikke gælder uden for Danmark, Grønland og Færøerne.

Vi har i stedet det blå EU-sygesikringskort, som giver dig ret til samme behandling som indbyggerne i det EU/EØS-land, du besøger.

Det vil sige, at har det pågældende land egenbetaling, gælder denne også for dig. I visse tilfælde kan du desuden blive nødt til at lægge penge ud selv, og så få dem refunderet via din kommunes Borgeservice, når du kommer hjem til Danmark igen.


Hvordan bestiller man det blå sygesikringskort?

Du kan bestille det blå sygesikringskort på Borger.dk, hvorefter der kan gå op til 2 uger, før du modtager det. Det blå sygesikringskort gælder i alle EU-lande, foruden EØS-landene; Norge, Island, Schweiz og Liechtenstein, og giver ret til forskellige ting, alt efter hvilket land du rejser i.

Det er en god idé at tjekke hvad det blå sygesikringskort dækker, før du tager afsted.

Hvis du rejser i andre lande end EU/EØS, så kan du hverken benytte det gule eller det blå sygesikringskort, i tilfælde af du får brug for lægehjælp. Her skal du i stedet betale selv, eller du skal tegne en privat rejseforsikring hos et forsikringsselskab inden afrejsen.

Huskdetblaa.dk kan du se, hvad en rejseforsikring, samt det gule og det blå sygesikringskort dækker i forskellige lande.


Hvad er en rejseforsikring?

En rejseforsikring hos os er en forsikring, som sikrer dig økonomisk, hvis du bliver syg eller kommer til skade på din rejse. Men den er også din livline i udlandet, idet en døgnbemandet alarmcentral med dansktalende personale altid står klar til at hjælpe dig på ferien. De hjælper dig med at forstå den lokale læge og sørger for, at det hospital du bliver indlagt på, er sundhedsfagligt forsvarligt.

En rejseforsikring er kort sagt en forsikring, som sikrer, at den dårlige oplevelse på ferien ikke følger med hjem, hvor den kan påvirke din økonomi.

Rejseforsikringen giver dig ro i sindet, og mulighed for at nyde ferien, også selvom andre ting risikerer at ødelægge den. Skulle noget uforudset ske, er vi kun et telefonopkald væk.

Artiklen fortsættes nedenfor

Et godt sted at være

Årets Forsikringsselskab 2016
I både 2014 og 2016 udnævnte Autobranchen Danmark If som ”Årets Forsikringsselskab”.

Branchens Bedste Kundeservice
If vandt prisen for Branchens Bedste Kundeservice inden for Pension og Finans i 2017.

Beregn rejseforsikring

Find den bedste rejseforsikring til dig og dine eventyr!

Få din pris

Hvad dækker en rejseforsikring?

Hvad en rejseforsikring dækker, varierer fra forsikringsselskab til forsikringsselskab og fra rejseforsikring til rejseforsikring.

Nogen tror, at dyre og billige rejseforsikringer dækker det samme, men i virkeligheden er der ofte stor forskel på hvad en dyr rejseforsikring og den billigste rejseforsikring dækker.

Hos If har vi 3 forskellige dækninger til vores rejseforsikring, så du kan vælge netop den rejseforsikring, som bedst passer dit behov.

De har dog også mange fælles dækninger, som du kan se her:

  • Rimelige og nødvendige udgifter til fx behandling på et hospital eller hos en autoriseret læge ved akut sygdom eller tilskadekomst.

  • Rimelige og nødvendige udgifter til syge- og hjemtransport.

  • Udgifter til tilkaldelse og ophold for personer fra Danmark, hvis du bliver akut syg i udlandet.

  • Ekstraudgifter til kost, logi mm. for op til 2 sygeledsagere, hvis du bliver alvorligt syg eller er kommet alvorligt til skade.

  • Ansvar for skade på lejet feriebolig.

  • Erstatning og krisehjælp hvis du oplever et overfald, røveri, ulykke eller naturkatastrofe på rejsen.

  • Ekstraudgifter til evakuering eller andet ufrivilligt ophold i tilfælde af en dansk offentlig myndighed opfordrer til evakuering under din rejse.

  • Dine omkostninger i tilfælde af lokale myndigheder rejser krav imod dig eller du kommer ud for en privat uenighed i retten.

De ovenstående dækninger gælder både vores billige rejseforsikring Rejse, Rejse Plus og Rejse Super, mens Rejse Plus og Rejse Super har flere andre dækninger.

Læs mere om de forskellige dækninger​


Hvordan får jeg en billig rejseforsikring?

Der er stor forskel på hvad de enkelte rejseforsikringer i Danmark koster, og hvorvidt en rejseforsikring er billig, afhænger for det meste af den enkelte rejseforsikrings vilkår.

Hos os har vi som sagt tre forskellige dækninger, der hver især koster noget forskelligt, og derudover kan du selv vælge, om du vil have dækning i hele verden eller kun i Europa.

Den billigste rejseforsikring er altså en Rejse med europadækning, mens Rejse Super med verdensdækning er den dyreste og mest omfattende – en perfekt rejseforsikring til globetrotteren. ​

Få flere tips til at finde en billig forsikring

Senest opdateret den 6. november 2015.

3 fordele ved en rejseforsikring

Få hjælp hele døgnet
Du får hjælp og rådgivning af vores døgnåbne, danskbemandede vagtcentral.​​​

Erstatningsrejse
Hvis du bliver akut syg eller indlagt i mere end halvdelen af din rejse, kan du få en ny ferierejse​​.

Dækker længere rejser
Hele husstanden dækkes på rejser af op til 30 dage, mens Rejse Super dækker helt op til 60 dage.​​​​​​​​

En tryggere hverdag

Vi ønsker, at du er så tryg så muligt. Derfor kan du bl.a. læse om hvordan du minimerer fremtidige skader på både din familie, dit hus, have eller bil, i vores Råd og tips-sektion.

Råd og tips