Det her er Martin.

Han er mere end en skaderådgiver.
Han er også vogter af det mest værdifulde.

Bliv Martins kollega

Martin er en sand bilentusiast. Omkring 75 forskellige biler har optaget pladsen i indkørslen - hver og en nøje udvalgt og passet minutiøst. Men trods den brændende interesse for biler er det kunden som er det absolut vigtigste for Martin i rollen som skaderådgiver for Ifs bilmærkeforsikringer.

”Det er alltid mennesket jeg sætter i front – bilen er bare metal og lak. For mig handler det om at hjælpe kunden så meget jeg kan, uanset hvad der er sket. Der findes ingen skade som er for lille, og alle har deres egen individuelle oplevelse, som jeg skal forstå og møde dem i.”

En bjergning uden for boksen kan gøre en stor forskel

- Uanset hvad kunden kommer ud for, er det min opgave at sørge for, at skadehåndteringen bliver så smidig som muligt, siger Martin. Hvis vi skal have tilfredse kunder må vi hjælpe dem hele vejen. De skal føle, at vi er ved deres side under hele processen - fra start til mål. Og er der personskader indblandet ringer jeg altid efter et par uger for at høre, hvordan det går.

Martin stræber efter at gøre det lille ekstra når tingene bliver kompliceret. Han fortæller om en familie som oplevede et havari 40 km fra hjemmet. En hændelse som på grund af coronapandemien fik ham til at tænke ud af boksen.

- Normalt bjerges bilen til nærmeste værksted. Derefter må kunden selv hente bilen efter reparationen. Men at henvise til en lang togrejse midt i det værste smitteudbrud føltes forkert. Istedet sørgede jeg for at bilen blev repareret på et værksted nær kundens hjem. En lille detalje i det store hele, som alligevel betød meget i den specielle situation, som herskede på det tidspunkt.

Bæredygtighed og kundetilfredshed går hånd i hånd

Ikke to dage er ens som skaderådgiver, og det er noget der motiverer Martin. I sit daglige arbejde bruger han både sine analytiske evner og sin interesse for mennesker.

- Der findes lige så mange forskellige skader som der findes kunder, siger Martin. Det er det, der gør jobbet så sjovt. At det er så omskifteligt. Jeg drives især af de mere komplekse opgaver, hvor jeg både har tæt kundekontakt, og hvor jeg også trækker på mine kolleger i teamet og på andre afdelinger her i If. Det kan virkelig være et teamwork at nå frem til den bedste løsning.

Selv om fokus først og fremmest er på kunden, så er der flere parametre at tage hensyn til, når en skade skal behandles. Bæredygtighed er et vigtigt fokusområde i If. Vi stræber efter at alle reparationer sker med et så minimalt klimaaftryk som muligt.

- Vi samarbejder med autoriserede værksteder, der, ligesom os, arbejder hen imod tydelige klimamål, siger Martin. Det er vigtigt at udtænke og foreslå smartere løsninger ud fra et miljømæssigt perspektiv.

Måske er det muligt at polere en skade væk fremfor at lakere hele døren om. Og ved brandskader kan bilen faktisk ofte reddes ved hjælp af dygtigt reparationsarbejde.

Som jeg ser det, er den måde at tænke på til gavn for både vores og kundernes verden. Et godt og bæredygtigt valg går ofte hånd i hånd med en hurtig og smidig kunderejse.