Få en forsikring til leasing bil

Læs mere om vores forskellige bilforsikringer til din leasing bil.

Beregn pris her!

Hvorfor skal jeg have en forsikring til min leasing bil?

Det er altid vigtigt at have en bilforsikring, om det så drejer sig om en købebil eller leasing bil. Først og fremmest skal du vurdere, om du vil have en ren ansvarsforsikring eller en kaskoforsikring.

Når du køber en forsikring til din leasing bil hos os, kan du gøre det i vores webshop. Vil du have vores mere omfattende leasing forsikring Leasing Super, skal du og din leasing bil opfylde visse krav.

For at få Leasing Super gælder følgende:

  • Bilen skal købes via en bilforhandler, som vi har en bilmærkeaftale med.
  • Bilen skal være fabriksny, når forsikringen træder i kraft.
  • Leasing Super skal enten købes sammen med bilen hos forhandleren, eller via vores Kundecenter inden for 3 måneder fra bilens første registreringsdato. 

Køb ansvars- eller kaskoforsikring til din leasing bil her!


Husk den lovpligtige ansvarsforsikring til leasing bil

Det er lovpligtigt at have en bilforsikring i Danmark, hvis man ejer en bil.

Kravet er, at du som minimum skal have en ansvarsforsikring til din bil. En ansvarsforsikring dækker nemlig de skader, du måtte forvolde på andre mennesker og køretøjer med din bil.


Sikr din leasing bil med en kaskoforsikring

For at du kan lease en bil, vil leasingfirmaet ofte kræve, at du har en kaskoforsikring. Kaskoforsikringen dækker de skader, som den leasede bil får, og dækker altså mere end ansvarsforsikringen.

Grunden til, at leasingfirmaet ønsker en kaskoforsikring til din leasing bil er, at bilen ofte er ny – og derfor dyr – og de har penge bundet op i bilen.

Hvis bilen fx totalsmadres efter blot en enkelt leasingbetaling, vil det meste af bilens værdi gå tabt – medmindre den er kaskoforsikret.

Vi tilbyder 3 forskellige kaskoforsikringer til leasing bil: Delkasko, Kasko og Leasing Super. Delkasko og Kasko kan du købe i vores webshop, mens Leasing Super skal købes hos forhandleren eller via vores Kundecenter senest 3 måneder efter bilens første indregistreringsdato.

En forsikring til din leasing bil fra If

Hos os kan du købe en forsikring til din leasing bil på stort set samme vilkår som med en købebil. Der er dog nogle få forskelle:

  • Vi tilbyder kun kaskoforsikringer til leasing biler, som er leaset gennem leasingfirmaer godkendt af interesseorganisationen Finans og Leasing. Er firmaet ikke godkendt, tilbyder vi kun ansvarsforsikringer.

  • Vi tilbyder ikke vores Bil Super-forsikring til leasing biler – her tilbyder vi i stedet vores unikke Leasing Super, som er særligt tilpasset leasing biler. Læs mere om forsikringen længere nede.

Artiklen forsætter nedenfor

Er der forskel på forsikring ved leasing af brugt bil og ny bil?

Der er en smule forskel på, hvilken leasing forsikring du kan få, afhængigt af hvorvidt du leaser en brugt bil eller ny bil.


Forsikring ved leasing af brugt bil

Leaser du en brugt bil, kan du vælge mellem følgende bilforsikringer: Ansvar, Delkasko og Kasko.


Forsikring ved leasing af ny bil

Leaser du en helt ny bil, kan du vælge mellem alle vores bilforsikringer, som er: Ansvar, Delkasko, Kasko og Leasing Super.

Ansvar, Delkasko og Kasko kan du altid købe via vores webshop.

Leasing Super kan du købe samtidig med den fabriksny bil hos en bilmærkeforhandler, eller via vores Kundecenter indtil bilen er 3 måneder målt fra 1. indregistreringsdato.

Med vores Leasing Super-bilforsikring får du en helt særlig leasing forsikring til bil, som er særligt tilpasset de problemer, du som leaser kan møde:

  • Leasingaftalens betalte førstegangsydelse
  • Tilbageleveringsforsikring
  • Udvidet lånebil ved tyveri og totalskade.


1. Leasingaftalens betalte førstegangsydelse
Med denne dækning mister du ikke hele din førstegangsydelse ved leasingaftalens begyndelse, hvis leasing bilen bliver stålet eller totalskadet.


2. Tilbageleveringsforsikring
Tilbageleveringsforsikringen omfatter kaskoskader, der hver især kan udbedres for max 5.000 kroner. 

Den samlede selvrisiko er ligeledes på 5.000 kroner uanset antallet af skader, og forsikringen dækker kaskoskader med en samlet erstatning på op til 25.000 kroner. 

Tilbageleveringsforsikring gælder ikke for biler med gule plader.

Kvinde sidder bag rattet i en bil
Husk forsikringen til din leasing bil.

3. Udvidet lånebil ved tyveri og totalskade
Med denne dækning – som findes på både Bil Super og Leasing Super – kan du få en lånebil stillet til rådighed i op til 35 dage ved tyveri og røveri, og i op til 14 dage ved totalskade.

Læs mere om dækningerne i skemaet på vores bilforsikringsside.


Køb en forsikring til din leasing bil online

Med en bilforsikring fra If er du godt kørende - og du kan købe en bilforsikring til din leasing bil i vores webshop. Du får en uforpligtende pris på bare 30 sekunder, og du kan købe forsikringen hvor og hvornår du vil.

Beregn din pris her

Senest opdateret den 27. januar 2021.