Bliv godt kørende med en leasing forsikring!

Få en forsikring til leasing bil

Hvorfor skal jeg have en forsikring til min leasing bil?

Det er altid vigtigt at have en bilforsikring, om det så drejer sig om en købebil eller leasing bil. Først og fremmest skal du vurdere, om du vil have en ren ansvarsforsikring eller en kaskoforsikring.

Køb bilforsikring til din leasing bil her!


Husk den lovpligtige ansvarsforsikring til leasing bil

Det er faktisk ligefrem lovpligtigt at have en bilforsikring i Danmark, hvis man ejer en bil. Kravet er, at du som minimum skal have en ansvarsforsikring til din bil. En ansvarsforsikring dækker nemlig de skader, du måtte forvolde på andre mennesker og køretøjer med din bil.


Sikr din leasing bil med en kaskoforsikring

For at du kan lease en bil, vil leasingfirmaet ofte kræve, at du har en kaskoforsikring. Kaskoforsikringen dækker de skader, som den leasede bil får, og dækker altså mere end ansvarsforsikringen.

Grunden til, at leasingfirmaet ønsker en kaskoforsikring til din leasing bil er, at bilen ofte er ny – og derfor dyr – og de har penge bundet op i bilen. Hvis bilen fx totalsmadres efter blot en enkelt leasingbetaling, vil det meste af bilens værdi gå tabt – medmindre den er kaskoforsikret.

Vi tilbyder 4 forskellige kaskoforsikringer til leasing bil: Delkasko, Kasko, Kasko Plus og Leasing Super. Der er dog visse regler ved Leasing Super, som du kan læse mere om nedenfor.

Få en leasing forsikring til din bil her

Hos os kan du købe en forsikring til din leasing bil på stort set samme vilkår som med en købebil. Der er dog nogle få forskelle:

 • Vi tilbyder kun kaskoforsikringer til leasing biler, som er leaset gennem leasingfirmaer godkendt af interesseorganisationen Finans og Leasing. Er firmaet ikke godkendt, tilbyder vi kun ansvarsforsikringer.

 • Vi tilbyder ikke vores Bil Super-forsikring til leasing biler – her tilbyder vi i stedet vores unikke Leasing Super, som er særligt tilpasset leasing biler. Læs mere om forsikringen længere nede.

Artiklen forsætter nedenfor

Et godt sted at være

Årets Forsikringsselskab 2018
I både 2014, 2016 og 2018 udnævnte Autobranchen Danmark If som ”Årets Forsikringsselskab”.

Danmarks Bedste Kundeservice
If vandt prisen for Danmarks Bedste Kundeservice i 2019.

Beregn bilforsikring

Beregn prisen på din bilforsikring på 30 sekunder!

Beregn pris

Er der forskel på forsikring ved leasing af brugt bil og ny bil?

Der er en smule forskel på, hvilken leasing forsikring du kan få, afhængigt af hvorvidt du leaser en brugt bil eller ny bil.


Forsikring ved leasing af brugt bil

Leaser du en brugt bil, kan du vælge mellem vores 4 forsikringer: Ansvar, Delkasko, Kasko og Kasko Plus.

Læs mere om bilforsikringer her


Forsikring ved leasing af ny bil

Leaser du en helt ny bil, kan du vælge mellem alle vores bilforsikringer, nemlig: Ansvar, Delkasko, Kasko, Kasko Plus og Leasing Super.

Du kan få Leasing Super, hvis du leaser bilen fra ny hos en bilmærkeforhandler og bilen ikke er ældre end 3 måneder (målt fra 1. indregistreringsdato).

Med vores Leasing Super-bilforsikring får du en helt særlig leasing forsikring til bil, som er særligt tilpasset de problemer, du som leaser kan møde:

Husk forsikringen til din leasing bil.
 • Leasingaftalens betalte førstegangsydelse
 • Tilbageleveringsforsikring
 • Udvidet lånebil ved tyveri og totalskade.


1. Leasingaftalens betalte førstegangsydelse
Med denne dækning mister du ikke hele din førstegangsydelse ved leasingaftalens begyndelse, hvis leasing bilen bliver stålet eller totalskadet.

Læs mere om dækningen i skemaet på bilforsikringssiden eller i vilkårene.


2. Tilbageleveringsforsikring
Med denne dækning kan du få dækket kaskoskader med en samlet erstatning på op til 25.000 kroner. Hver enkelt skade dækkes med max 5.000 kroner, og den samlede selvrisiko er ligeledes på 5.000 kroner uanset antallet af skader.

Tilbageleveringsforsikring gælder ikke for biler med gule plader.

Læs mere om dækningen i skemaet på bilforsikringssiden eller i vilkårene.

3. Udvidet lånebil ved tyveri og totalskade
Med denne dækning – som findes på både Bil Super og Leasing Super – kan du få en lånebil stillet til rådighed i op til 35 dage, hvis din leasing bil bliver stjålet, røvet eller totalskadet.

Læs mere om dækningen i skemaet på bilforsikringssiden eller i vilkårene.


Køb en forsikring til leasing bil online her

Du kan altid købe din bilforsikring til leasing bil i vores webshop. Du får en uforpligtende pris på bare 30 sekunder, og du kan købe forsikringen når og hvor du vil.

Køb din leasing forsikring her!

Senest opdateret den 25. januar 2018.

Gode grunde til at købe en bilforsikring hos os:

 • Dækker ekstraudstyr op til 20.000 kr.
  Med en bilforsikring hos If får du automatisk dækket din bils ekstraudstyr indtil 20.000 kr., når du har Delkasko, Kasko, Kasko Plus eller Bil Super-dækning.​​

 • Bilens passagerer dækkes altid
  Ligegyldigt hvilken type bilforsikring du vælger hos os, er bilens passagerer på passager- og bagsædet altid dækket. ​
 • Rabatter og fordele
  Med en bil kaskoforsikring hos os får du mindst 10 % rabat på alle dine forsikringer hos os. Du får mere rabat og flere fordele jo flere forsikringer du samler hos os - som en del af If Fordelsprogram.

Fakta om biler i Danmark

 • Den 1. januar 2018 fandtes der over 2.530.000 personbiler i Danmark, hvoraf de 782.859 kører på el, gas eller hybrid.
 • Der var 5 gange så mange personbiler i Danmark ved årsskiftet 2017-2018, som der var i 1961-1962.
 • Det er især familier, der har bil i Danmark, og i starten af 2017 havde hele 1.265.235 familier mindst 1 bil, mens 496.000 familier havde mindst 2.
 • I 2018 har 90 % af alle parfamilier med børn bil, mens kun 37 % af alle enlige uden børn har bil.
 • I 2016 var der 1.521 biluheld med personbiler som endte i en form for personskade. Størstedelen af skaderne - knap 30 % - stod de 25-44-årige for.