SÅDAN SAMMENLIGNER DU BILFORSIKRINGER

Find prisen på din bilforsikring på 30 sek!

Markedet for bilforsikringer er efterhånden blevet meget uoverskueligt, både fordi der findes så mange forskellige forsikringsselskaber og sammenligningsservices, men også fordi vi har adgang til rigtig meget information, fx gennem tv, aviser og internettet.

Udover de mange udbydere af forskellige bilforsikringer, tilbyder de enkelte selskaber også ofte flere forskellige typer af bilforsikringer til forskellige priser, hvilket igen kan gøre valget af bilforsikring sværere. I denne artikel vil vi derfor sammenligne vores forskellige bilforsikringer, så du nemmere kan få et overblik over, hvad de enkelte bilforsikringer indeholder.


Sammenligning af bilforsikringer

Hos If tilbyder vi 5 forskellige typer af bilforsikringer - på den måde betaler du aldrig for mere, end du har brug for.​

De sammenlignede forsikringer

 • Ansvarsforsikring
 • Delkaskoforsikring
 • Kaskoforsikring
 • Kasko Plus-forsikring
 • Bil Super-forsikring

De forsikringer, du kan vælge imellem, afhænger ofte af din bils model og pris, og derudover afhænger det endelige valg af bilforsikring selvfølgelig af dig selv, dine behov og dine ønsker til en bilforsikring. Vi håber at denne bilforsikringssammenligning gør valget nemmere.

Klik her og læs meget mere om vores bilforsikringer til fordelagtige priser 


Bilforsikring med ansvarsdækning

I Danmark er det lovpligtigt at have en ansvarsforsikring, hvis man ejer en bil. Lige meget hvad, skal du altså have en ansvarsforsikring, men du kan også vælge at købe en af de mere udtømmende bilforsikringer, da de alle inkluderer ansvarsdækning, foruden mange andre dækninger.

Når du sammenligner ansvarsforsikringen med de øvrige forsikringer, er det tydeligt, at ansvarsforsikringen er den mest basale bilforsikring, du kan få. Med en ansvarsforsikring får du dækket de skader, du som bilist forårsager på andre mennesker, deres ting og køretøjer, så disse altid er sikret erstatning.

Hvis du fx rammer en cyklist i et højresving, sørger bilforsikringen for, at cyklisten kompenseres.


Bilforsikring med delkaskodækning

Delkaskoforsikringen indeholder mange forskellige dækninger i sammenligning med ansvarsforsikringen, og den dækker bl.a. ekstraudstyr på op til 20.000 kroner.

Derudover får du dækket både tyveri og skader som følge af tyveriforsøg, skade på bilens forrude og skader som følge af brand, lynnedslag, eksplosion eller kortslutning.

Du får også mulighed for at få retshjælp, hvis du kommer ud for en uenighed, som skal for retten, foruden redningshjælp i udlandet og mulighed for at få en lånebil i Danmark, hvis din egen bil er til reparation.

Artiklen fortsættes nedenfor

Et godt sted at være

Årets Forsikringsselskab 2016
I både 2014 og 2016 udnævnte Autobranchen Danmark If som ”Årets Forsikringsselskab”.

Branchens Bedste Kundeservice
If vandt prisen for Branchens Bedste Kundeservice inden for Pension og Finans i 2017.

Beregn bilforsikring

Beregn prisen på din bilforsikring på 30 sekunder!

Beregn pris

Bilforsikring med kaskodækning

Når man sammenligner kaskoforsikringen med delkaskoforsikringen, er det tydeligt, at bilforsikringen med fuld kaskodækning indbefatter et par andre nyttige dækninger. Her får du bl.a., foruden de dækninger ansvars- og delkaskoforsikringer tilbyder, mulighed for at få dækket de skader, der påføres bilen, som følge af fx sammenstød, påkørsel, parkerings- eller eneuheld.

En anden fordel ved kaskoforsikringen er, at du kan tilkøbe If Autohjælp som en del af bilforsikringen. Med If Autohjælp får du hjælp, fx hvis din bil pludselig ikke kan starte, eller den er gået i stykker. Her samarbejder vi med SOS Dansk Autohjælp, som i vores sted tager ud og hjælper dig. If Autohjælp kan tilkøbes både Kaskoforsikringen, Kasko Plus og Bil Super.


Bilforsikring med Kasko Plus-dækning

Kasko Plus-forsikringen er ikke et standardprodukt på markedet, men er vores eget tiltag, således at du kan være ekstra godt dækket i sammenligning med de mindre omfattende forsikringer. Med Kasko Plus får du selvfølgelig den samme dækning som med de 3 foregående forsikringer, men også lidt til.

Med en Kasko Plus-forsikring får du førerpladsdækning, som dækker den person, som sidder bag rattet i bilen, hvis der sker en eneulykke. Denne del af bilforsikringen sørger altså for, at dække de skader der sker, når der ikke er en ansvarlig modpart, fx hvis du rammer et træ eller vejværn.

En anden tydelig forskel når du sammenligner Kasko Plus med de øvrige forsikringer er, du får en reduktion på 3.000 kroner på din selvrisiko, hvis du påkører et dyr. Hvis du fx påkører et rådyr og har en selvrisiko på 3.000 kroner, har du reelt set en selvrisiko på 0 kroner ved denne type skader.


Bilforsikring med Bil Super-dækning

Med en Bil Super-forsikring får du et omfattende og unikt If-produkt, som gør, at du er dækket så omfattende som muligt.

Med Bil Super får du mulighed for at låne en lånebil i op til 14 dage, hvis din bil ikke kan repareres, og i op til 35 dage, hvis din bil bliver stjålet. Du får også dækket de pludselige motor- og maskinskader, som gør, at din bil ikke kan køre. Forsikringen dækker for eksempel den elektroniske styring, gearkassen, bremserne, brændstofsystemet og styretøjet.

Hvis du oplever en totalskade, kan du få erstatning til en helt ny, tilsvarende bil, hvis bilen er under 3 år gammel. Hvis bilen er over 3 år, kan du få bilens handelspris med 15 % oveni. Med Bil Super får du altså et produkt, hvor der i sammenligning med de øvrige bilforsikringer er tænkt på det hele.

Beregn prisen på Bilforsikring

Vil du sammenligne andre forsikringer?

Hvis du er interesseret i andre forsikringer end til din bil, tilbyder vi et væld af forsikringer med forskellige grader af dækning. På den måde kan du lettest købe forsikringer, som er skræddersyet til dig og dine ønsker.

Sammenlign forsikringer og beregn din pris

Senest opdateret den 18. marts 2017.

Gode grunde til at købe en bilforsikring hos os:

 • Dækker ekstraudstyr op til 20.000 kr.
  Med en bilforsikring hos If får du automatisk dækket din bils ekstraudstyr indtil 20.000 kr., når du har Delkasko, Kasko, Kasko Plus eller Bil Super-dækning.​​

 • Bilens passagerer dækkes altid
  Ligegyldigt hvilken type bilforsikring du vælger hos os, er bilens passagerer på passager- og bagsædet altid dækket. ​
 • Rabatter og fordele
  Med en bil kaskoforsikring hos os får du mindst 10 % rabat på alle dine forsikringer hos os. Du får mere rabat og flere fordele jo flere forsikringer du samler hos os - som en del af If Fordelsprogram.

Fakta om biler i Danmark

 • Den 1. januar 2015 fandtes der over 2.330.000 personbiler i Danmark.
 • Det er især familier, der har bil i Danmark, og i starten af 2015 havde hele 1.777.250 familier mindst 1 bil. Kun 1.168.123 familier havde ikke bil.
 • I landområderne har 76 % af familierne bil, mens kun 30-50 % af familierne i København og Aarhus har bil.
 • Antallet af personbiler i Danmark svarer til, at ca. hver anden voksne dansker har en bil.
 • I 2013 var der 1.527 biluheld med personbiler som endte i en form for personskade, hvoraf den største andel skete i Region Midtjylland med hele 420 bilulykker, svarende til 27,5 %. ​​​