Sammenligning af bilforsikringer

I denne artikel guider vi dig igennem vores 4 bilforsikringer og sætter fokus på forskellene. 

Hvis du er ude efter at sammenligne priser, kan du let og enkelt beregne din pris i vores webshop. 

Beregn din pris

Skab et overblik over bilforsikringsmarkedet

Markedet for bilforsikringer kan virke meget uoverskueligt - særligt hvis det er første gang, du skal købe en bilforsikring.

Der findes rigtig mange forskellige forsikringsselskaber og sammenligningsservices, og det kan være svært at vide, hvor du skal starte henne.

Ikke nok med at der er mange udbydere af bilforsikringer, så tilbyder de enkelte forsikringsselskaber også ofte flere forskellige typer af bilforsikringer med forskellige dækninger til forskellige priser.

Det er derfor vigtigt, at du overvejer, hvilke af dine behov der vejer tungest. 

Prisen påvirkes af forskellige faktorer

Det er også værd at vide, at prisen på din bilforsikring desuden bliver påvirket af en lang række forskellige faktorer. Denne del kan du blive klogere på i vores artikel om, hvordan du finder prisen på din bilforsikring.

I denne artikel sætter vi fokus på, hvordan du kan sammenligne vores forskellige bilforsikringer, så du nemmere kan få et overblik over, hvad de enkelte bilforsikringer indeholder. 

Hvis du har spørgsmål til enkelte dækninger, vores fordelsprogram eller andet, er du til enhver tid velkommen til at kontakte vores kundeservice

Sammenligning af bilforsikringer

Hos If tilbyder vi 4 forskellige typer af bilforsikringer, som vi fokuserer på i denne artikel - fra den lovpligtige ansvarsforsikring til Bil Super, som har en lang række gode dækninger. 

Vi gennemgår følgende bilforsikringer:

Hvilken du bør vælge afhænger af ydre faktorer så som bilmodel og bilens pris samt af personlige præferencer, dine behov og ønsker til en bilforsikring.

Hvis du ønsker et hurtigt overblik og en gennemgang af samtlige dækninger, finder du et dækningsskema på vores bilforsikringsside

Herunder gennemgår vi vores 4 bilforsikringer en ad gangen, så du bliver bedre klædt på til at tage det rette valg. 

Bilforsikring med ansvarsdækning

I Danmark er det lovpligtigt at have en ansvarsforsikring, hvis du ejer en bil.

Med en ansvarsforsikring får du dækket de skader, du som bilist måtte forårsage på andre mennesker, deres ting og køretøjer, så disse altid er sikret erstatning.

Hvis du fx rammer en cyklist i et højresving, sørger ansvarsforsikringen for, at cyklisten kompenseres.

Ansvarsforsikringen er den mest basale bilforsikring

Mand oplader sin elbil mens han kigger på telefon
Der er mange faktorer at overveje, når du skal vælge bilforsikring

Hvis du ejer en bil, skal du altså som minimum have en ansvarsforsikring til den. 

Mange vælger dog at købe en af de mere omfattende bilforsikringer, da disse naturligvis også alle inkluderer ansvarsdækningen, foruden mange andre dækninger.

Når du sammenligner ansvarsforsikringen med de andre bilforsikringer, er ansvarsforsikringen altså den absolut mest basale bilforsikring, som du er forpligtet til at have som bilejer. 

Vil du se, hvad en ansvarsforsikring koster? Beregn en pris i vores webshop

Bilforsikring med delkaskodækning

Vores bilforsikring med delkasko indeholder væsentligt flere dækninger i sammenligning med ansvarsforsikringen.

Delkasko dækker bl.a. tyveriforsøg, indbrudstyveri og tab af køretøj ved tyveri og røveri samt skader som følge af brand, lynnedslag, eksplosion eller kortslutning.

Har du været udsat for en voldsom oplevelse, der efter vores vurdering har medført en akut psykisk krise, dækker vi op til 10 timers konsultation hos en psykolog.

Redningshjælp i udlandet

Derudover kan du også få redningshjælp i udlandet for køretøjer indtil 3.500 kg. samt få dækket merudgifter til hjemtransport. 

Med vores bilforsikring med delkaskodækning, stiller vi desuden også en lånebil til rådighed, mens din egen bil er til reparation (If anviser værksted).

Du kan til enhver tid beregne en pris på en bilforsikring med delkasko i vores webshop

Artiklen fortsætter nedenfor. 

Bilforsikring med kaskodækning

Når du sammenligner vores bilforsikring med kaskodækning med delkasko, vil du se, at forsikringen med fuld kaskodækning indeholder et par nyttige dækninger, som du ikke får med delkasko. 

Alle de dækninger, der er inkluderet i delkaskoforsikringen, er naturligvis også gældende for vores bilforsikring med kaskodækning. 

Skader på det forsikrede køretøj

Udover disse får du desuden også dækket de skader, dit motorkøretøj måtte få som følge af fx sammenstød, påkørsel og eneuheld. 

Har du en elbil, og sker der skade på batteriet i forbindelse med en dækningsberettiget skade, er det omfattet ligesom resten af bilens komponenter. Denne dækning gælder dog ikke for batterier, der er leaset.

Hvad betyder kasko?

Ordet ”kasko” kommer af det spanske ”casco”, der betyder ”skibsskrog”.

Det var oprindelig et ord for forsikring af skibes motorer, skrog og inventar.

Det er først senere, at ordet kasko blev udvidet til også at omfatte andre fartøjer såsom biler, motorcykler, knallerter og lignende.

Forsikringen dækker desuden også skader sket ved hærværk. 

I vores webshop kan du beregne en pris på en kaskoforsikring til netop din bil. 

Bilforsikring med Bil Super-dækning

Vores Bil Super-forsikring er vores mest omfattende bilforsikring.

Bil Super har naturligvis de samme gode dækninger, som du finder i kaskoforsikringen, men den indeholder derudover en række andre dækninger.

Med Bil Super får du bl.a. mulighed for at få en lånebil i op til 14 dage ved totalskade. Ved tyveri eller røveri af din bil dækker vi, indtil din bil bliver fundet igen eller op til 35 dage.

Ung mand med hue kører bil
Sæt dig ind i de forskellige dækninger, når du køber en bilforsikring

Dækning af pludselige motor- og maskinskader

Du får også dækket pludselige motor- og maskinskader, som gør, at din bil ikke kan køre. For el- og hybridbiler dækker forsikringen desuden komponenter som bl.a. selve elmotoren og bilens oplader.

Skulle du være så uheldig at være ude for en totalskade, får du, hvad der svarer til din købspris ved første indregistreringsdato, hvis bilen er under 3 år gammel.

Er bilen over 3 år, får du, hvad der svarer til bilens handelspris +10 %.

Bil Super er en meget omfattende bilforsikring, der indeholder rigtig mange nyttige dækninger. 

Sammenlign og køb online

I vores webshop kan du til enhver tid let og enkelt beregne en pris på en af vores 4 bilforsikringer til lige netop din bil. 

Foruden de 4 bilforsikringer tilbyder vi også forskellige tilvalgsdækninger, så du kan skræddersy en bilforsikring, der passer præcis til dig.

Hvis du har spørgsmål til vores bilforsikringer eller ønsker at få hjælp til at vælge den rette forsikring, er du også altid velkommen til at kontakte os.

Senest opdateret den 8. september 2023.