Vi skal flytte sammen

Skal du flytte sammen med en ven eller kæreste? Så få gode råd til flytningen her! 

Har du styr på indboforsikringen? Beregn din pris på 30 sek. 

Beregn pris

Dette skal I huske, når I flytter sammen

Der er mange ting, du skal være opmærksom på, når du vælger at flytte sammen med nogen, om det er med en bofælle, ven, veninde eller kæreste.

I skal bl.a. vælge, hvor fælles jeres økonomi og praktiske ansvar skal være, og hvordan jeres verden ser ud rent forsikringsmæssigt.

Hvis I foruden at flytte sammen, også flytter hjemmefra, kan I få endnu flere tips i vores artikel om at flytte hjemmefra​.


1. Afstem jeres forventninger til hjemmet

Når du flytter sammen med en anden person, er der stor sandsynlighed for, at der opstår uenigheder af den ene eller anden art.

I har hver især en mening om, hvor fjernsynet skal placeres, hvorvidt jeres sofa skal være af læder eller ej, og om jeres indretning inkluderer pyntepuder og/eller højtalere.

Selvom du er nyforelsket og flytter sammen med kæresten som det næste skridt i jeres parforhold, er det en god idé at tale disse ting igennem, så de ikke senere udvikler sig til skænderier – og hvis du flytter sammen med en ven eller bofælle, er denne snak uundværlig, da I ikke nødvendigvis kender hinanden så godt, som kærester gør.


2. Afstem jeres forventninger til hinanden

En anden vigtig ting at afstemme, når I flytter sammen, er jeres forventninger til hinanden.

Er den ene af jer fx et rodehoved, mens den anden er meget renlig? Er den ene af jer minimalist, mens den anden er en samler?

Også selvom I er meget ens, er det en god idé at aftale, hvor rodet og beskidt der må blive i boligen, og hvornår der bør ryddes op.

I bør også planlægge, hvem der har ansvaret for hvilke opgaver, og hvilke opgaver I er fælles om.

Artiklen fortsættes nedenfor

3. Planlæg, hvornår I er fælles

Der er selvfølgelig stor forskel på, hvorvidt du flytter sammen med en kæreste, ven, veninde eller bofælle, og det er ikke dem alle, du er lige fælles med.

Især hvis du bor sammen med din kæreste, bør I sammen beslutte, hvor fælles I er om økonomi, forsikringer, indkøb, madlavning, rengøring og lignende. Desto mere I er fælles om, desto flere penge kan I som regel spare.

Flytter du sammen med en ven, veninde eller bofælle, er fællesskabet måske ikke så stort. Her skiftes I måske i højere grad om at betale visse regninger, og måske planlægger I de praktiske pligter fra måned til måned.


4. Gennemgå jeres forsikringer

Flytter du sammen med nogen, er det vigtigt, at I gennemgår jeres forsikringer i fællesskab, så I undgår at være over- eller underforsikrede.

Jeres behov for forsikringer ændrer sig muligvis, når I flytter sammen, så det er en rigtig god idé at gennemgå dem alle. Derudover påvirkes eksisterende forsikringer muligvis også af flytningen. Se hvordan, i vores artikel om flytning og forsikring.

Der er mange forskellige forsikringer på markedet, og det er selvfølgelig ikke dem alle, I har brug for.

Som udgangspunkt er det en god idé at have en fælles indboforsikring og rejseforsikring, og derudover bør I have hver jeres ulykkesforsikringer og livsforsikringer – især hvis I er kærester, og gerne vil sikre den anden.

Ejer I desuden en bil, er det en god idé at tjekke forsikringen til denne, og hvis I har børn, bør disse også forsikres.

Vil du læse flere tips og råd om flytning? Så få flere tips og råd til flyttedagen.

Senest opdateret den 20. oktober 2021.