Tips, til når du har din hund i bilen

Husk hundeforsikringen, når du har hunden med i bilen. 

Få et uforpligtende tilbud på en forsikring til din hund her: 

Beregn din pris

Når du kører med din hund i bilen

Når du har din hund med i bilen, er det vigtigt, at du holder hunden kølig og ikke kører for langt uden pauser. Er I fx på kør selv-ferie med hund, er det vigtigt, at I indlægger pauser til luftning og vand.

Ting, der er gode at medbringe, når du har en hund i bilen:

  • Bevægelsespiller til hund, til hvis du har en køresyg hund i bilen.
  • Rejsevandskål og flaskevand, til hvis du har en tørstig hund i bilen.
  • Legetøj, til hvis du har en hund i bilen, som keder sig.


Husk at sikre din hund i bilen

Ligesom du skal spænde dig selv og dine børn fast i bilen under kørslen, er det vigtigt, at du sikrer din hund i bilen. Hunde kan komme til skade i bilen ligesom ikke-fastspændte mennesker, hvis en hård opbremsning eller kollision fx vælter hunden ned af sædet.


Hundebur eller hundesele

Når du er på tur med din hund i bilen, skal hunden enten lukkes inde i et hundebur bagerst i bilen, eller spændes fast med en hundesele til bil på bagsædet. Så er både hunden og I andre sikret bedst muligt, når I kører med din hund i bilen.

Hunden må aldrig sidde på forsædet, da den risikerer at forstyrre føreren, kan ryge op i forruden ved kollision og kan komme voldsomt til skade, hvis airbaggen udløses.


Hundegitter

Du kan også vælge at købe et sikkerhedsgitter, til når du har din hund i bilen. Gitteret sættes op mellem bagagerummet og passagersædet. Her skal du bare være opmærksom på, at hunden ikke sikres lige så godt som ved en hundesele eller hundebur, og hunden derfor kan risikere at komme til skade ved en kollision.

En løs hund i bilen kan betyde fare for andre

Der er ingen dansk lovgivning ift. fastspændelse af hund i bilen, men er hunden ikke sikret med enten en hundesele eller hundebur, kan det betyde fare for både hunden og jer andre.

Ved en kollision med hund i bilen, er der fx fare for, at hunden slynges gennem bilen, og kommer til at skade jer andre. Selv en lille hund i bilen kan gøre stor skade, hvis hunden farer gennem luften i høj fart. Så sikr din hund i bilen, for både hundens og jeres egen skyld.

I skemaet nedenfor finder du nogle eksempler på hunderacer og -vægte, og hvordan hundens tyngde ændres ved kollisioner med henholdsvis 50 og 90 km/t.

Hunderace Hundens vægt Tyngde ved kollision med 50 km/t Tyngde ved kollision med 90 km/t
Chihuahua
2 kg 80 kg 256 kg
Dansk/svensk gårdhund
6 kg 240 kg 768 kg
Schæfer
30 kg 1.200 kg 3.840 kg
Grand danois
65 kg 2.600 kg 8.320 kg

Ikke inkluderet Ikke inkluderet Ikke inkluderet

Har du din hund med i bilen i udlandet?

Skal du på kør selv-ferie med hund, skal du være opmærksom på, at selvom der ikke er lovkrav om fastspændelse i Danmark, kan der sagtens være det i andre lande. Undersøg derfor hvilke regler der findes i de lande, du skal besøge, når du har en hund i bilen.

Læs mere om, hvad du skal være opmærksom på, når du skal på ferie med hund


Sørg for, at hunden i bilen er godt forsikret

Sørg altid for at have en hundeansvarsforsikring – dels er det lovpligtigt, og dels er det en stor hjælp, hvis din hund kommer til at skade et andet dyr eller menneske.

Det er også en god idé at have en mere omfattende hundeforsikring, som dækker din hund ved ulykke og sygdom – fx hvis hunden kommer til skade i et biluheld.

Lugter din bil af hund?

Har du ofte din hund i bilen, eller kører du lange ture med hunden, kan der nemt begynde at lugte af hund i bilen.

Den nemmeste måde at fjerne lugten af hund i bilen er, ved at støvsuge området hvor hunden har opholdt sig, og børste efter med en børste til hundehår.

Herefter kan du gå i gang med en vådstøvsuger, som i én bevægelse presser vand ned i stoffet, hvorefter det fjerner det igen. Brug gerne en neutral sæbe eller husholdningseddike, så hunden ikke generes af kemi- og parfumedufte i bilen.

Husk at sikre både hunden og børnene i bilen.

Lad gerne døre og vinduer stå åbne bagefter, så sæderne og bagagerum kan tørre helt, og så lugten af hund i bilen har de bedste forudsætninger til at forsvinde.

Du kan også lade små skåle med husholdningseddike stå i bilen henover natten, da eddike er godt til at tage lugtgener som røg og lugten af hund i bilen.

For at undgå lugten af hund i bilen efterfølgende, kan du lægge et tæppe eller andet underlag dér, hvor du normalt har din hund i bilen. Så kan du efterfølgende tage tæppet ud og vaske det eller udskifte det. Så kan du have din hund i bilen, uden at ærgres af den dårlige lugt af hund i bilen efterfølgende.

Leder du efter en hundeforsikring eller bilforsikring?

Husk at have en hundeforsikring til din hund, både når du kører i bil med hunden, går tur eller leger.

Er du i tvivl om noget, er du meget velkommen til at kontakte os.

Senest opdateret den 18. november 2021.