KØB OG SALG AF BIL

Styr på bilforsikringen? Hvis ikke, kan du købe én her:

Uanset om du selv sælger din gamle bil eller du køber en ny, er der en række juridiske forhold, du skal være opmærksom på ved enhver bilhandel.

Den bedste måde du kan sikre dig selv ved en bilhandel, er ved at sørge for, at alle aftaler bliver skrevet ned i en rigtig kontrakt. Og det gælder, hvad enten du står for køb eller salg.


En ordentlig kontrakt

En ordentlig kontrakt er naturligvis ingen garanti, for at du ikke kan blive uenig med den anden part efter bilhandlen, men kontrakten vil gøre det nemmere for jer at finde ud af, hvem der har ret.

Det kan være en god ide at sikre sig, at køber eller sælger nu også er den person, som vedkommende giver sig ud for at være.

FDM's slutseddel mellem private

Artiklen fortsættes nedenfor

Et godt sted at være

Årets Forsikringsselskab 2016
I både 2014 og 2016 udnævnte Autobranchen Danmark If som ”Årets Forsikringsselskab”.

Branchens Bedste Kundeservice
If vandt prisen for Branchens Bedste Kundeservice inden for Pension og Finans i 2017.

Beregn bilforsikring

Beregn prisen på din bilforsikring på 30 sekunder!

Beregn pris

Omregistrering af køretøj efter handel

Det er køber, som har ansvaret for at omregistrere bilen, og dette skal gøres inden for 21 dage efter bilhandlen. Hvis du er sælger, kan du evt. følges med køber til omregistreringen hos en synsvirksomhed eller bilforhandler - så er du sikker på, at det bliver gjort.

Hvis køber ikke har omregistreret bilen efter 21 dage, kan du aflevere en udfyldt blanket sammen med slutseddel til SKAT, som så vil tage stilling til, om bilen skal afmeldes og nummerpladerne inddrages af politiet.

Udfyld blanketten på SKATs hjemmeside

Når omregistreringen går igennem, får det nuværende forsikringsselskab besked af SKAT, hvorefter den gamle bilforsikring opsiges. Herefter er det op til køber, at købe en ny bilforsikring, så bilen hele tiden er forsikret.

Omregistrér online

Du kan omregistrere din brugte bil online i TastSelv på SKATs hjemmeside.​

Senest opdateret den 5. januar 2016.

Gode grunde til at købe en bilforsikring hos os:

 • Dækker ekstraudstyr op til 20.000 kr.
  Med en bilforsikring hos If får du automatisk dækket din bils ekstraudstyr indtil 20.000 kr., når du har Delkasko, Kasko, Kasko Plus eller Bil Super-dækning.​​

 • Bilens passagerer dækkes altid
  Ligegyldigt hvilken type bilforsikring du vælger hos os, er bilens passagerer på passager- og bagsædet altid dækket. ​
 • Rabatter og fordele
  Med en bil kaskoforsikring hos os får du mindst 10 % rabat på alle dine forsikringer hos os. Du får mere rabat og flere fordele jo flere forsikringer du samler hos os - som en del af If Fordelsprogram.

Fakta om biler i Danmark

 • Den 1. januar 2015 fandtes der over 2.330.000 personbiler i Danmark.
 • Det er især familier, der har bil i Danmark, og i starten af 2015 havde hele 1.777.250 familier mindst 1 bil. Kun 1.168.123 familier havde ikke bil.
 • I landområderne har 76 % af familierne bil, mens kun 30-50 % af familierne i København og Aarhus har bil.
 • Antallet af personbiler i Danmark svarer til, at ca. hver anden voksne dansker har en bil.
 • I 2013 var der 1.527 biluheld med personbiler som endte i en form for personskade, hvoraf den største andel skete i Region Midtjylland med hele 420 bilulykker, svarende til 27,5 %. ​​​