Seniorlivet - en ny start

Seniortilværelsen er på mange måder en ny start. Her får du råd om dine forsikringer og inspiration, og du kan læse om personer, der har udlevet deres drømme.

Forsikringer gør det muligt

Hvad enten du drømmer om at sejle over Atlanten, købe en hund eller tage kørekort, giver seniortilværelsen dig mulighed for at gøre noget ved det.

Forsikringer giver dig ekstra tryghed, så du kan føle dig fri til at realisere dine drømme. Har du de forsikringer, du har brug for?

Vi kan hjælpe dig med dine forsikringer. Book en forsikringsgennemgang – så ringer vi dig op, når du ønsker det. Hvis du hellere vil ringe selv, kan du naturligvis gøre det på telefon 70 12 12 12.

Råd og inspiration

Her har vi samlet nogle råd om forsikringer samt idéer og inspiration til det nye liv ifm. seniortilværelsen.

Når nye muligheder byder sig

Livet ændrer sig ofte og på mange forskellige måder. Vi får kærester og partnere, vi går fra dem igen, vi går i skole og tager uddannelser, vi indgår og bryder venskaber og vi oplever forskellige roller i vores arbejdsliv.

En af de store omvæltninger er, når vi bliver seniorer og får muligheden for at gå på pension.

Som senior vælger du selv, hvorvidt du vil arbejde videre eller påbegynde dine pensionsudbetalinger, og du bestemmer selv, hvor meget og om du vil arbejde.

Som senior får du også mulighed for at rejse mere og være mere sammen med dine børnebørn, og i det hele taget gøre alle de ting, som man ikke når, når man arbejder fuldtid.

Livet som senior kan byde på nogle store omvæltninger, og vi vil gerne hjælpe dig så godt vi kan.

Sådan sikrer du dig som senior

Det er altid en god idé at passe på sig selv, især hvis man føler, at kroppen ikke længere er, hvad den har været. Det kan gælde små ting, som at have noprede skosåler, når du går i vintervejr eller at du holder dig til fodgængerovergange, når du skal over vejen.

Men hvis uheldet nu alligevel er ude, er det en god idé at være forsikret ordentligt:

 • Ulykkesforsikring
  Det er altid fornuftigt at have en ulykkesforsikring, især hvis du glider og kommer til skade på gaden, eller du snubler over bordbenet derhjemme.

  Læs om ulykkesforsikring

 • Indboforsikring
  En indboforsikring er en god idé, om du så er studerende, har hjemmeboende børn eller er senior. Især seniorer har ofte haft bedre råd og tid til at anskaffe sig dyrere møbler og ejendele, som kan være svære at erstatte, hvis de bliver stjålet eller beskadiget.

  Læs om indboforsikring

 • Rejseforsikring
  Hvis du rejser meget som senior, og måske tager børnebørnene med på ferierejser, er det helt essentielt at have en rejseforsikring. Rejseforsikringen dækker hele din husstand og op til 2 medrejsende på under 18 år i op til 30-60 dage, alt efter hvilken type rejseforsikring, du vælger.

  Læs om rejseforsikring

Køber du en bil kasko-, indbo- eller husforsikring hos os, bliver du en del af If Fordelsprogram, hvilket giver dig 10-15 % rabat på alle dine og hustandens forsikringer.

Læs mere om If Fordelsprogram


Har dit liv ændret sig for nylig?

Når dit liv ændrer sig, er der stor sandsynlighed for, at dit forsikringsbehov ændrer sig samtidig. Dette gælder fx når du flytter, går på pension eller tager på lange rejser. 

Læs mere her: Når dit liv ændrer sig

Senest opdateret den 7. oktober 2019.