Gør dit sommerhus forårsklart

Styr på sommerhusforsikringen? Ellers kan du købe én hos os.

Kontakt os

Vinteren kan sætte sine spor på dit sommerhus. Derfor er det en god idé, at undersøge sommerhuset for skader, og samtidig gøre sommerhuset forårsklar.


Gør dit sommerhus klar til foråret

Når vejret begynder at blive godt, er det tid til at tage i sommerhus igen.

Men den første weekend efter vinteren byder for de fleste på hårdt arbejde med forårsklargøring af sommerhuset efter vinterens strabadser.

I de fleste tilfælde er det vand, fugt og frost, der er årsag til eventuelle skader, der måske kræver reparation.

Husk også sommerhusforsikringen – læs mere her


7 tips til forårsklargøringen af sommerhuset

Her får du vores 7 bedste råd til, hvordan du gør sommerhuset forårsklart:

 • 1. Lav gennemtræk

  Luft ud og gør grundigt rent - også i skabe og skuffer. Luft sengetøj og andre tekstiler, som har ligget i huset hele vinteren.

 • 2. Tjek vandet

  Åbn forsigtigt for vandet og hold øje med lækager, så du hurtigt kan lukke ned. Efterse også afløbene og giv dem en miljøvenlig rens med 1-2 dl. tvekulsurt natron (natriumbicarbonat) og 1-2 dl. æbleeddike. Start med tvekulsurt natron og hæld så eddike i. Lad det syde i et kvarters tid. Skyl efter med kogende vand.

 • 3. Kontrollér køl og frys

  Tjek, om køleskab og fryser køler, før du handler stort ind og måske opdager, at du ikke har noget sted at anbringe dine dyrt indkøbte varer.

 • 4. Undersøg for utætheder ude og inde

  Er der tegn på fugt i huset? Tjek vægge, døre, karme, loft og gulv for tegn på fugt, så du kan få repareret eventuelle utætheder. Tjek også loftsrummet for utæt tagbelægning og se efter, om der er tegn på dyr.

 • 5. Rens for alger

  Når vinteren har været mild, kommer der flere irriterende, grønne alger, som kan gøre især træterrassen og entréområdet farligt glat, når det regner. Brug en stiv kost og varmt vand – hvis du vælger et kemisk middel, så tjek på etiketten, om det er godkendt af Miljøstyrelsen.

 • 6. Efterse taget

  Er der sket skader på dit tag over vinteren? Rens tagrenderne for blade og grene, nu du alligevel er deroppe.

 • 7. Plej træværket

  Undgå, at dine karme og andet træværk tørrer ud – det kan føre til utætheder og i værste fald udskiftning på længere sigt. Gå ikke på kompromis med træbeskyttelsen men vælg kvalitet.

Husk også at være opmærksom på sikkerheden, når du arbejder i sommerhusets have. Få flere gode råd til sikkerhed i haven.


Vær sikker på, at du har materialerne

Ligger sommerhuset afsides, kan det være en god idé at tage forbi huset inden den første arbejdsweekend, så du kan afgøre, om der skal handles materialer ind til reparationerne.

På den måde slipper du for at stå i sommerhuset og opdage, at du er løbet tør for træbehandling, 60 km fra det nærmeste byggemarked.

Har du din research og forberedelser på plads, er det meget nemmere at gøre sommerhuset forårsklart.


Har du husket sommerhusforsikringen?

Ud over forskellige skader kan du også være så uheldig at få indbrud i sommerhuset – i begge tilfælde er det vigtigt, at du har en god sommerhusforsikring.

Med vores sommerhusforsikring får du dækket både dit sommerhus og dets faste indbo. Forsikringen gælder også, når du ikke bruger huset, fx i vinterperioden.

Sommerhusforsikringen dækker fx:

 • brandskader
 • pludselig skade
 • retshjælp
 • husejeransvar
 • tyveri og hærværk
 • brud på glas og kumme
 • skader på skjulte rør og kabler.

En sommerhusforsikring dækker altså på samme måde – og ligeså godt – som en husforsikring dækker et almindeligt hus.

Du kan se flere dækninger og bestille en sommerhusforsikring ved at kontakte os her.

Senest opdateret den 18. maj 2018.