Marie, 70 år, ballerina

Jeg gik på pension, da jeg var 66 år. Inden da arbejdede jeg som leder i ældreplejen. Jeg havde en masse målsætninger, da jeg gik på pension: Jeg ville bl.a. prøve at køre på motorcykel, og så ville jeg engagere mig i kommunalpolitik og være lægmand. Så det gjorde jeg.

"Den mere langvarige drøm var at begynde til ballet igen. Det var en tanke, jeg havde haft i flere år, men havde gået og udskudt. Jeg dansede klassisk ballet fra jeg var 6 år, til jeg var omkring 15.

Da jeg skulle konfirmeres, ringede præsten til min far og ville have, at jeg skulle vælge mellem at blive konfirmeret og fortsætte med at danse ballet. Han anså vel dans for at være syndigt! Min far syntes, at det var latterligt, så jeg fortsatte med begge dele og lod som ingenting. Men så kom der andre ting i vejen. Man skulle jo ud og more sig og sådan noget.

Drømmen om ballet hang ved, så da jeg gik på pension, meldte jeg mig til et ballethold for seniorer. Vi træner en gang om ugen. De fleste af os har danset som unge, og det er så fantastisk dejligt at se, at de gamle bevægelsesmønstre og positioner stadig sidder der! Dans er en fremragende hobby for os ældre. Det er blide bevægelser, som styrker kroppen og giver en god holdning.

Jeg tror, at det er vigtigt, at man har drømme og mål, når man går på pension, og at man ikke venter med at udleve dem. Jeg kan se, hvor utroligt godt jeg har det med at være i gang og gøre ting, jeg har drømt om, møde mennesker og udsætte mig selv for nye situationer. Det er ikke noget, jeg vil holde op med."

Mød balletdanseren Marie.

Har du de rette forsikringer som nybegynder?

Der er mange ting at holde styr på som nybegynder, og forsikringer er næppe den sjoveste del at bruge tid på.

Dog kan det blive rigtig dyrt at springe denne del over. Vi vil derfor gerne hjælpe dig med at sikre, at du er godt dækket, uanset om du fortsat arbejder, er pensionist eller udlever din nybegynderdrøm.

Bestil forsikringstjek - så sikrer vi sammen, at du er ordentligt forsikret.

Du er også velkommen til selv at købe dine forsikringer online i vores webshop.