Sådan gælder din erhvervsrejseforsikring under Corona

Flere lande har stadig stramme Corona-krav og -regler for rejsende.

Selvom rejsevejledningerne som udgangspunkt ikke længere tager højde for Corona, skal du være opmærksom på, at mange lande/områder stadig er ramt af COVID-19 og har indrejserestriktioner i større eller mindre grad.

Herunder kan du læse mere om, hvad du skal være opmærksom på i forhold til rejseforsikring.

Bestil rejsecertifikat

Generelt om rejseforsikringen

Rejsevejledningerne er ikke længere farvet efter Corona-situationen i landet med mindre der opstår nye bekymrende COVID-19 varianter som f.eks. i det sydlige Afrika. Her fraråder Udenrigsministeriet alle rejser til Sydafrika og de omkringliggende lande. Når Udenrigsministeriet fraråder alle rejser til din destination, dækker rejseforsikringen ikke skader opstået på rejsen som følge af COVID-19. Afbestilling af din rejse vil være dækket, hvis rejsen er købt mens destinationen var grøn eller gul og Udenrigsministeriet stadig fraråder alle rejser 3 dage før afrejse.

Følg myndighedernes retningslinjer, når du køber din rejse, og når du rejser

Vi anbefaler, at du altid overholder Udenrigsministeriets rejsevejledninger og de lokale myndighedernes retningslinjer.

Vær opmærksom på, at myndighederne kan fraråde alle rejser til et land/område, hvis der kommer en ny bekymrende variant af COVID-19 i omløb, og Udenrigsministeriet kan selvfølgelig også fraråde udenlandsrejser af andre årsager.

Inden du køber rejse/inden du rejser, skal du altid huske at

  • tjekke sikkerhedsniveauet på dit rejsemål i Udenrigsministeriets rejsevejledning,
  • tjekke rejsemålets indrejseregler og restriktioner på ambassadens hjemmeside samt
  • orientere dig om COVID-19 situationen på din rejsedestination.


Det er dit eget ansvar at holde dig opdateret om regler og rejserestriktioner. Forsikringen dækker f.eks. ikke, hvis du bliver afvist af flyselskabet eller ved indrejse til et land, fordi du ikke opfylder landets krav om COVID-19-test eller om vaccination, medmindre du ikke er vaccineret af medicinske årsager.