Corona-virus - sådan gælder erhvervsrejseforsikring

Fra d. 15. oktober 2021 dækker rejseforsikringen som normalt. Du skal dog stadig huske at tjekke rejsevejledningen og indrejseregler i det land du rejser til.

Udenrigsministeriets rejsevejledninger bliver normaliseret fra den 15. oktober 2021. Det betyder, at rejsevejledningerne ikke længere er farvet efter Corona-situationen i landet, men efter sikkerhedsfaktorerne i landet for den rejsende, fx terror, krig og uro.

For din rejseforsikring betyder det, at den dækker på normal vis som i tiden før Corona.

Flere lande er stadig ramt af Corona og har krav og regler for den rejsende

Selvom rejsevejledningerne som udgangspunkt ikke længere tager højde for Corona, skal du være opmærksom på, at mange lande/områder stadig er ramt af COVID-19 og har indrejserestriktioner i større eller mindre grad.

Inden du køber rejse/inden du rejser skal du altid huske at

  • tjekke sikkerhedsniveauet på dit rejsemål i Udenrigsministeriets rejsevejledning
  • tjekke rejsemålets indrejseregler og restriktioner på ambassadens hjemmeside
  • orientere dig om COVID-19 situationen på din rejsedestination

Det er dit eget ansvar at holde dig opdateret om regler og rejserestriktioner. Forsikringen dækker fx ikke, hvis du bliver afvist af flyselskabet eller ved indrejse til et land, fordi du ikke opfylder landets krav om vaccination/COVID-19-test.

Følg myndighedernes retningslinjer når du køber din rejse og når du rejser

Vi anbefaler, at du altid overholder Udenrigsministeriets rejsevejledninger og de lokale myndighedernes retningslinjer.

Vær opmærksom på, at myndighederne kan fraråde alle rejser til et land/område, hvis der kommer en ny bekymrende variant af COVID-19 i omløb, og Udenrigsministeriet kan selvfølgelig også fraråde udenlandsrejser af andre årsager.