Elektronikforsikring

Styr på indboforsikringen? Ellers kan du købe én her!

Beregn pris

Vi møder elektronik konstant i vores hverdag, bl.a. i form af telefonen i vores lomme, fjernsynet i vores stue og opvaskemaskinen i vores køkken. Faktisk har hele 88 % af de danske familier i 2019 en smartphone, 61 % ejer et smart-tv, mens 72 % har en opvaskemaskine (Danmarks Statistik).

Elektronikken fylder mere og mere i vores liv, og vi bliver mere afhængige af det både i vores fritid og vores arbejdsliv – Derfor giver det rigtig god mening, at passe ekstra godt på din elektronik, bl.a. med en indboforsikring inkl. elektronikforsikring!

Køb forsikring til dit indbo inkl. elektronik her


Hvad dækker en elektronikforsikring?

Det er vigtigt at have en elektronikforsikring, som kan tage sig af skaderne, fx hvis din bærbare computer pludselig brænder sammen eller en tyv får et godt øje til din fladskærm.

Med en elektronikforsikring hos os, får du dækket de mest gængse elektronikskader:

 • Vores elektronikforsikring dækker pludselig skade, fx hvis du taber din telefon eller en anden hælder vand ud over din computer.

 • Vores elektronikforsikring dækker kortslutning, overspænding og lignende.

 • Vores elektronikforsikring dækker, hvis din elektronik har en så alvorlig funktionsfejl, at du ikke kan bruge apparatet til dets oprindelige formål.

 • Vores elektronikforsikring dækker pixelfejl på skærme, hvis fejlene er så alvorlige, at de ligger uden for producentens retningslinjer for, hvad der er acceptabelt.

Det er ikke bare din egen elektronik, der er dækket af elektronikforsikringen.

Vores elektronikforsikring dækker også, hvis fx en iPad eller computer udlånt af en skole eller universitet bliver beskadiget i din varetægt.


Hvordan får jeg en elektronikforsikring?

Du kan nemt få fingrene i en elektronikforsikring hos os, det kræver blot, at du køber en af vores udvidede indboforsikringer, nemlig Indbo Plus eller Indbo Super.

Udover at inkludere en elektronikforsikring, dækker de udvidede indboforsikringer også ved bl.a. brand, tyveri, vejrskader og anden pludselig skade.

Læs mere om vores indboforsikring eller beregn din pris her


Forsikr din elektronik ekstra godt

Har du noget særligt dyrt elektronik, kan du vælge at forsikre det gennem vores Indbo Unik.

Indbo Unik dækker helt op til 100.000 kroner, du får en fast selvrisiko på 500 kroner og elektronikken er dækket mod endnu flere typer af skader, end med den normale elektronikforsikring.


Hvad koster en elektronikforsikring?

Vi kan ikke sætte en selvstændig pris på din elektronikforsikring, da elektronikforsikringen er en fast del af både Indbo Plus og Indbo Super. Det betyder, at elektronikforsikringen er inkluderet i indboforsikringens pris.

Du kan altså nemt få en billig elektronikforsikring hos os, når du samtidig køber en indboforsikring.

Hvis du gerne vil købe en indbo- og elektronikforsikring, er du meget velkommen til selv at beregne din pris i vores webshop.

Beregn selv din pris i webshoppen her

Vil du i stedet have Indbo Unik, er du velkommen til at ringe til os på 70 12 12 12.

Artiklen fortsættes nedenfor

Pas godt på din elektronik med en elektronikforsikring.
 • Et godt sted at være

  Årets Forsikringsselskab
  I både 2014, 2016 og 2018 udnævnte Autobranchen Danmark If som ”Årets Forsikringsselskab”. Prisen uddeles hvert andet år med undtagelse af 2020.

  Danmarks Bedste Kundeservice 2019
  Prisen blev uddelt af Wilke, der samtidig udnævnte If til Årets Digitale Forsikringsselskab.

 • Beregn indboforsikring

  Sikr din familie og dine værdier med en indboforsikring hos os.

  Beregn pris på 30 sek!
 • Har du spørgsmål?

  Vi er klar til at hjælpe dig.
  Ring til os på 70 12 12 12skriv sikkert til os via Mine Sider​ - eller få os til at ringe til dig​.​​​​​​​​​

Pas på elektronikken i hverdagen

Skader sker ofte som uheld, og uheld er som bekendt svære at undgå. Du kan dog forsøge at beskytte din elektronik ved at købe en elektronikforsikring og ved at følge disse råd:


1. Beskyt de små skærme

Smartphones og tablets får let revner i glasset, hvilket ofte anmeldes til elektronikforsikringen.

Du kan dog selv beskytte din elektronik, fx ved at have et cover rundt om rammen og en skærmbeskytter på selve skærmen.

På denne måde kan du forhindre, at glasset revner og at din elektronikforsikring skal bruges.


2. Brug stødabsorberende elektroniktasker

Vil du undgå at bruge din elektronikforsikring på ødelagte computere og kameraer, er det vigtigt, at du transporterer dem i dertil indrettede tasker, som beskytter elektronikken mod slag og regn.

3. Lær børnene gode elektronikmanerer

Lær dine børn at behandle fx tablets og smartphones forsigtigt: At sidde ned, mens de bruger dem, at bære dem med begge hænder, ikke at løbe med dem og at lægge dem fladt på bordet efter brug – så undgår I skader, genindkøb og at bruge jeres elektronikforsikring.


4. Undgå fugt, vand og sved

Vandskadet elektronik er rigtig irriterende og én af de skader, som oftest anmeldes til elektronikforsikringen.

Undgå at lægge din elektronik på køkkenborde, håndvaske og kanten af badekarret, og læg ikke dit elektroniske udstyr sammen med våde håndklæder og fugtigt sportstøj.

Selv hvis du har din telefon i skjortelommen eller en lomme i løbetøjet, kan den blive udsat for sved, hvilket kan ødelægge den følsomme elektronik.

5. Pas ekstra godt på i naturen

Især om sommeren er tablets og smartphones udsat for sand og vand fra skov- og strandture, hvilket nemt kan føre til skader.

Undgå at bruge din elektronikforsikring, ved at lade din elektronik blive hjemme eller ved at beskytte det i en taske eller vandtæt etui.


6. Vær ekstra opmærksom på dine lommer

Helt tynde smartphones risikerer at bøje i metallet eller revne i glasset, hvis du har dem i lommen, fx når du sætter dig ned.

Derudover kan løse mønter, nøgler og lignende føre til ridser på skærmen, hvilket desværre ikke dækkes af elektronikforsikringen – vær derfor altid særligt opmærksom, når du har elektronik i lommen.

Beregn din pris her


7. Gem elektronikken ude af syne

Dit elektroniske udstyr er altid fristende for tyve, især smartphones og tablets, som er lette at sælge videre.

Lad derfor ikke elektronikken ligge til frit udsyn i hjemmet, i bilen eller på caféen, hvis du gerne vil undgå at anmelde et tyveri til din elektronikforsikring.


8. Hold øje med trick- og lommetyve

Tricktyve og lommetyve er særligt interesserede i elektronik, så sørg for at opbevare især smartphones i en taske eller lukket lomme, og ikke i fx baglommen på dine jeans.

Elektronik er som sagt nemt at sælge videre, og det ville være ærgerligt, hvis du skulle benytte din elektronikforsikring, miste dine kontakter og på jagt efter en ny telefon, pga. en langfingret fremmed.


Langsigtet forebyggelse

Med langsigtet forebyggelse kan du både irritere tyven til grænseløshed, og samtidig gøre det nemmere at anmelde tyveriet til både politiet og din elektronikforsikring.

 • Gør din telefon ubrugelig for tyven: Benyt låsefunktionen og installer en sporings-app.
 • Mærk din elektronik, så er det svært for tyven at sælge det videre.
 • Registrer din elektronik, gem kvitteringer med både købspris, modeltype og serienummer. Så er det meget lettere at anmelde elektroniktyveriet til politiet og din elektronikforsikring.

Senest opdateret den 29. januar 2021.

Beskyt især den bærbare elektronik.