Forebyg indbrud med tyverisikring

Styr på indboforsikringen? Ellers kan du købe én her!

Beregn din pris

Hvert år bliver over 40.000 danske hjem udsat for indbrud. Det svarer til et nyt indbrud hvert 12. minut.

Det er selvfølgelig en ubehagelig oplevelse, som man helst vil undgå. Derfor har vi samlet vores bedste råd til, hvordan du selv kan tyverisikre dit hjem.


10 forebyggende råd til tyverisikring af huset

Selvom indboforsikringen kan hjælpe dig, når tyven har været på besøg, er det meget rarere helt at undgå indbrud.

Med forebyggende tyverisikring kan du fjerne indbrudstyvens lyst til at besøge dit hjem, og forhåbentlig kan din tyverisikring helt undgå indbrud.

Nedenfor finder du 10 gode råd til, hvordan du bedst tyverisikrer dit hjem:

Tyverisikring tip 1: Tyverialarm

En af de mest gavnfulde og veldokumenterede måder til tyverisikring af dit hjem er tyverialarmer.

Ifølge G4S nedsætter tyverialarmer med alarmskilte risikoen for indbrud med op til 70 %, da indbrudstyve oftest går uden om huse med tyverialarm.

En tyverialarm giver altså tyverisikring på flere måder:

 1. Alarmens tilstedeværelse kan afskrække tyven fra at bryde ind i huset.
 2. Den hylende alarm kan stresse tyven til at afbryde indbruddet.
 3. Tyverialarmen kan – hvis den er koblet til en central – sende folk ud for at pågribe tyven under indbruddet.

Du får desuden op til 10 % rabat på vores indboforsikring, hvis du har en godkendt tyverialarm.

Tyverisikring tip 2: Låse

Dine låse bør være et af de første skridt i din tyverisikring af hjemmet. Udskift gamle låse med nye og godkendte dirkfri udgaver, og hav gerne to låse på alle yderdøre, så de er sværere at bryde op.

Døre og karme kan tyverisikres med forskellige beslag, så de er ekstra vanskelige at brække op.

Det er især en god idé at have låse på alle døre, vinduer og altandøre, hvis du bor i hus eller lejlighed i stueplan – den bedste tyverisikring er at fjerne alle tyvens indgangsmuligheder.

Tyverisikring tip 3: Luk og lås

Lås altid alle yderdøre og luk alle vinduer, også selvom du er hjemme eller kun er væk et kort øjeblik. Det lyder måske som en banal form for tyverisikring, men nogle gange skal der ikke mere til for at afskrække en potentiel indbrudstyv.

Pas altid på med åbne vinduer og yderdøre, især i stueetagen, også selvom du er hjemme. Tyven kan godt blive fristet til et hurtigt tyveri gennem et åbent vindue, mens du sidder i haven.

Du bør altid have fokus på din tyverisikring, både når du er hjemme, ude eller på ferie.

Tyverisikring tip 4: Vinduer

Du kan nemt lave tyverisikring af dine vinduer med fx envejsskruer, vindueslåse, sikringsbeslag og evt. indbrudssikret glas. Kældervinduer kan desuden tyverisikres med et indvendigt metalgitter.

Fordelen ved tyverisikring med vindueslåse er, at tyven ikke kan åbne vinduet, heller ikke selvom han smadrer ruden. Du kan også forstærke vinduesrammerne ved at jernbeslå trædelene eller montere en haspesikring, så vinduet er sværere at bryde op.

Har du tyverisikring i form af vindueslåse, kan du få op til 10 % rabat på din indboforsikring hos os.

Beregn din personlige, uforpligtende pris og køb forsikring til dit indbo

Husk at overveje din tyverisikring af dine vinduer nøje – udover at være indgangsveje for tyven er vinduerne nemlig også redningsåbninger. Du skal selv kunne komme ud af vinduerne, og redningspersonale skal kunne komme ind, fx i tilfælde af brand.

Tyverisikring tip 5: Bevægelsescensor

Bevægelsessensorer, der tænder lys ved din indkørsel, entré-, terrasse- og kælderdøre, er også en effektiv form for tyverisikring, som nemt kan forskrække og afskrække snigende tyve i mørket.

Tyverisikring tip 6: Lav hæk

Sørg for at have tyverisikring i form af et lavt plankeværk eller en lav hæk, så nærgående fremmede bedre kan opdages inde fra huset.

Den manglende afskærmning gør også, at tyven ikke har noget at gemme sig bag, når han forsøger at bryde ind, hvilket kan afskrække ham fra at forsøge.

Tyverisikring tip 7: Haveredskaber

Opbevar altid haveredskaber, værktøj og stiger bag lås og slå, så tyven ikke kan bruge dem til at begå indbrud i dit hjem.

Hav fx aldrig stiger stående op ad husvæggen, og hav ikke økser siddende i en huggeblok i haven.

Tyverisikring tip 8: Gem dine værdier

Visse mennesker kan lokkes til at begå indbrud, fx hvis de kan se kontanter, smykker og værdigenstande gennem vinduerne. En simpel tyverisikring er derfor aldrig at have sådanne ting liggende frit fremme.

Opbevar gerne dine værdier i et penge- eller sikkerhedsskab, eller et sted, der ikke kan ses fra vinduerne. Forhåbentlig virker tyverisikringen, og tyven overbevises om, at der ikke er noget, der er værd at stjæle.

Tyverisikring tip 9: Nabohjælp

Du kan selv starte et nabosamarbejde, eller du kan bede naboerne om at reagere på mistænkelig bevægelse i dit hjem – fx mystisk lys fra dit hus – enten ved at ringe til dig eller ved at kontakte politiet direkte.

Naboen skal ikke forsøge at jage tyveknægten på flugt, da vedkommende risikerer at bliver overfaldet af en desperat tyv, der er frustreret over afbrydelsen og din tyverisikring.

Tyversikring tip 10: Lys

Tænd lyset et par steder i boligen og tænd for radio eller tv, hvis du skal ud om aftenen – sørg i det hele taget for, at huset ser beboet og "levende" ud, både når du er væk et par timer eller et par dage.

Er du væk i længere tid, kan du også bruge en timer til belysningen, så lyset fx tænder om aftenen. En effektiv tyverisikring er at få hjemmet til at se ud som om, du er hjemme.

Køb forsikring til dit indbo

Artiklen fortsætter nedenfor

Forebyggende tyverisikring af dit hjem

Skal du ud at rejse?

Du bør altid tænke over, hvordan du bedst tyverisikrer dit hjem. Dog skal du være ekstra opmærksom på din tyverisikring i ferieperioder, hvor du er væk hjemmefra i længere tid.

Græsset trænger måske til at blive slået, huset er mørklagt kl. 20 og der er ingen bil i indkørslen – alt dette kan få tyven til at tro, at han kan slippe afsted med indbrud.

Få endnu flere tips til tyverisikring i ferieperioder her: Undgå indbrud under ferien

Tyverisikring kan give rabat på indboforsikringen

Der er 3 måder, hvorpå du kan få rabat på din indboforsikring ved hjælp af tyverisikring:

 • Tyverisikring med alarm
  Du får op til 10 % rabat på din indboforsikring, hvis du har tyverisikring i form af en godkendt tyverialarm (AIA-sikring) med overførsel til en godkendt, døgnbemandet vagtcentral. 

 • Tyverisikring med vindueslåse
  Du får op til 10 % rabat på din indboforsikring, hvis du har tyverisikring i form af Lindrucker vindueslåse i dit hus.

 • Tyverisikring med alarm og vindueslåse
  Du får op til 20 % rabat på din indboforsikring, hvis du har tyverisikring i form af både en godkendt tyverialarm med overførsel til en godkendt, døgnbemandet vagtcentral og Lindrucker vindueslåse.

Beregn prisen på en forsikring til dit indbo

Forebyggende råd til tyverisikring

Hvis tyven kommer forbi trods din tyverisikring

Husk at gemme kvitteringer, billeder, serienumre og lignende, så du har dokumentation for dine værdier, hvis tyven alligevel kommer forbi din tyverisikring.

Når indbruddet er sket, skal du efter bedste evne stoppe og begrænse eventuelle skader, men du må endelig ikke lade noget reparere eller smide ud, før du har anmeldt indbruddet til os.

Husk at anmelde tyveriet til politiet.

Anmeld indbruddet online eller ring til os på 70 12 12 12 – så finder vi en løsning sammen.


Supplér din tyverisikring med en indboforsikring

Skulle du være så uheldig at blive offer for indbrud og tyveri på trods af din tyverisikring, er det vigtigt, at du har en godt dækkende indboforsikring - og det kan du få hos os!

Køb en forsikring til dit indbo, og bliv godt dækket ved indbrud og tyveri.

Senest opdateret 28. juni 2021.