Hvad dækker en indboforsikring?

Styr på indboforsikringen? Ellers kan du købe én her!

Beregn pris

Hvilke forsikringer har jeg brug for?

Hvilke forsikringer du har brug for, afhænger dels af dine ejendele og dels af din livssituation.

Har du fx en bil, skal du som minimum have en lovpligtig ansvarsforsikring til bil, og er du fx gift med hus og børn, bør du både forsikre dig selv, din partner, din bolig og dine børn.

Hvilke forsikringer netop du har brug for, er altså meget op til dig selv.

Som udgangspunkt vil vi dog anbefale, at du altid har en indboforsikring, både så dine ejendele er dækket, men også så du altid har en personlig ansvarsforsikring.

Indboforsikringen dækker alle de ting, som naturligt hører til i et privat hjem. Det gælder også hobbyudstyr, havemøbler og gasgrillen. Du skal eje dem eller have risikoen for dem ved lån eller leje.

Eva Lindberg Vibe Head of Property, If

Hvad dækker en indboforsikring?

Indboforsikringen dækker husstandens ejendele. Det er altså indboforsikringen, der gør, at du får erstatning for skader på husstandens ejendele som følge af fx skybrud.

Overordnet set dækker indboforsikringen 2 ting: Dit indbo og dit erstatningsansvar.

Læs mere om vores indboforsikringer

Sofabord
Indboforsikringen dækker alle de løse genstande i dit hjem.

1. En indboforsikring dækker dit indbo

Begrebet indbo indbefatter de ejendele, som findes fast i dit hjem.

I vores vilkår defineres indboforsikringen sådan:

"Indboforsikringen dækker alle de ting, som naturligt hører til i et privat hjem. Det gælder også hobbyudstyr, campingudstyr og haveredskaber. Du skal eje dem eller have risikoen for dem ved lån eller leje."

Indbo kan altså både være din sofa, espressomaskine, studiebøger eller mobiltelefon.

Her hos If tilbyder vi fx 3 typer indboforsikringer, så der både er en indboforsikring til dém, der ønsker maksimal dækning, og til dém, som hellere selv vil stå med udgiften, fx hvis opvaskemaskinen pludselig kortslutter under en opvask.

2. En indboforsikring dækker dit personlige erstatningsansvar

Som standard indeholder vores indboforsikring altid en personlig ansvarsforsikring, som dækker hele husstandens erstatningsansvar.

Den personlige ansvarsforsikring dækker, hvis én af jer kommer til at skade et andet menneske eller ødelægge vedkommendes ting.

Kommer du fx til at cykle ind i en person på gaden eller brænde hul i dine svigerforældres sofa med en cigaret, er det indboforsikringens ansvarsforsikring, som dækker dit erstatningsansvar.

Har du ikke en ansvarsforsikring, skal du dække udgifterne af egen lomme.

Læs mere om vores personlige ansvarsforsikring

Artiklen fortsætter nedenfor

Hvorfor er det vigtigt at have en indboforsikring?

De fleste mennesker forbinder en indboforsikring med indbrud, ødelagte briller eller stjålne cykler. Men indboforsikringen dækker faktisk meget mere end det.

Mange mennesker overser især vigtigheden af indboforsikringens branddækning.

Starter der pludselig en brand i din bolig, kan du risikere at miste alt: dine møbler, tøj, elektronik, smykker og kunst, foruden selve dit hus eller lejlighed.

En brand kan være altødelæggende; også for din økonomi, hvis ikke du har en indboforsikring.

Hvem dækker en indboforsikring?

Vores indboforsikring dækker hele husstanden, dvs. dig selv, foruden en eventuel partner og børn, som har folkeregisteradresse i boligen.

Forsikringen dækker også udeboende børn på under 21 år, hvis disse ikke har deres egen indboforsikring, børn eller lever i fast parforhold.

Bor du sammen med en enkelt roommate, dækker indboforsikringen jer begge, da dette sidestilles som fast parforhold – også selvom I ikke er i et forhold med hinanden.

Du kan læse mere om, hvem indboforsikringen dækker i vilkårene.

Er du interesseret i at beregne din personlige pris på en indboforsikring, kan du gøre det i vores webshop. Prisen er uforpligtende og beregningen det tager under et minut.


Beregn indboforsikring online

Har du spørgsmål til, hvad vores indboforsikringer dækker eller brug for hjælp, er du mere end velkommen til at kontakte os.

Beregn prisen på en forsikring til dit indbo online

Senest opdateret den 10. marts 2023.