Privat sommerhusudlejning

Styr på sommerhusforsikringen? Ellers kan du købe én hos os.

Kontakt os

Tjen penge ved privat sommerhusudlejning

Det er ikke alle der ved, at de faktisk kan tjene penge ved at sætte deres sommerhus til leje – og så ovenikøbet skattefrit.

I 2019 er de første 40.900 kroner du tjener ved privat sommerhusudlejning nemlig skattefri, hvis du udlejer dit sommerhus gennem et bureau, der automatisk indberetter til SKAT.

Udlejer du dit sommerhus uden et bureau, er det de første 11.200 kroner, der er skattefri.

Læs mere på SKATs hjemmeside


Danskerne elsker sommerhusferier

I 2018 blev der booket næsten 20 millioner overnatninger gennem danske feriehusudlejningsbureauer, hvilket svarer til ca. 3,5 overnatning pr. dansker.

Det er det største antal overnatninger nogensinde, og viser, at vi danskere er vilde med at holde ferie i vores hjemlands sommerhuse.

Interessen og efterspørgslen efter sommerhuse er faktisk så stor, at et flertal i folketinget i 2018 besluttede at gøre privat sommerhusudlejning mere attraktivt for sommerhusejere.

Derfor vil de første 40.900 kroner du tjener ved privat sommerhusudlejning i 2019 være skattefrie. Beløbet forventes desuden at stige de kommende år, så privat sommerhusudlejning bliver en endnu bedre forretning for sommerhusejere.


Husk forsikringen ved privat sommerhusudlejning

Ligegyldigt hvor længe du lejer dit sommerhus ud, er det vigtigt, at du sikrer dig, at din forsikring dækker korrekt ved privat sommerhusudlejning. Vores forsikring dækker op til 34 ugers udlejning, uanset om du gør det privat eller gennem bureau.

”Sommerhusforsikringen gælder også, når man lejer sit sommerhus ud. Men hvis der forsvinder ting under udlejningen, skal man være opmærksom på, at det ikke betragtes som tyveri, eftersom man selv har givet tilladelse til gæsternes ophold i huset”. - Birgitte Ringbæk, kommunikationschef i If.

Vil du gerne have dækning ved bl.a. tyveri under udlejningsperioden, kan du tilkøbe 2 ekstra dækninger til din sommerhusforsikring hos os; Indbo og Udlejer-dækningen.

 • Indbo: Med tilvalget Indbo er du dækket, hvis der sker skader på dit sommerhus eller have, eller hvis der skulle blive stjålet noget i udlejningsperioden – denne sidste dækning kræver dog, at du også har Udlejer-dækningen.

 • Udlejer: Med tilvalget Udlejer-dækning får du hjælp, hvis lejeren ikke betaler husleje eller ikke forlader sommerhuset, når lejeperioden er slut.

Læs mere om vores sommerhusforsikring 

Artiklen fortsætter nedenfor

Husk forsikringen ved sommerhusudlejning.
Husk forsikringen ved sommerhusudlejning.

Tips til udlejning af sommerhus

Der kan være mange ting at tænke på, når man udlejer sit sommerhus. Derfor har vi lavet en kort huskeliste med nogle gode tips til succesfuld sommerhusudlejning.

 • Lav en liste over alt indbo i sommerhuset, så det er tydeligt for både dig og sommerhuslejerne, hvad der er i huset. Husk, at det kun er dét, der står på listen, du kan hævde, at der mangler i sommerhuset.

 • Lav en lejekontrakt ved udlejning af sommerhuset, som definerer, hvad der er inkluderet og hvad der ikke er inkluderet i jeres lejeaftale. Du kan fx finde skabeloner til lejekontrakter på internettet.

 • Opkræv et depositum for rengøring af sommerhuset, hvis det ikke er inkluderet i lejeprisen.

 • Anmod om forudbetaling for leje af sommerhuset. Det er almindeligt, at en del af lejebeløbet skal betales, så snart bestillingen er bekræftet. Den endelige betaling skal derefter ske i god tid før ankomsten.

 • Vær tydelig med hvilke afbestillingsregler, der gælder i dit sommerhus.

 • Kontakt dit forsikringsselskab og oplys, at du lejer sommerhuset ud. Sørg for at tilkøbe Udlejer-dækningen til din sommerhusforsikring hos os.

Læs mere om de forskellige dækninger her


Privat sommerhusudlejning med eller uden bureau?

Du vælger selv, om du vil udleje dit sommerhus selv eller ved hjælp af et bureau. Der er selvfølgelig forskellige fordele og ulemper ved begge dele, og det er op til dig selv, hvad du vægter højest.

 • Sommerhusudlejning med bureau

  • Bureauet kan stå for markedsføring, rengøring af sommerhuset osv.
  • Bureauet hjælper dig med at bestemme lejeprisen.
  • Du kan få et skattefrit bundfradrag på op til 40.900 kroner (2019).
  • Du vil få en samarbejdspartner, der kan hjælpe dig med råd og vejledning.
  • Bureauet skal have en andel af fortjenesten ved udlejningen.
 • Sommerhusudlejning uden bureau

  • Du skal selv stå for at skaffe lejere, gøre rent osv.
  • Du skal selv sætte lejeprisen, fx ved at se på prisen for leje af lignende sommerhuse.
  • Du kan få et skattefrit bundfradrag på op til 11.200 kroner (2019).
  • Du står selv for ansvaret med den private sommerhusudlejning.
  • Du får selv hele udbyttet af udlejningen eksklusiv skatten.

Køb en sommerhusforsikring nu

Det er altid vigtigt at have en sommerhusforsikring, når du ejer et sommerhus – uanset om du udlejer det eller ej.

Bruger du dit sommerhus til privat sommerhusudlejning, bør du dog være ekstra opmærksom på at være ordentligt dækket, fx med vores Udlejer-dækning.

Få et tilbud på en sommerhusforsikring nu

Har du brug for hjælp til valg af forsikring, er du altid velkommen til at kontakte os – så sørger vi sammen for, at du og dit sommerhus er godt dækkede, også under udlejningen.  

Senest opdateret den 2. maj 2019.