Privat sommerhusudlejning

Har du styr på sommerhusforsikringen? Ellers kan du købe én hos os.

Kontakt os

Tjen penge ved privat sommerhusudlejning

Det er ikke alle, der ved, at de faktisk kan tjene penge ved at sætte deres sommerhus til leje – og så ovenikøbet skattefrit.

I 2024 de første 46.100 kroner, du tjener ved sommerhusudlejning, nemlig skattefrie, hvis du udlejer dit sommerhus gennem et bureau, der automatisk indberetter til SKAT.

Udlejer du dit sommerhus privat uden et bureau, er de første 12.700 kroner skattefrie (2024).

Læs mere hos SKAT

Danskerne elsker sommerhusferier

Ifølge tal fra Danmarks Statistik var der ved udgangen af november 2023 hele 249.000 bookede husuger for 2024.

Det er en stigning på intet mindre end 41.000 husuger sammenlignet med, hvad der var booket for 2023 i november 2022 (Kilde: Danmarks Statistik).

Interessen og efterspørgslen efter sommerhuse har i de seneste år været så stor, at folketinget i 2018 besluttede at gøre privat sommerhusudlejning mere attraktivt for sommerhusejere.

Husk forsikringen ved sommerhusudlejning.
Husk forsikringen ved sommerhusudlejning.

Derfor vil de første 46.100 kroner, du tjener ved sommerhusudlejning gennem et bureau i 2024, være skattefrie.

Derudover har du ligeledes et skattefrit fradrag på 40 procent af den resterende lejeindtægt. 

Læs mere om de økonomiske fordele ved privat sommerhusudlejning på hos SKAT.

Husk forsikringen ved privat sommerhusudlejning

Uanset hvor længe du lejer dit sommerhus ud, er det vigtigt, at du sikrer dig, at din forsikring dækker korrekt ved privat sommerhusudlejning.

Vil du gerne have dækning ved bl.a. tyveri under udlejningsperioden, kan du tilkøbe 2 ekstra dækninger til din sommerhusforsikring hos os: Indbo og Udlejer-dækningen.

  • Indbo: Med tilvalget Indbo er du dækket, hvis der sker skader på dit sommerhus eller have, eller hvis der skulle blive stjålet noget i udlejningsperioden – denne sidste dækning kræver dog, at du også har Udlejer-dækningen.

  • Udlejer: Med tilvalget Udlejer-dækning får du hjælp, hvis lejeren ikke betaler husleje eller ikke forlader sommerhuset, når lejeperioden er slut.

Læs mere om vores sommerhusforsikring

Artiklen fortsætter nedenfor

6 tips til udlejning af sommerhus

Der er mange ting at tænke på, når du udlejer dit sommerhus. Derfor har vi lavet en kort huskeliste med nogle gode tips til en succesfuld sommerhusudlejning.

  1. Udprint en liste over alt indbo i sommerhuset, så det er tydeligt - for både dig og sommerhuslejerne - hvad der er i huset. Husk, at det kun er dét, der står på listen, du kan hævde, at der mangler i sommerhuset.

  2. Lav en lejekontrakt ved udlejning af sommerhuset, som definerer, hvad der er inkluderet, og hvad der ikke er inkluderet i jeres lejeaftale. Du kan fx finde skabeloner til lejekontrakter på internettet.

  3. Opkræv et depositum for rengøring af sommerhuset, hvis det ikke er inkluderet i lejeprisen.

  4. Anmod om forudbetaling for leje af sommerhuset. Det er almindeligt, at en del af lejebeløbet skal betales, så snart bestillingen er bekræftet. Den endelige betaling skal derefter ske i god tid før ankomsten.

  5. Vær tydelig omkring hvilke afbestillingsregler, der gælder i dit sommerhus.

  6. Kontakt dit forsikringsselskab og oplys, at du lejer sommerhuset ud. Sørg for at tilkøbe Udlejer-dækningen til din sommerhusforsikring hos os.


Privat sommerhusudlejning med eller uden bureau?

Du vælger selv, om du vil udleje dit sommerhus selv eller ved hjælp af et bureau. Der er forskellige fordele og ulemper ved begge dele, og det er op til dig at vurdere, hvad der vægter højest. 

Vil du høre mere om vores sommerhusforsikring? 

Det er altid vigtigt at have en sommerhusforsikring, når du ejer et sommerhus – uanset om du udlejer det eller ej.

Bruger du dit sommerhus til privat sommerhusudlejning, bør du dog være ekstra opmærksom på at være ordentligt dækket, fx med vores Udlejer-dækning.

Har du brug for hjælp til valg af forsikring, er du altid velkommen til at kontakte os. Så sørger vi for, at dit sommerhus er godt dækket - også under udlejningen.  

Senest opdateret den 26. februar 2024.