5 gode råd:

Sådan oplader du mobilen sikkert

Styr på indboforsikringen? Ellers kan du købe én her!

Det sker desværre, at mobiltelefoner kan blive overophedede og bryde i brand under opladning.

Hos If har vi kunder, der har oplevet, at deres mobiltelefonen er brudt i brand i deres hjem, og andre som har oplevet det i deres bil. Kunderne har samstemmende fortalt, at det kun var, fordi de var i nærheden, at det ikke gik mere galt.

Vi har undersøgt danskerne vaner omkring mobilopladning. Og resultatet har fået os til at samle en række gode vaner, der vil gøre det mere sikkert at oplade telefonen.


Sådan oplader du din mobiltelefon mere sikkert 

 1. Gør det til en vane at lade mobilen op under opsyn om aftenen, så den kan ligge uden oplader om natten. Er det nødvendigt at oplade i løbet af natten, er vores anbefaling:

 2. Tænk over, hvilket underlag du lægger telefonen på under opladning. Telefonen kan udvikle enorm varme, som kan antænde materialer i nærheden. Den bør ligge på ikke-brandbart underlag.

 3. Husk røgalarm i det rum, hvor telefonen oplades. Generelt bør mobiler ikke oplades i soveværelset, da der også kan udvikles giftige gasser, hvis den skulle bryde i brand. 

 4. Brug originale opladere. Skal der bruges ekstra ladere, så køb hos en anerkendt forhandler.

 5. Husk også at tjekke børnenes opladere for eventuelle defekter. Især hvis laderne altid sidder i stikket på børneværelset.


Mobiltelefonen er især farlig i soveværelset

Langt de fleste bruger mobilen som vækkeur, og har derfor mobiltelefonen med i soveværelset om natten. Faktisk ligger mobiltelefonen helt oppe i sengen hos hver 7. dansker om natten - tæt på hår, lagen, gardiner og andre let antændelige materialer. Det kan udvikle sig meget alvorligt, hvis den samtidig ligger til opladning.


Du er dækket, hvis din telefon brænder under opladning

Det er altid irriterende, når ens ting går i stykker, men hvis din mobiltelefon kortslutter og starter en brand, kan det være direkte farligt. Vi anbefaler derfor, at du følger vores ovenstående råd, for at minimere risikoen for skader – både på dig selv og dine ting.


Hvis din telefon bryder i brand

Hvis din mobiltelefonen skulle bryde i brand under opladningen, er det typisk din indboforsikrings branddækning, som dækker skaderne på telefonen. Både skaderne på selve mobiltelefonen og opladeren, men også på de øvrige indboting, som telefonen er kommet til at antænde og skade.

Uanset hvilken type indboforsikring du har hos os – Indbo, Indbo Plus eller Indbo Super – dækker branddækningen skaderne, hvis din mobiltelefon bryder i brand; der kan dog være undtagelser, fx hvis skaden er dækket af en garanti. Din telefon er derfor dækket, hvis din telefon bryder i brand under opladningen.

Læs mere om indboforsikringens dækninger her


Hvis din telefon kortslutter

Hvis din telefon kortslutter uden at i brand, er det ikke branddækningen, men kortslutningsdækningen, som dækker skaden. Kortslutningsdækningen findes på vores 2 udvidede indboforsikringer; Indbo Plus og Indbo Super.

Beregn ny indboforsikring her – få en uforpligtende pris på under 1 minut.


Husk at gemme den skadede telefon

Det er vigtigt, at du gemmer den ødelagte mobiltelefon indtil forsikringssagen er afsluttet. I visse tilfælde vil vi bede om at få den udleveret til nærmere undersøgelse.

Senest opdateret den 4. maj 2017.

3 fordele ved indboforsikringen

 • Udvidet sikkerhed
  Øger din sikkerhed, fx dækkes tricktyveri og omkodning af låse.​​

 • IT-udstyr udlånt af skolen
  Hvis du har en Indbo Plus hos os, hjælper vi dig med dækning af disse ting.​​

 • Én gennemgående selvrisiko
  Vi har, med meget få undtagelser, én valgfri gennemgående selvrisiko på de fleste dækninger.​​​​​​​​

Få rabat på din forsikring

Som kunde hos os, får du fordelagtige tilbud på If Smartalarm - leveret af G4S og Lindrucker vindueslåse - og samtidig får du rabat på din indboforsikring!

If SMARTalarm - leveret af G4S
Du får op til 10 % rabat på din forsikring med en alarm. Læs mere If SMARTalarm - leveret af G4S.

Lindrucker vindueslåse
Du får op til 10 % rabat på din forsikring med vindueslåse. Læs mere og bestil Lindrucker-produkter med rabat - skriv blot "If" i rabatfeltet. 

Få op til 20 % rabat på din forsikring, hvis du har både vindueslåse og en alarm.