8 ting der påvirker din motorcykelforsikring beregning

Få vores bedste råd til din motorcykelforsikring beregning.

Styr på MC forsikringen? Hvis ikke, kan du få én her:

Beregn pris

Værd at vide, når du skal beregne din motorcykelforsikring

Hvis der er noget, der varierer, så er det priserne og vilkårene på forskellige forsikringer. Det kan være svært at gennemskue, hvad en forsikring rent faktisk indeholder og hvad den præcis vil koste, før man er færdig med beregningen.

Der er dog nogle gode grunde til, at især beregning af pris på motorcykelforsikringer er svært at gennemskue. Priserne afhænger nemlig af mange forskellige parametre.

8 ting, der påvirker din motorcykelforsikring prisberegning 

Når du skal beregne prisen på din motorcykelforsikring, afhænger din pris af forskellige ting. Nedenfor kan du se nogle af de parametre, der spiller ind, når du skal beregne din motorcykelforsikring.

1. Kasko- eller ansvarsforsikring?

I Danmark er det lovpligtigt at have en motorcykelforsikring i form af en ansvarsforsikring, hvis du har en motorcykel. Det er for at sikre andre mennesker erstatning, hvis du forårsager skade på dem eller deres ejendele.

Med en ansvarsforsikring er din egen motorcykel dog ikke selv forsikret, så hvis uheldet er ude, skal du selv betale for eventuelle reparationer. Der er derfor god grund til at opgradere den obligatoriske ansvarsforsikring til en kaskoforsikring, hvor skader på både din egen motorcykel, andre mennesker og deres ejendele dækkes.

Dette betyder selvfølgelig at prisen på din motorcykelforsikring højnes, men til gengæld behøver du ikke bekymre dig, hvis din motorcykel bliver beskadiget, da kaskoforsikringen dækker.

Læs mere om vores motorcykelforsikring


2. Hvor gammel er du?

Er du over 30 år, kan du få din motorcykelforsikring billigere hos os, end hvis du var yngre. Er du desuden over 35 år, kan du få motorcykelforsikringen til en endnu lavere pris.

Husk også at forsikre dig selv med en ulykkesforsikring


3. Hvor gammel er din motorcykel?

Jo ældre din motorcykel er, jo billigere er den at forsikre. Der er især mange penge at spare, hvis din motorcykel er over 12 år, men en alder på 6-11 år vil også gøre prisen i beregningen lavere, end hvis motorcyklen er helt ny.


4. Hvilken type motorcykel har du?

Typen af motorcykel har også indflydelse på din motorcykelforsikrings pris. Som sagt har motorcyklens alder meget at sige, men hvorvidt du har en klassisk motorcykel eller en scooter.

Artiklen fortsætter nedenfor

5. Ønsker du at køre motorcykel om vinteren?

Det er de færreste danske motorcykelforsikringer, der dækker kørsel om vinteren. Dette betyder dog ikke, at du ikke må køre på din motorcykel om vinteren, hos os dækker vi nemlig kørsel hele året rundt.

Beregn motorcykelforsikring her


6. Fastpris uanset erfaring og skader

Hos os betyder din erfaring ikke noget og skulle du være uheldig at få en skade på din motorcykel, så stiger din pris ikke efter skaden.


7. Har du andre forsikringer hos If?

Har du allerede en bilforsikring, indboforsikring eller husforsikring hos os, kan du være del af If Fordelsprogram på niveau 1, hvilket giver dig 10 % rabat på alle dine privatforsikringer hos os.

Har du desuden en bilforsikring og enten indbo- eller husforsikring, kan du få 15 % rabat på dine forsikringer – også din nye motorcykelforsikring.

Læs mere om If Fordelsprogram


8. Hvor stor en selvrisiko ønsker du?

På ansvarsskader er der altid 0 kroner i selvrisiko, uanset om du vælger en ren ansvarsforsikring eller en kaskoforsikring inkl. ansvar.

Du vil opleve, når du beregner din motorcykelforsikring, at jo højere selvrisiko du vælger, jo billigere bliver din forsikring.

Som udgangspunkt ligger motorcykelforsikringens selvrisiko på 5.000 kroner, men du kan selv vælge at ændre den i beregningen. Du kan vælge mellem 0 kroner og op til 10.000 kroner, når du beregner prisen.

Den selvrisiko du vælger vil gælde i alle henseender, bortset fra én: hvis din motorcykel stjæles. Her ligger din selvrisiko på 10 % af motorcyklens værdi, dog minimum den selvvalgte selvrisiko på kasko.

Beregn prisen på din motorcykelforsikring i webshoppen

Når du beregner din pris i vores webshop, kan du selv justere hvilken type forsikring, du vil have og hvor høj en selvrisiko, du ønsker – prøv selv her!

Senest opdateret den 22. december 2021.