9 ting der påvirker din motorcykelforsikring beregning

Beregn pris

Værd at vide, når du skal beregne din motorcykelforsikring

Hvis der er noget, der varierer, så er det priserne og vilkårene på forskellige forsikringer. Det kan være svært at gennemskue, hvad en forsikring rent faktisk indeholder og hvad den præcis vil koste, før man er færdig med beregningen.

Der er dog nogle gode grunde til, at især beregning af pris på motorcykelforsikringer er svært at gennemskue. Priserne afhænger nemlig af mange forskellige parametre.


En motorcykelforsikring prisberegning afhænger især af disse 9 ting

Når du skal beregne prisen på din motorcykelforsikring, afhænger din pris af forskellige ting. Nedenfor kan du se nogle af de parametre, der spiller ind, når du skal beregne din motorcykelforsikring.


1. Kasko- eller ansvarsforsikring?

I Danmark er det lovpligtigt at have en motorcykelforsikring i form af en ansvarsforsikring, hvis du har en motorcykel. Det er for at sikre andre mennesker erstatning, hvis du forårsager skade på dem eller deres ejendele.

Med en ansvarsforsikring er din egen motorcykel dog ikke selv forsikret, så hvis uheldet er ude, skal du selv betale for eventuelle reparationer. Der er derfor god grund til at opgradere den obligatoriske ansvarsforsikring til en kaskoforsikring, hvor skader på både din egen motorcykel, andre mennesker og deres ejendele dækkes.

Dette betyder selvfølgelig at prisen på din motorcykelforsikring højnes, men til gengæld behøver du ikke bekymre dig, hvis din motorcykel bliver beskadiget, da kaskoforsikringen dækker.

Læs mere om vores motorcykelforsikring


2. Hvor gammel er du?

Er du over 30 år, kan du få din motorcykelforsikring billigere hos os, end hvis du var yngre. Er du desuden over 35 år, kan du få motorcykelforsikringen til en endnu lavere pris.


3. Hvor gammel er din motorcykel?

Jo ældre din motorcykel er, jo billigere er den at forsikre. Der er især mange penge at spare, hvis din motorcykel er over 12 år, men en alder på 6-11 år vil også gøre prisen i beregningen lavere, end hvis motorcyklen er helt ny.


4. Hvilken type motorcykel har du?

Typen af motorcykel har også indflydelse på din motorcykelforsikrings pris. Som sagt har motorcyklens alder meget at sige, men hvorvidt du har en klassisk motorcykel eller en sports- eller racermotorcykel spiller også ind.

Hvor de klassiske og mere familievenlige motorcykler er billigere at forsikre, er motorcykler til ræs og sport lidt dyrere, fordi de oftere oplever skader.


5. Er dette din første motorcykelforsikring?

Som tidligere nævnt er det lovpligtigt at have en motorcykelforsikring med ansvarsdækning, hvis man har en motorcykel. Hvis du leder efter din første motorcykelforsikring nu, betyder det gerne, at du først lige har taget kørekortet, og du derfor endnu ikke er en rutineret motorcyklist.

Det betyder også, at du ikke nødvendigvis ved, hvad en motorcykelforsikring som udgangspunkt koster, hvilket gør en prisberegning endnu vigtigere.

Hvis dette er din første motorcykelforsikring, vil du opleve, at prisen altid er højest i starten, og for hvert skadefrit år du har forsikringen, jo billigere bliver din motorcykelforsikring.

Som ny kunde i If starter du på trin 5 ud af 14, og så stiger du 1 trin for hvert år, medmindre du oplever skader – i så fald falder du 3 trin og forsikringen bliver tilsvarende dyrere. Din motorcykelforsikring bliver altså billigere, jo længere tid du har kørt, og jo mere du passer på.

Hvis du i stedet er elitemotorcyklist med stor erfaring og motorcykelforsikring et andet sted, overfører vi ancienniteten fra dit gamle forsikringsselskab, så din motorcykelforsikring bliver billigere med det samme.

Artiklen fortsætter nedenfor

 • Et godt sted at være

  Årets Forsikringsselskab
  I både 2014, 2016 og 2018 udnævnte Autobranchen Danmark If som ”Årets Forsikringsselskab”. Prisen uddeles hvert andet år med undtagelse af 2020.

  Danmarks Bedste Kundeservice 2019
  Prisen blev uddelt af Wilke, der samtidig udnævnte If til Årets Digitale Forsikringsselskab.

 • Beregn din MC forsikring

  Du og din MC er godt dækket hos os.

  Beregn din pris!
 • Har du spørgsmål?

  Vi er klar til at hjælpe dig.
  Ring til os på 70 12 12 12skriv sikkert til os via Mine Sider​ - eller få os til at ringe til dig​.​​​​​​​​​

6. Ønsker du at køre motorcykel om vinteren?

Det er de færreste danske motorcykelforsikringer, der dækker kørsel om vinteren. Dette betyder dog ikke, at du ikke må køre på din motorcykel om vinteren, det betyder bare, at du selv skal betale for eventuelle skader i denne periode.

Du kan også vælge at købe en særlig tilvalgsdækning, så du ligeledes er dækket i december, januar og februar. Du kan se forskellen i prisen med og uden tilvalgsdækningen Vinterkørsel i vores webshop, når du beregner din motorcykelforsikringspris.

Beregn motorcykelforsikring her


7. Har du også din bilforsikring hos If?

Hvis du allerede har en bilforsikring hos os, vil du opleve et fald i prisen, når du beregner din motorcykelforsikring. Du kan nemlig få overført op til 6 trin fra din bilforsikring til din motorcykelforsikring, så din motorcykelforsikring omgående bliver billigere, også selvom det er din første motorcykelforsikring.


8. Har du andre forsikringer hos If?

Har du allerede en bilforsikring, indboforsikring eller husforsikring hos os, kan du være del af If Fordelsprogram på niveau 1, hvilket giver dig 10 % rabat på alle dine privatforsikringer hos os.

Har du desuden en bilforsikring og enten indbo- eller husforsikring, kan du få 15 % rabat på dine forsikringer – også din nye motorcykelforsikring.

Læs mere om If Fordelsprogram


9. Hvor stor en selvrisiko ønsker du?

Du vil opleve, når du beregner din motorcykelforsikring, at jo højere selvrisiko du vælger, jo billigere bliver din forsikring.

Som udgangspunkt ligger motorcykelforsikringens selvrisiko på 4.000 kroner, men du kan selv vælge at hæve den i beregningen, så din motorcykelforsikrings pris sænkes. Du kan vælge mellem at hæve selvrisikoen til 5.000 kroner, 8.000 kroner eller 10.000 kroner, når du beregner prisen.

Den selvrisiko du vælger vil gælde i alle henseender, bortset fra én: hvis din motorcykel stjæles. Her ligger din selvrisiko på 20 % af motorcyklens værdi.


Beregn prisen på din motorcykelforsikring i webshoppen

Når du beregner din pris i vores webshop, kan du selv justere hvilken type forsikring, du vil have og hvor høj en selvrisiko, du ønsker – prøv selv her!

Har du en BMW eller Suzuki, kan du gøre en rigtig god handel hos os, fordi vi har samarbejdsaftaler med begge firmaer.

Senest opdateret den 15. januar 2018.