Nyd livet på en MC rejse

Det er altid spændende at være ude at rejse, og MC rejser er ingen undtagelse. Du skal dog huske, når du pakker og planlægger MC rejsen, at der også er noget, der hedder forsikringer.

Styr på MC forsikringen? Hvis ikke, kan du få én her:

Beregn pris

Er du på vej ud på en MC rejse?

Der er stor forskel på de danske motorcyklister og mange forskellige grunde til, hvorfor de vælger at have en motorcykel. Nogle bruger kun deres motorcykel fra sidst på foråret til først på efteråret, og primært når vejret er godt.

I den anden ende af skalaen finder vi de mennesker, hvor motorcyklen er en del af deres livsstil og er med til at definere dem som personer. Disse mennesker kører gerne i hele motorcykelsæsonen 1. marts - 30. november, og mange kører også hele vinteren, når føret ikke er for risikabelt.

Det er især denne gruppe, der tager deres motorcykel med på MC rejser.


Få fuld frihed med en MC rejse

Noget af dét, der kendetegner en MC rejse, er den totale frihed. Du bestemmer selv, hvor du tager hen, hvornår du ønsker at nå frem og hvilken type MC rejse, du ønsker.

Vil du fx have en billig MC rejse, kan du sørge for selv at medbringe campingudstyr, gasblus og proviant, så du kan klare dig selv.

Vil du hellere have en MC rejse med lidt mere komfort, kan du på forhånd eller i løbet af rejsen bestille hotelværelser og spise på restauranter.

Det kommer helt an på, hvilken type MC rejse du ønsker.

Husk MC forsikringen på MC rejsen

Lige meget om du tager på MC rejse i Danmark eller udlandet, skal du huske at have din MC forsikring med i bagagen.

Vi tilbyder 2 typer MC forsikringer: Ansvarsforsikring og kaskoforsikring.

Med den lovpligtige ansvarsforsikring får du dækket de skader, du måtte forårsage på andre mennesker, deres ting eller køretøjer.

En kaskoforsikring dækker skader på selve din motorcykel, foruden ansvarsdækningen.

Læs mere om vores MC forsikringer

Nyd livet på en MC rejse

Ønsker du desuden at dække dig selv som fører af motorcyklen, bør du have en ulykkesforsikring. Så er du godt klædt på til MC rejsen.

Læs mere om vores ulykkesforsikringer

Få styr på forsikringskortene

Det kan være en god idé at medbringe et grønt kort - som bevis for ansvarsforsikringen - og et If Vejhjælp Europa-kort, når du er på MC rejse.

Artiklen fortsættes nedenfor

Når du rejser med din motorcykel

Når du begiver dig ud på en MC rejse, er det vigtigt, at du har et overblik over, hvad din MC forsikring dækker – og ikke mindst hvad den ikke dækker.

Sørg også altid for at have dine forsikringsoplysninger med, så du ved, hvem du skal ringe til, hvis du får brug for hjælp på dine MC rejser.

Læs mere om MC forsikringer her


Husk dækning af vinterkørsel på dine MC rejser

Mange motorcyklister foretrækker at køre på motorcykel i godt vejr, og derfor kører de gerne inden for motorcykelsæsonen 1. marts - 30. november herhjemme.

På MC rejser i udlandet kan du dog ofte møde godt vejr uden for den danske sæson. Rejser du i perioden 1. december - 29. februar, skal du derfor sørge for at tilkøbe Vinterkørselsdækningen – også selvom der ikke er vinterlige forhold dér, hvor du er på MC rejse.

Har du din forsikring hos os, så kan du trygt køre hele året, da vinterkørsel automatisk er inkluderet i din forsikring.

Få gode råd til at gøre din MC vinterklar

Husk dækning af navigationssystemet på dine MC rejser

Når du er på MC rejse, har du af og til brug for en eller anden form for hjælp til at finde vej.

Det er efterhånden længe siden motorcyklister og bilister lod sig dirigere af fysiske kort, og i dag er det primært GPS'er og navigationssystemer, vi sætter vores lid til.

Har du et navigationssystem installeret på din motorcykel, som er over 20.000 kroner værd, skal du have vores tilvalgsdækning, der dækker ekstraudstyr, både generelt og på dine MC rejser.

Nyd din MC rejse!

Husk dækning af vejhjælp på dine MC rejser

For at gøre vores MC forsikring så billig som muligt, vælger du selv, om du vil have If Vejhjælp Danmark som del af din forsikring. Denne tilvalgsdækning er god at have, hvis du er på MC rejse i Danmark, og får brug for hjælp på farten.

Læs mere om If Vejhjælp Danmark


Vær forsigtig – MC forsikringen dækker ikke alt

Der er selvfølgelig altid noget, som ikke dækkes af forsikringen, og det er godt at være opmærksom på, også når du tager på MC rejser.

Dette dækker din MC forsikring ikke:

 • Bøder eller andre omkostninger ved straffesager
 • Skader, som direkte eller indirekte følge af:
  • jordskælv eller andre naturforstyrrelser
  • krig eller krigslignende situationer
  • neutralitetskrænkelser eller værn mod disse
  • oprør, borgerkrig eller borgerlige uroligheder
  • udløsning af atomenergi eller radioaktivitet.

Du skal også være opmærksom på, at skader forårsaget af vejrlige påvirkninger heller ikke dækkes, som fx rust, tæring og frostsprængninger.

Sørg derfor for, at motorcyklen står tørt og relativt varmt under dine MC rejser, når du ikke kører på den.

Senest opdateret den 21. december 2021.