FRITIDSULYKKESFORSIKRING

Få prisen på din ulykkesforsikring på 30 sek!

Har du en plan for, hvad du vil gøre økonomisk, hvis du pludselig kommer til skade og må tage fri fra arbejde i en længere periode? Her kan en ulykkesforsikring være en rigtig god hjælp, så du kan fokusere på at blive rask, fremfor hvorvidt pengene slår til.

Som voksen kan du som regel vælge mellem en heltids- og en fritidsulykkesforsikring, når du vil forsikres i tilfælde af ulykker. Hvorvidt du vælger en heltids- eller fritidsulykkesforsikring er helt op til dig, og afhænger primært af dine egne behov og ønsker til en ulykkesforsikring.


Hvad dækker en fritidsulykkesforsikring?

En fritidsulykkesforsikring kaldes også en fritidsforsikring, og den dækker dig i al den tid, hvor du ikke er på arbejde - dog ikke hvis du kommer skade, mens du udfører arbejde for andre mennesker.

Hvor en heltidsulykkesforsikring dækker dig hele tiden, dækker en fritidsulykkesforsikring kun i den tid, hvor du ikke arbejder.

Derudover dækker fritidsulykkesforsikringen bl.a.:

  • Varige mén som følge af ulykke
  • Dobbelterstatning ved ulykke
  • Dødsfald som følge af ulykke
  • Tandskader som følge af ulykke
  • Skader som følge af farlig sport, fx kampsport, bjergbestigning eller dykning
  • Behandlingsudgifter ved ulykke
  • Transportudgifter fra ulykkesstedet
  • Psykologisk krisehjælp - både i Danmark og udlandet
  • Skader som følge af kørsel på motorcykel og knallert
  • Skader som følge af at flyve et privatfly

Med en fritidsulykkesforsikring er du dækket i hele Norden, på Færøerne og i Grønland uden tidsbegrænsning, og i resten af verden under ophold på op til 12 måneder.

Læs mere om ulykkesforsikringer​

Artiklen fortsættes nedenfor

Et godt sted at være

Årets Forsikringsselskab 2018
I både 2014, 2016 og 2018 udnævnte Autobranchen Danmark If som ”Årets Forsikringsselskab”.

Branchens Bedste Kundeservice
If vandt prisen for Branchens Bedste Kundeservice inden for Pension og Finans i 2017.

Beregn ulykkesforsikring

Vil du dækkes konstant eller kun i fritiden? Du bestemmer selv!

Få pris på 30 sek!

Hvorfor have en fritidsulykkesforsikring?

Med en fritidsulykkesforsikring er du kun dækket i fritiden, altså når du ikke er på arbejde.

Hvis du er lønmodtager og arbejder mindst 400 timer om året med fast arbejdstid, er du dækket af den lovpligtige arbejdsskadeforsikring i arbejdstiden – her kan du i mange tilfælde nøjes med en fritidsulykkesforsikring. Dækningen på arbejdsskadeforsikringen er dog ret lav, også ved 100 % invaliditet.

Mange virksomheder tilbyder deres medarbejdere syge- og/eller ulykkesforsikringer, så det er muligt, at du allerede er ordentlig dækket via dit arbejde. Hvis dit arbejde dækker dig, kan du nøjes med en fritidsulykkesforsikring, da du ikke behøver ekstra dækning, mens du er på arbejde.

Hvis ikke dit arbejde tilbyder dig mere end den lovpligtige arbejdsskadeforsikring, bør du kraftigt overveje en heltidsulykkesforsikring frem for en fritidsulykkesforsikring, da denne også dækker i arbejdstiden.

Dette vil også betyde, at du vil få erstatning fra både arbejdsskadeforsikringen og din private heltidsulykkesforsikring, hvis du bliver skadet på arbejdspladsen – så er du dobbelt sikret og din økonomi påvirkes ikke på samme måde, som hvis du kun har en fritidsulykkesforsikring.

Hvis du er selvstændig, studerende, hjemmegående eller har et arbejde, hvor det er svært at skelne mellem arbejdstid og fritid, kan du ikke nøjes med en fritidsulykkesforsikring, men skal have en heltidsulykkesforsikring​.


Sådan fungerer din fritidsulykkesforsikring

Hvis du i fritiden kommer ud for en ulykke og du er så uheldig, at du får en skade, som giver varige mén, udbetaler fritidsulykkesforsikringen en erstatning, som svarer til din méngrad. Ligegyldigt om du har en heltids- eller fritidsulykkesforsikring hos os, får du erstatning, hvis méngraden er på mindst 5 %.

Méngraden repræsenterer desuden den procentdel, du får udbetalt af fritidsulykkesforsikringens samlede forsikringssum. Hvis du har en méngrad på 5 % og en forsikringssum på 1 mio. kroner, får du altså 50.000 kroner udbetalt.

Hvis din méngrad til gengæld er på over 30 %, får du automatisk udbetalt dobbelterstatning, når du har en heltids- eller fritidsulykkesforsikring hos os.


Hvad koster en fritidsulykkesforsikring?

Prisen på en fritidsulykkesforsikring afhænger af den forsikringssum, du vælger, når du opretter forsikringen. Hvis du gerne vil finde din pris på en fritidsulykkesforsikring, kan du prøve at beregne din pris i webshoppen.

Beregn din fritidsulykkesforsikring pris her​

Senest opdateret den 11. marts 2016.

Find ulykkesforsikring

Vil du dækkes konstant eller kun i fritiden? Du bestemmer selv!

Få pris på 30 sek!

3 fordele ved Ulykkesforsikring

1. Optimal dækning
Vi dækker, hvis du fx kommer til skade som fører af motorcykel eller ved at dyrke farlig sport.​​​

2. Psykologisk krisehjælp
Vi tilbyder dig psykologisk krisehjælp, hvis du er impliceret i en ulykke.​​

3. God tandskadedækning
Du er altid sikret ved tandskader forårsaget af en dækket ulykke.​