Hybridbiler - fordele og ulemper

Vil du gerne køre mere brændstofeffektivt og miljøvenligt, men samtidig kunne tage på længere ture, uden at skulle tænke for meget over opladning? Så kan en hybridbil være noget for dig.

Brug for en bilforsikring?

Beregn pris her!

Hvad er en hybridbil?

En hybridbil er en bil, som kører på både el og brændstof. Dvs. at den både har en elmotor og en benzin- eller dieselmotor.

En hybridbil kan sjældent køre særligt langt på ren el, før den skifter til forbrændingsmotoren. Til gengæld er hybridbilen selvopladende, da elmotoren automatisk oplades under kørslen, når forbrændingsmotoren tænder, og ved den friktion, der skabes, når bilen bremser – du behøver altså ikke oplade hybridbilen selv med kabel og ladeboks.

Der findes forskellige typer hybridbiler:

  • Hybrid
  • Plugin-hybrid
  • Mild hybrid.

Vil du gerne køre udelukkende på el, skal du i stedet vælge en elbil

Hvad er en plug-in hybridbil?

En plug-in hybridbil er stort set det samme som en normal hybridbil, dog med den forskel, at du med en plug-in hybridbil har mulighed for at oplade bilen via et kabel ved en ladestation eller ladeboks.

Batteriet på en plug-in hybridbil er større end på hybridbilen, og den kan køre længere på ren el, før den skifter til forbrændingsmotoren.

Læs mere om ladestandere og opladning

Hvad er en mild hybridbil?

En mild hybridbil har ligesom hybriden og plug-in hybriden både en elmotor og en forbrændingsmotor, dog bruges elmotoren til at oplade bilens batteri og ikke til kørsel. En mild hybridbil kører altså hovedsageligt på benzin eller diesel.

Skal jeg vælge en hybrid eller plug-in hybrid?

Om du skal vælge en ren hybridbil, plug-in hybridbil eller mild hybridbil kommer helt an på dine kørselsbehov:

Spørgsmål og svar om hybridbiler

Fordele ved en hybrid bilforsikring hos os

Du skal altid have en ansvarsforsikring, når du har en bil. Og har du en hybridbil, som både har en traditionel forbrændingsmotor og en kompliceret elmotor, bør du være endnu mere omhyggelig, når du vælger bilforsikring.

Når du har din hybridbil forsikret hos os, er bilen fx dækket ved:

  • Skader på bilens batteri, fx hvis det beskadiges under et trafikuheld.
  • Skader på forruden og panoramataget, hvis du tilvælger Udvidet glasdækning.
  • Tyveri eller skade på din plug-in hybrids ladekabel, hvis du tilvælger Friskade. 
Dame kigger på sin telefon, mens elbilen oplader.
Skal du vælge en hybrid eller plug-in hybrid?

Du får endnu flere fordele, hvis du forsikrer din hybridbil med vores bedst dækkende bilforsikring, Bil Super. Denne dækker både bilens forbrændingsmotor og elmotor, hvis bilen ikke kan køre pga. en motor- eller maskinskade.

Beregn og køb bilforsikring her

Har du en ladeboks i hjemmet til din plug-in hybridbil, er det vores husforsikring, der dækker boksen. Og har du både din bilforsikring og din husforsikring hos os, dækker vi skader på ladeboksen med 0 kroner i selvrisiko.

Beregn og køb husforsikring her

 

Få rabat på alle dine forsikringer

Køber du en bilforsikring med kaskodækning til din hybridbil, sparer du 10 %. Samler du flere forsikringer hos os, fx hus, bil og indbo, bliver du en del af Ifs fordelsprogram og får helt op til 15 % rabat på alle dine forsikringer – også din hybrid bilforsikring!

Senest opdateret den 17. august 2022.