LOVPLIGTIG FORSIKRING TIL BØRN

Find prisen på din børneforsikring på 30 sek!

Det er ikke altid nemt at finde ud af, hvorvidt en forsikring er lovpligtig eller ej, og det gælder også ift. forsikringer til børn. Men hvad vil det egentlig sige at en forsikring er lovpligtig?

Dette kan du finde ud af her på siden, og samtidig blive klogere på forsikring til børn. ​


Lovpligtig forsikring til børn – hvordan forholder det sig?

Forsikringer kan være lovpligtige, hvilket indebærer, at du som privatperson er forpligtiget til at forsikre visse ejendele, fx skal du have en ansvarsforsikring til en bil og hund.

Grunden til at disse forsikringer er lovpligtige, er, at der er en reel risiko for at skade andre personer eller deres ejendele.

Til sammenligning, adskiller forsikringer til børn sig ved, at de dækker dit barn ved ulykke og sygdom, men ikke ved eventuelle skader, som barnet påfører andre.

I de tilfælde er det gerne indboforsikringen som gør sig gældende, men det er altid en god idé at tjekke familiens dækning.

En forsikring til børn er ikke lovpligtig, men det betyder ikke, at forsikringen er mindre vigtig, da den ganske enkelt sikrer dit barn bedre.

Hos os kan du vælge at købe en ulykkesforsikring, som dækker dit barn ved ulykke, eller en børneforsikring, som også dækker ved alvorlige sygdomme.

Læs mere om børneulykkes- og børneforsikringer​

Artiklen fortsættes nedenfor

Et godt sted at være

Årets Forsikringsselskab 2016
I både 2014 og 2016 udnævnte Autobranchen Danmark If som ”Årets Forsikringsselskab”.

Branchens Bedste Kundeservice
If vandt prisen for Branchens Bedste Kundeservice inden for Pension og Finans i 2017.

Beregn Børneforsikring

Læs mere om vores Børneforsikring og beregn din pris her!

Beregn pris

Forsikr dit barn bedst muligt

Som forælder ønsker du naturligvis det bedste for dine børn, og hvad er bedre end at sikre sig, at dine barn er dækket bedst muligt ved både sygdom og ulykke?

Hvert år rammes mange børn desværre af sygdom, der kræver hospitalsindlæggelse, hvilket kan være en ubehagelig oplevelse for både forælder og barn - men med en børneforsikring hos os, er I alt andet lige bedre stillet.

Udover hospitalskompensation, dækker vi bl.a. varige mén efter sygdom og giver økonomisk førstehjælp.

Hvis du vil sikre dit barn bedst muligt, kan du med fordel vælge Børneforsikring Super, da denne også dækker, hvis dit barn får nedsat erhvervsevne.

Ved at købe en børneforsikring, er dit barn altså i bedre hænder, hvis sygdom skulle indtræffe, og ikke mindst giver det dig som forælder ro i sindet.

Som sagt er en børneforsikring ikke lovpligtig, men vi anbefaler alligevel, at du forsikrer dit barn mod både ulykke og sygdom.

Husk, at uanset om du vælger en ren ulykkesforsikring eller børneforsikring, dækker forsikringen indtil dit barn fylder 25 år.


Ønsker du et tilbud på en børneforsikring?

Hvis du ønsker et tilbud på en børneforsikring, kan du beregne din pris online eller kontakte vores Kundecenter på telefon 70 12 12 12.

​​​Senest opdateret den 5. februar 2017.

3 fordele ved en Børneforsikring

  • Økonomisk førstehjælp og hurtig udbetaling af et engangsbeløb på 100.000 kroner ved visse diagnoser.

  • Hospitalskompensation på 300 kroner dagligt, ved mindst 8 dages sammenhængende indlæggelse.

  • Dækning i tilfælde af varige mén, og i alvorlige tilfælde udløses dobbelterstatning​​.

Værd at vide

  • 68 % tror, at en ulykkesforsikring også dækker ved sygdom, men den dækker kun ulykker (YouGov, 2015).

  • Mange sygehuse kræver 90-200 kroner i døgnet for forplejning til medindlagte forældre, selvom de er essentielle for barnets bedring.

  • I 2012 blev det forbudt for kommuner at forsikre børn i skoler og daginstitutioner, selvom der dagligt sker ca. 130 ulykker i skolegården.