Lovpligtig forsikring til børn

Find prisen på en børneforsikring på 30 sek! 

Beregn din pris

Det er ikke altid nemt at finde ud af, hvorvidt en forsikring er lovpligtig eller ej, og det gælder også ift. forsikringer til børn.


Lovpligtig forsikring til børn – hvad er en lovpligtig forsikring egentlig?

Visse forsikringer kan være lovpligtige at have i Danmark. At en forsikring er lovpligtig betyder, at du som privatperson er forpligtiget til at forsikre visse ejendele, fx skal du have en ansvarsforsikring til en bil og hund.

Grunden til, at disse forsikringer er lovpligtige, er, at der er en reel risiko for at skade andre personer eller deres ejendele.

Læs mere om lovpligtige forsikringer.


Er der en lovpligtig forsikring til børn?

Hvor det fx er lovpligtigt at forsikre sin hund og bil, findes der ikke en tilsvarende lovpligtig forsikring til børn.

Selvom der ikke findes en lovpligtig forsikring til børn, er det en god idé at forsikre dit barn. Siden 2012 har de danske institutioner ikke længere kunnet forsikre børn, og det er derfor op til dig som forælder at sikre, at dit barn er godt dækket i hverdagen.

Hvordan er dit barn dækket?

Forsikrer du dit barn med en børneforsikring hos os, er dit barn dækket ved ulykke og sygdom, men ikke ved eventuelle skader, som barnet påfører andre.

I de tilfælde er det din indboforsikring, som gør sig gældende.

Bliver dit barn syg på en ferierejse, er det ligeledes din rejseforsikring, som dækker.

Dit barn dækkes altså på samme måde som du selv, med en personlige ulykkes- eller børneforsikring og via husstandens fælles forsikringer som indboforsikringen og rejseforsikringen.

Beskyt dit barn med en forsikring.

Godt nok er forsikringen til børn ikke lovpligtig, men..

Selvom der ikke findes en lovpligtig forsikring til børn, er det en god idé at forsikre barnet mod sygdom og ulykker.
Hos os kan du vælge at købe en børneulykkesforsikring, som dækker dit barn ved ulykke, eller en børneforsikring, som også dækker ved alvorlige sygdomme.

Vi har også en ekstra udvidet forsikring til børn, Børneforsikring Super, som udover ulykke og sygdom, også dækker ved nedsat erhvervsevne.

Læs mere om vores børneforsikring.

Artiklen fortsættes nedenfor

Få den bedste forsikring til børn

Som forælder ønsker du naturligvis det bedste for dine børn, og hvad er bedre end at sikre sig, at dine børn er dækket bedst muligt ved både sygdom og ulykke?

Hvert år rammes mange børn desværre af sygdom, der kræver hospitalsindlæggelse, hvilket kan være en ubehagelig oplevelse for både forælder og barn - men med en børneforsikring hos os, er I bedre stillet.

Udover hospitalskompensation, dækker vores forsikring til børn bl.a. varige mén efter sygdom og giver økonomisk førstehjælp ved visse diagnoser.

Vil du have en ekstra god forsikring til børn?

Vil du sikre dit barn bedst muligt, kan du med fordel vælge Børneforsikring Super, da denne også dækker, hvis dit barn får nedsat erhvervsevne.

Ved at have en børneforsikring – også selvom der ikke findes en lovpligtig forsikring til børn – er dit barn i bedre hænder, hvis han eller hun bliver syg. Derudover kan forsikringen til børn give dig ro i sindet som forælder.

Som sagt er en børneforsikring ikke lovpligtig, men vi anbefaler alligevel, at du forsikrer dit barn mod både ulykke og sygdom.

Husk, at uanset om du vælger en ren ulykkesforsikring eller børneforsikring, dækker forsikringen indtil dit barn fylder 25 år.

Ønsker du et tilbud på en børneforsikring?

Du kan til enhver tid beregne en forsikring til børn i vores webshop, hvor du også selv kan købe børneforsikringen, når og hvor du vil.

Har du nogen spørgsmål til lovpligtige forsikringer, forsikringer til børn eller andet, er du velkommen til kontakte os.

Så sørger vi for, at du er korrekt forsikret.

Senest opdateret den 1. november 2021.