Lovpligtig forsikring til børn

Find prisen på din børneforsikring på 30 sek!

Beregn pris

Det er ikke altid nemt at finde ud af, hvorvidt en forsikring er lovpligtig eller ej, og det gælder også ift. forsikringer til børn.


Lovpligtig forsikring til børn – hvad er en lovpligtig forsikring egentlig?

Visse forsikringer kan være lovpligtige at have i Danmark. At en forsikring er lovpligtig betyder, at du som privatperson er forpligtiget til at forsikre visse ejendele, fx skal du have en ansvarsforsikring til en bil og hund.

Grunden til, at disse forsikringer er lovpligtige, er, at der er en reel risiko for at skade andre personer eller deres ejendele.

Du kan læse mere om lovpligtige forsikringer her


Er der en lovpligtig forsikring til børn?

Hvor det fx er lovpligtigt at forsikre sin hund og bil, findes der ikke en tilsvarende lovpligtig forsikring til børn.

Selvom der ikke findes en lovpligtig forsikring til børn, er det en god idé at forsikre dit barn. Siden 2012 har de danske institutioner ikke længere kunnet forsikre børn, og det er derfor op til dig som forælder at sikre, at dit barn er godt dækket i hverdagen.

Hvordan er dit barn dækket?

Forsikrer du dit barn med en børneforsikring hos os, er dit barn dækket ved ulykke og sygdom, men ikke ved eventuelle skader, som barnet påfører andre.

I de tilfælde er det din indboforsikring, som gør sig gældende.

Bliver dit barn syg på en ferierejse, er det ligeledes din rejseforsikring, som dækker.

Dit barn dækkes altså på samme måde som du selv, med en personlige ulykkes- eller børneforsikring, og via husstandens fælles forsikringer som indboforsikringen og rejseforsikringen.

Beregn prisen på en børneforsikring her


Godt nok er forsikringen til børn ikke lovpligtig, men..

Selvom der ikke findes en lovpligtig forsikring til børn, er det en god idé at forsikre barnet mod sygdom og ulykker.
Hos os kan du vælge at købe en børneulykkesforsikring, som dækker dit barn ved ulykke, eller en børneforsikring, som også dækker ved alvorlige sygdomme.

Vi har også en ekstra udvidet forsikring til børn, Børneforsikring Super, som udover ulykke og sygdom, også dækker ved nedsat erhvervsevne.

Læs mere om børneforsikringer

Artiklen fortsættes nedenfor

Beskyt dit barn med en forsikring.
 • Et godt sted at være

  Årets Forsikringsselskab
  I både 2014, 2016 og 2018 udnævnte Autobranchen Danmark If som ”Årets Forsikringsselskab”. Prisen uddeles hvert andet år med undtagelse af 2020.

  Danmarks Bedste Kundeservice 2019
  Prisen blev uddelt af Wilke, der samtidig udnævnte If til Årets Digitale Forsikringsselskab.

 • Beregn Børneforsikring

  Læs mere om vores Børneforsikring og beregn din pris her!

  Beregn pris
 • Har du spørgsmål?

  Vi er klar til at hjælpe dig.
  Ring til os på 70 12 12 12, skriv sikkert til os via Mine sider​ - eller få os til at ringe til dig​.​​​​​​​​​

Få den bedste forsikring til børn

Som forælder ønsker du naturligvis det bedste for dine børn, og hvad er bedre end at sikre sig, at dine børn er dækket bedst muligt ved både sygdom og ulykke?

Hvert år rammes mange børn desværre af sygdom, der kræver hospitalsindlæggelse, hvilket kan være en ubehagelig oplevelse for både forælder og barn - men med en børneforsikring hos os, er I bedre stillet.

Udover hospitalskompensation, dækker vores forsikring til børn bl.a. varige mén efter sygdom og giver økonomisk førstehjælp ved visse diagnoser.

Læs mere om vores børneforsikring


Vil du have en ekstra god forsikring til børn?

Vil du sikre dit barn bedst muligt, kan du med fordel vælge Børneforsikring Super, da denne også dækker, hvis dit barn får nedsat erhvervsevne.

Ved at have en børneforsikring – også selvom der ikke findes en lovpligtig forsikring til børn – er dit barn i bedre hænder, hvis han eller hun bliver syg. Derudover kan forsikringen til børn give dig ro i sindet som forælder.

Som sagt er en børneforsikring ikke lovpligtig, men vi anbefaler alligevel, at du forsikrer dit barn mod både ulykke og sygdom.

Husk, at uanset om du vælger en ren ulykkesforsikring eller børneforsikring, dækker forsikringen indtil dit barn fylder 25 år.

Køb din børneforsikring her

Ønsker du et tilbud på en børneforsikring?

Du kan til enhver tid beregne en forsikring til børn i vores webshop, hvor du også selv kan købe børneforsikringen når og hvor du vil.

Har du nogen spørgsmål til lovpligtige forsikringer, forsikringer til børn eller andet, er du velkommen til kontakte os.

Sammen sørger vi for, at du er korrekt forsikret.

Senest opdateret den 9. maj 2018.