7 tips til at købe hus

Et huskøb er for mange den største investering, de nogensinde kommer til at foretage. Det er derfor vigtigt, at du er grundigt forberedt på hele processen fra at være interesseret i et hjem, til du har købt og er flyttet ind.

Beregn pris på husforsikring på 30 sek.

Se din pris

Værd at huske, når du køber hus

For at afhjælpe de bekymringer, som kan opstå i forbindelse med købe hus, er her 7 tips til at gøre processen så god og tryg som muligt.


1. Besøg mange fremvisninger

Det kan kræve sin mand at gå til fremvisninger på grund af de mange mennesker og tidspresset. Derfor er det vigtigt at vide præcis, hvad du skal kigge efter, når du tager til fremvisning. Og øvelse gør mester.

Ved at gå til mange visninger, kan du hurtigt lære, hvad du skal kigge efter. Derefter får du en idé om, hvad slags boligform, du sætter pris på og lærer at opdage eventuelle fejl og mangler, der vil irritere dig på sigt.


2. Få en forhåndsgodkendelse

De fleste har brug at tage et lån for at kunne købe et hus. For at fremskynde processen, kan du anskaffe et låneløfte i banken, også kaldet en forhåndsgodkendelse, så du er klar, når du finder drømmeboligen. Drop trofastheden og snak endelig med flere banker udover din egen – på den måde får du det bedste tilbud.


3. Undersøg, hvad der skal udbedres

Hvis du køber en ny ejendom, skal du tidligt i processen undersøge, hvad der er inkluderet, og hvilke udgifter der kommer oveni. Hvad med El? Er der kabel-tv, hvis det er en boligforening? Hvornår blev opvaskemaskine og vaskemaskine sidst skiftet ud?

Du risikerer at betale ekstra, hvis du ikke er grundig med din research. Husk, at ejendomsmægleren kender detaljerne, så tøv ikke med at spørge ham.


4. Sæt et loft på buddet

Der er masser af forskellige taktikker og idéer til, hvordan du vinder et bud til den bedste pris, og det er ikke muligt at sige, hvad der er rigtigt eller forkert. Nogle vælger at være cool i begyndelsen og derefter sætte aggressivt ind til sidst.

Andre satser højere i begyndelsen for at eliminere andre købere. Men sørg altid for at sætte en maksimal pris for, hvad du er villig til at betale og hold dig til den.

Værd at vide, når du køber hus.

5. Inspicér omhyggeligt

Alle, der køber hus er omfattet af en streng forpligtelse til selv at opdage eventuelle fejl. Tilsvarende regler gælder for ejerlejligheder.

Når kontrakten allerede er underskrevet, kan du kan ikke komme og påpege fejl, du havde været i stand til at opdage inden købet.

Ansæt eventuelt en professionel besigtiger, der er trænet i at opdage fejl og mangler, så du ikke bliver overrasket senere.


6. Skriv kontrakt

Dette gælder, uanset hvilken type køb, du gør. For at være helt enig med sælger om, hvad der er inkluderet i dit køb, er det sikrest at udarbejde en skriftlig aftale og underskrive den.

Før der er underskrevet en kontrakt, er der også en risiko for, at en anden kommer med et højere bud, så du risikerer at gå glip af den handel, du troede var i hus.


7. Få et godt flyt

Når du har underskrevet alle papirerne, er det endelig tid til at flytte. Hvis du står foran et stort flyt, kan det være en god ide at leje et flyttefirma. Husk at udvælge firmaet omhyggeligt, da der findes snydefirmaer på markedet.

Skal du håndtere hele flytningen selv, kan det være smart at holde styr på, hvor mange flyttekasser det er nødvendigt at investere i. En tommelfingerregel er: Én flyttekasse pr. kvadratmeter.

Læs flere råd og tips til flyttedagen her


Husk indboforsikringen

Indboforsikringen er utrolig vigtig, hvis dit hjem fx skulle blive ramt af brand eller indbrud. Mange unge mennesker glemmer at købe deres egen indboforsikring, når de flytter hjemmefra. Hos os kan du hurtigt og nemt beregne, hvad din indboforsikring vil koste, og se hvad, der er inkluderet i prisen.

Klik her for at beregne en indboforsikring


Husk husforsikringen

Hvis du køber et hus, er det en rigtig god idé at have en husforsikring udover indboforsikringen. Hvis indboforsikringen dækker dine ejendele inde i huset, dækker husforsikringen selve huset, fx ved brand, stormskader og hærværk.

Klik her for at beregne en husforsikring

Skal du flytte sammen med en partner eller ven, kan det være en god ide at afstemme jeres forventninger til hinanden og hjemmet. Læs mere om at flytte sammen her.

Senest opdateret den 5. maj 2017.

Få 7 tips til huskøbet.