Forebyg indbrud i hjemmet med

TYVERISIKRING

Styr på indboforsikringen? Ellers kan du købe én her!

Det er en utroligt ubehagelig og grænseoverskridende oplevelse, når tyven har været på besøg i dit hus.

Der er dog forskellige ting, du selv kan gøre, både for at holde tyven helt væk og ved at gøre arbejdet betydeligt sværere for tyven – bl.a. med forebyggende tyverisikring af dit hjem.


Afskræk tyven med forebyggende tyverisikring

Tyve foretrækker boliger, der er nemme at bryde ind i, som ligger afsides og hvor værdierne er synlige.

Tyverisikring i form af alarmer og nabohjælp er gode tiltag for at undgå indbrud, men det er mest effektivt helt at fjerne indbrudstyvens lyst til at besøge dit hjem – så undgår du også at skulle benytte din indboforsikring. Det gør du bl.a. ved at forhindre tyven i at komme ind i huset!

Læs mere om indboforsikring her


11 forebyggende råd til tyverisikring af huset

Nedenfor finder du 11 gode råd til, hvordan du bedst tyverisikrer dit hjem.

Brug nye og godkendte låse.

Tyverisikring tip 1: Tyverialarm

En af de mest gavnfulde og veldokumenterede måder, du kan tyverisikre dit hjem på, er ved brug af tyverialarmer. Tyverialarmer med alarmskilte nedsætter risikoen for indbrud med op til 70 %, da indbrudstyve oftest går udenom huse med tyverialarm.

Du får desuden op til 10 % i rabat på vores Indboforsikring, hvis du har en tyverialarm fra fx G4S


Tyverisikring tip 2: Låse

Dine låse bør også være et af de første skridt i din tyverisikring. Udskift gamle låse til nye og godkendte dirkfri udgaver, og hav gerne to låse på alle yderdøre, så de er sværere at bryde op.

Døre og karme kan tyverisikres med forskellige beslag, så de er ekstra vanskelige at brække op. Det er især en god idé at have låse på alle døre, vinduer og altandøre, hvis du bor i hus eller lejlighed i stueplan. 


Tyverisikring tip 3: Luk og lås

Lås altid alle yderdøre og luk alle vinduer, også selvom du er hjemme eller kun er væk et kort øjeblik. Det lyder måske som en banal form for tyverisikring, men nogle gange skal der ikke mere til for at afskrække en potentiel indbrudstyv.

Pas altid på med åbne vinduer og yderdøre, især i stueetagen, også selvom du er hjemme. Tyven kan godt blive fristet til et hurtigt tyveri gennem et åbent vindue, mens du sidder i haven.


Tyverisikring tip 4: Vinduer

Du kan nemt tyverisikre dine vinduer med envejsskruer, vindueslåse, sikringsbeslag og evt. indbrudssikret glas. Kældervinduer kan desuden tyverisikres med et indvendigt metalgitter.


Tyverisikring tip 5: Bevægelsessensorer

Bevægelsessensorer, der tænder lys ved din indkørsel, entré-, terrasse- og kælderdøre, er også en effektiv form for tyverisikring, som nemt kan forskrække snigende tyve i mørket.


Tyverisikring tip 6: Lav hæk

Sørg for at have et lavt plankeværk eller en lav hæk, så nærgående fremmede bedre kan opdages inde fra huset, og tyven ikke har noget at gemme sig bag, når han forsøger at bryde ind.


Tyverisikring tip 7: Haveredskaber

Opbevar altid haveredskaber, værktøj og stiger bag lås og slå, så tyven ikke kan bruge dem til at begå indbrud i dit hjem.

Gem værdierne ude at syne.

Tyverisikring tip 8: Gem værdier

Visse mennesker kan lokkes til at begå indbrud, fx hvis de kan se kontanter, smykker og værdigenstande gennem vinduerne. En simpel tyverisikring er derfor aldrig at have sådanne ting liggende frit fremme. Opbevar dem gerne i et penge- eller sikkerhedsskab.


Tyverisikring tip 9: Nabohjælp

Du kan selv starte et nabosamarbejde, eller bede naboerne om at reagere på mistænkelig bevægelse inde hos jer, fx mystisk lys fra dit hus, enten ved at ringe til jer eller ved at kontakte politiet direkte.

Naboen skal ikke forsøge at jage tyven på flugt, da vedkommende risikerer at bliver overfaldet af en desperat tyv.


Tyverisikring tip 10: Lys

Tænd lyset et par steder i boligen og tænd for radio eller tv, hvis du skal ud om aftenen – sørg i det hele taget for, at huset ser beboet og ”levende” ud.

Hvis du er væk i længere tid, kan du også bruge en timer til belysningen, så lyset fx tænder om aftenen.


Tyverisikring tip 11: Mærk værdier

Sørg altid for at mærke dine værdisager, så de bliver sværere for tyven at sælge, og hav billeder og kvitteringerne på tingene, så du nemmere kan melde dem stjålet hos både politiet og os.

Du kan også med fordel bruge DNA-mærkning, og notere de mærkede genstande på en inventarliste. Sæt gerne et skilt om DNA-mærkningen op på ydersiden af boligen.


Skal du ud at rejse?

Der er flere ting at tage hensyn til, hvis du vil forebygge indbrud, mens du er ude at rejse: Undgå indbrud under ferien

Artiklen fortsættes nedenfor

Et godt sted at være

Årets Forsikringsselskab 2016
I både 2014 og 2016 udnævnte Autobranchen Danmark If som ”Årets Forsikringsselskab”.

Branchens Bedste Kundeservice
If vandt prisen for Branchens Bedste Kundeservice inden for Pension og Finans i 2017.

Har du spørgsmål?

Vi er klar til at hjælpe dig.
Ring til os på 70 12 12 12, chat eller skriv til os​ - eller få os til at ringe til dig​.​​​​​​​​​

Tyverisikring kan give rabat på indboforsikringen

Der er 3 måder, hvorpå du kan få rabat på din indboforsikring ved hjælp af tyverisikring:

 1. Tyverisikring med alarm
  Du får op til 10 % rabat på din indboforsikring, hvis du har installeret en godkendt tyverialarm (AIA-sikring) med overførsel til en godkendt, døgnbemandet vagtcentral. Dette kan du bl.a. få med en If SMARTalarm – leveret af G4S.
  Læs mere om If SMARTalarm – leveret af G4S

 2. Tyverisikring med vindueslåse
  Du får op til 10 % rabat på din indboforsikring, hvis du har installeret Lindrucker vindueslåse i dit hus.

 3. Tyverisikring med alarm og vindueslåse
  Du får op til 20 % rabat på din indboforsikring, hvis du både har installeret en godkendt tyverialarm med overførsel til en godkendt, døgnbemandet vagtcentral og Lindrucker vindueslåse.

Beregn din indboforsikring pris her​

SmartDNA er en biologisk produceret DNA, der kan anvendes på ting, som er særligt udsatte for tyveri, fx biler, både, computere og mobiltelefoner.

Det fungerer både forebyggende og når indbrud er en kendsgerning. Mærkede genstande registreres i en database og hvis mærkede genstande bliver stjålet, men findes igen, kan de forbindes til de rigtige ejere og tyvene kan blive dømt for tyveri.

Usynlig og kan ikke vaskes væk

Smart DNA er usynligt og ikke kan vaskes væk. Smart-DNA er en patenteret sikkerheds beskyttelse, der er blevet kvalitetskontrolleret og godkendt af politiet.

Læs mere om Smart DNA

Et pengeskab eller et sikkerhedsskab er en god og brandsikker tyverisikring, og derfor en god investering. Hvis du opbevarer smykker, kontanter, værdipapirer o. lign. derhjemme, anbefaler vi, at du gemmer dem i et pengeskab.

Nabohjælp mindsker risikoen for indbrud

Et velfungerende og aktivt nabosamarbejde mindsker risikoen for indbrud. Nysgerrige naboer, som blander sig, er en god måde at holde tyvene væk på. Tyve vil gerne arbejde uforstyrret, uden at nogen ser dem eller spørger, hvem de er.

Det er nemt at starte et nabohjælp samarbejde: Læs mere på nabohjælp.dk


Hvis tyven kommer forbi trods din tyverisikring

Husk at gemme kvitteringer, billeder, serienumre og lignende, så du har dokumentation for dine værdier, hvis tyven alligevel kommer forbi.

Når indbruddet er sket, skal du efter bedste evne stoppe og begrænse eventuelle skader, men du må endelig ikke lade noget reparere eller smide ud, før du har anmeldt indbruddet til os.

Husk at anmelde tyveriet til politiet.

Anmeld enten indbruddet online​ eller ring til os på 70 12 12 12 – så finder vi sammen en løsning.

Senest opdateret den 6. april 2017.

3 fordele ved indboforsikringen

 • Udvidet sikkerhed
  Øger din sikkerhed, fx dækkes tricktyveri og omkodning af låse.​​

 • IT-udstyr udlånt af skolen
  Hvis du har en Indbo Plus hos os, hjælper vi dig med dækning af disse ting.​​

 • Én gennemgående selvrisiko
  Vi har, med meget få undtagelser, én valgfri gennemgående selvrisiko på de fleste dækninger.​​​​​​​​

Få rabat på din forsikring

Som kunde hos os, får du fordelagtige tilbud på If Smartalarm - leveret af G4S og Lindrucker vindueslåse - og samtidig får du rabat på din indboforsikring!

If Smartalarm - leveret af G4S
Du får op til 10 % rabat på din forsikring med en alarm. Læs mere If Smartalarm - leveret af G4S.

Lindrucker vindueslåse
Du får op til 10 % rabat på din forsikring med vindueslåse. Læs mere og bestil Lindrucker-produkter med rabat - skriv blot "If" i rabatfeltet. 

Få op til 20 % rabat på din forsikring, hvis du har både vindueslåse og en alarm.