Dyr og dyreforsikring

Få et uforpligtende tilbud på en hundeforsikring på få minutter.

Beregn pris her!

Pas godt på dit dyr med en dyreforsikring

Kæledyr er noget af det mest værdifulde vi kan have som mennesker, og ofte er de en del af familien – og som del af familien, er det også rigtig vigtigt, at vi passer godt på dem.

Hos If tilbyder vi kun deciderede dyreforsikringer til hunde, nemlig vores rene hundeansvarsforsikring, foruden Hund Plus og Hund Super, som dækker din hund ved både ansvar, ulykke og sygdom.

Læs mere om vores dyreforsikring til hund

Derudover dækker vores Indboforsikrings ansvarsdækning, hvis du har en hest, som laver skade på andre mennesker, dyr eller ting. Ansvarsdækningen dækker også de skader, som andre kæledyr måtte forvolde.

Andre kæledyr:

 • Katte og fritter (tamme ildere)
 • Fugle - bortset fra høns, kalkuner, perlehøns, ænder, gæs, vagtler, duer, fasaner, agerhøns og strudsefugle
 • Kaniner og gnavere
 • Krybdyr og padder
 • Hvirvelløse dyr, bortset fra bier, humlebier, bløddyr og krebsdyr
 • Tropiske akvariefisk.

Læs mere om vores Indboforsikring


Derfor skal du forsikre hunde og heste

Der er mange gode grunde til, hvorfor en dyreforsikring er en god idé for dig:


Ansvarsforsikring af hund og hest

 1. Først og fremmest er det lovpligtigt at ansvarsforsikre din hund eller hest. Her er dyreforsikringen til hund eller Indboforsikringens ansvarsdækning af din hest altså helt uundværlig.

 2. Hvis din hund eller hest kommer til at skade et andet menneske, deres dyr eller ting, kan det blive rigtig dyrt for dig, hvis ikke du har en relevant forsikring med ansvarsdækning.


Forsikring af hund ved sygdom og tilskadekomst

 1. Kommer din hund til skade eller bliver alvorligt syg, kan dyrlægeregningen blive meget høj. Nogle gange så høj, at du må træffe det tunge valg af lade din hund aflive. Her kan en dyreforsikring i form af Hund Plus eller Hund Super, som dækker udgifter ved sygdom og tilskadekomst, forhindre, at du må aflive jeres kæledyr.

 2. Hvis din dyreforsikring til hund inkluderer en livsforsikring – hos os er dækningen et tilvalg til Hund Plus og Hund Super – vil du få udbetalt en erstatning, hvis dit kæledyr dør som følge af sygdom eller tilskadekomst. Det vil selvfølgelig ikke hjælpe på sorgen over at miste din hund, men livsforsikringen giver en økonomisk hjælp til at anskaffe en ny hvalp af samme race. 

Artiklen fortsættes nedenfor

Husk at forsikre hunde og heste

I Danmark er det lovpligtigt at have en relevant forsikring med ansvarsdækning, hvis du ejer en hund eller en hest. På denne måde er andre mennesker sikret erstatning, hvis din hund eller hest kommer til at lave skade på dem, deres dyr eller ting.

 • Hund: Ansvaret for skader som en hund laver, skal dækkes af den lovpligtige hundeansvarsforsikring. Både vores hundeansvarsforsikring, Hund Plus og Hund Super dækker, hvis din hund er forsikret hos os. 

 • Hest: Hvis du har din Indboforsikring hos os, er det denne forsikrings ansvarsdækning, som dækker de skader, din hest måtte lave på andre mennesker, dyr eller ting.

  Det er rigtig vigtigt at du har denne lovpligtige ansvarsdækning, hvis du ejer en hest. Ifølge ”Bekendtgørelse af lov om hold af heste”, har den person, din hest skader krav på erstatning fra dig og hvis ikke du har en lovpligtig ansvarsforsikring, vil du skulle betale erstatningen selv.  

  Ejeren af en hest er forpligtet til at erstatte den skade, hesten forvolder, når den er løsgående. Har skadelidte medvirket til skaden, kan erstatningen dog nedsættes eller bortfalde. Det påhviler ejeren af en hest at tegne forsikring, der dækker ansvaret. 


Er hunden eller hesten ikke forsikret?

Hvis hunden eller hesten mod forventning ikke har den lovpligtige ansvarsforsikring, kan man som skadelidt henvende sig til henholdsvis FAH og FUH.

Disse foreninger modtager anmeldelser fra personer, som er blevet skadet af uforsikrede eller ukendte hunde og heste, hvorefter de kræver erstatning fra dyrets ejer på den skadelidtes vegne.

Læs mere om FAH: ​Foreningen af forsikringsselskaber til overtagelse af lovpligtig ansvarsforsikring af hunde.

Læs mere om FUH: Foreningen af forsikringsselskaber til overtagelse af ansvaret for uforsikrede og ukendte heste.

Forsikr din hund ved skader

Det kan blive rigtig dyrt, hvis din hund bliver syg eller skadet. Dyrlægeregningerne kan hurtigt løbe op i mange penge og her er vores dyreforsikringer Hund Plus og Hund Super ofte en billigere løsning.

Der er mange gode grunde til, hvorfor en dyreforsikring med sygdom- og ulykkesdækning er en god idé:


Din hund bliver syg af kræft

Hvis din hund får konstateret kræft, dækker Hund Super udgifterne til undersøgelse, operation, pleje, laboratorieundersøgelser og medicin under opholdet hos dyrlægen.

Uden en dyreforsikring med sygdomsdækning ville du selv skulle stå for dyrlægeregningen, samtidig med at du selv skulle passe dit kæledyr.


Få en god dyreforsikring til din hund

Du kan hurtigt og nemt forsikre din hund hos os – vi tilbyder både en lovpligtig ansvarsforsikring og de mere omfattende dyreforsikringer Hund Plus og Hund Super, som dækker både ulykker og sygdom.

Vi tilbyder også en Udvidet Hundeansvarsforsikring, som du skal have, hvis du går til træning eller konkurrencer med din hund. Denne dyreforsikring dækker, hvis din hund kommer til at skade fx en hundedommer eller –træner.

Den almindelige hundeansvarsforsikring undtager denne type erstatning, hvis den skadelidte medvirker til skaden, fx hvis en dommer kigger på hundens tænder eller en træner bevidst provokerer hunden som en del at træningen – Her er en dyreforsikring med Udvidet Hundeansvarsforsikring ekstra godt dækkende.

Beregn dyreforsikring til hund


Hvad koster en dyreforsikring til hund?

Prisen på din dyreforsikring til hund afhænger først og fremmest af, om du kun ønsker en Hundeansvarsforsikring, Hund Plus eller den mere omfattende Hund Super, og om du vil have et eller flere af tilvalgene Udvidet ansvar, Liv eller Opdrætter.

Læs mere om vores hundeforsikring

Derudover afhænger dyreforsikringens pris af bl.a. hundens race. Der er altså flere faktorer, som påvirker prisen på din dyreforsikring til hund.


Beregn din dyreforsikring til hund online

Hvis du gerne vil have en dyreforsikring til din hund, er du velkommen til at beregne din pris i vores webshop. Du får en personlig og uforpligtende pris på få minutter.

Beregn pris her

Senest opdateret den 9. marts 2017.