HUNDEANSVARSFORSIKRING

Beskyt din hunds omgivelser med en forsikring!

Det er de færreste forsikringer i Danmark, der er lovpligtige, men netop hundeansvarsforsikringen er. Hvis du har en hund, skal du altså også sørge for, at have mindst en hundeansvarsforsikring tilknyttet hunden. Og hvis du har flere hunde, skal du sørge for, at de hver især har en hundeansvarsforsikring.

Derudover skal du huske, at samtlige hunde skal noteres i Det Danske Hunderegister, senest når de er 4 måneder gamle, eller, hvis de kommer fra udlandet, når de har været i Danmark i 4 uger.


Kort om hunde

Der findes over 800 hunderacer i Danmark, så der er mange forskellige hunde at vælge imellem, hvis du leder efter en ny bedsteven.

Selvom de fleste hunde i Danmark betragtes som værende kæledyr, kan man bruge hunde til mange forskellige formål. De kan fx være vagthunde, sporhunde, redningshunde eller servicehunde, foruden show- og konkurrencehunde – fælles for dem alle er dog, at de skal have en hundeansvarsforsikring.


Hvad dækker en ansvarsforsikring til hund?

En lovpligtig ansvarsforsikring til hund dækker alle de skader, som din hund måtte forvolde på andre mennesker, deres ting eller dyr. Gennem hundeansvarsforsikringen går vi ind og overtager det erstatningsansvar, du som ejer har i forhold til din hund og dens adfærd.

Du skal huske, at hundeansvarsforsikringen ikke dækker de skader, hunden måtte pådrage dig selv og din egen husstand, og at eventuelle hundesittere er underlagt de samme forsikringsregler som dig og din husstand, når de passer din hund for dig.

Når du har en hundeansvarsforsikring hos os, dækker vi personskader for op til 5 mio. kroner pr. forsikringsbegivenhed, og op til 2 mio. kroner pr. begivenhed, når hunden forvolder skade på dyr eller ting. Hvis din hund fx løber ud foran en bil og bilisten må afvige, så vedkommende kommer til at køre ind i et træ, dækker vi skader på både bilen og bilisten.

Hvad der i virkeligheden kunne være blevet en dyr historie for dig som hundeejer, bliver nemt klaret gennem din hunds hundeansvarsforsikring.

Artiklen fortsættes nedenfor

Et godt sted at være

Årets Forsikringsselskab 2016
I både 2014 og 2016 udnævnte Autobranchen Danmark If som ”Årets Forsikringsselskab”.

Branchens Bedste Kundeservice
If vandt prisen for Branchens Bedste Kundeservice inden for Pension og Finans i 2017.

Beregn hundeforsikring

På kun 30 sekunder finder du prisen på en forsikring til din firbenede ven!

Beregn pris

Udvidet ansvarsforsikring til hund

Hvis du fx går til træning med din hund, er det en god idé at få en udvidet hundeansvarsforsikring hos os. Her dækker vi nemlig også de skader, som din hund måtte påføre andre mennesker i klub- eller foreningsregi under træning, konkurrence, udstillinger eller lignende. Derudover dækker denne udvidelse af ansvarsforsikringen også, når I midlertidigt opholder jer i Europa.


Hvis du vil have mere end en lovpligtig hundeansvarsforsikring

Hvis du gerne vil have mere end en ansvarsforsikring til din hund, kan du overveje at få en forsikring med Hund-Xtra i stedet. Denne forsikring inkluderer den lovpligtige hundeansvarsforsikring, men dækker også selve hunden ved sygdom eller tilskadekomst.

Når din hund har denne hundeforsikring, får du det dækket, hvis din hund er blevet syg eller kommer til skade, og den får brug for undersøgelse, behandling og pleje hos en autoriseret dyrlæge. Derudover får du dækket udgifter til nødvendige røntgenfotografier og lign., foruden den medicin og forbindingsmateriale som er i direkte tilknytning til behandlingen hos dyrlægen.

Læs mere om vores hundeforsikringer​


Hvad koster en hundeansvarsforsikring?

En hundeansvarsforsikring er en af de billigste forsikringer du kan få, og hvis du køber din hundeforsikring online i vores webshop, får du det første år endnu billigere.

Selve prisen på hundeansvarsforsikringen er den samme, ligegyldigt hvor gammel din hund er, og hvad race den er. Prisen varierer dog alt efter alder og race, når du vælger en Hund-Xtra.

Din hundeforsikrings pris afhænger altså i høj grad af din hund, foruden dine egne ønsker til en hundeforsikring. ​

Senest opdateret den 6. august 2015.

Køb hundeforsikring

Pas godt på din hund med en hundeforsikring hos os!

Få pris

3 fordele ved Hundeforsikringen

Ingen selvrisiko på ansvarsskader
Du betaler 0 kr. i selvrisiko, hvis din hund forvolder skade på andre mennesker, deres ting eller dyr.

Tre forsikringer i én
Med Hund-Xtra får du ansvars-, livs- og sygeforsikring til din hund.

Figurantdækning
Går du og din hund fx til hundetræning, kan I få en udvidet hundeansvarsforsikring.