8 tips: Sådan undgår du ulykker

Har du styr på ulykkesforsikringen? Ellers kan du købe en her: 

Beregn din pris

Man ved sjældent på forhånd, hvornår man kommer til skade og får brug for ens ulykkesforsikring eller andre forsikringer for den sags skyld. 

Dog kan mange ulykker helt undgås eller i det mindste begrænses ved hjælp af nogle simple forholdsregler.


Få 8 tips til at undgå ulykker

Her finder du nogle udvalgte tips, som kan hjælpe dig til at undgå ulykker, og dermed undgå at få brug for din ulykkesforsikring.


1. Spænd hjelmen

Kør altid med cykelhjelm, når du cykler. Det forhindrer ikke nødvendigvis ulykker, men cykelhjelmen kan gøre, at du kommer mindre til skade. Det gælder naturligvis også dine børn.

Læs mere om regler for cykelhjelme

2. Overhold færdselsreglerne

Vil du undgå ulykker, bør du være bevidst om at overholde færdselsreglerne. Både når du kører i bil, cykler eller er fodgænger. Snig dig ikke over for rødt, og lav ikke ureglementerede overhalinger. Både for din egen og for andres skyld.

3. Se op fra mobilen

Det kan være både sjovt og hyggeligt at tjekke nyheder, sociale medier og kigge billeder på mobilen, men det kan også være farligt, især hvis du færdes i trafikken samtidig.

Put derfor mobilen i lommen, hvis du kører bil, cykler eller går, så du ikke pludselig overser en modkørende bil, lygtepæl eller rødt lys. Vær opmærksom på dine omgivelser og undgå ulykker.

4. Husk sikkerhedsselen

Husk altid sikkerhedsselen i bilen, både for føreren og passagererne på passager- og bagsæde.

Vær ekstra opmærksom, når du har børn i bilen eller hunde med i bilen. Der gælder nemlig nogle særlige ting, som kan hjælpe dig med at undgå ulykker.

5. Vær forsigtig på badeværelset

Undgå våde og glatte badeværelsesgulve - de har mange alvorlige uheld på "samvittigheden".

Brug gerne skridsikre måtter på gulvet og i badekarret, især hvis du har børn.

Og løb aldrig på glatte overflader, hvis du vil undgå ulykker på badeværelset.

Pas på dig selv og undgå ulykker.

6. Pas på, når du gør-det-selv

Hobbyprojekter og husrenoveringer kan være sjove og udfordrende at gøre selv, men de kan også være decideret farlige for helbredet.

Vær derfor ekstra forsigtig, når du håndterer stiger, save, hamre osv., hvis du vil undgå at få brug for din ulykkesforsikring.

7. Pas på, når du arbejder i haven

Hvis du vidste, hvor mange alvorlige ulykker der sker ved fald fra tage, stiger, frugttræer etc., ville du nok kun lave gør-det-selv-arbejde nede på jorden.

Husk altid at tjekke dit udstyr, at slukke dine maskiner, når de ikke er i brug og at bruge det nødvendige sikkerhedsudstyr, når du laver havearbejde.

Få flere gode råd til sikkert havearbejde

8. Få et børnesikkert hjem

Har du børn i hjemmet, venter ulykkerne nærmest bare på at ske – medmindre du metodisk gennemgår dit hjem og børnesikrer det.

Husk at installerede fx trappegitre, børnesikring af skabe og skuffer og at holde alle kemikalier, medicin og skarpe genstande væk fra nysgerrige småbørn.

Læs mere om børnesikring af hjemmet

Artiklen fortsætter nedenfor

Vær forberedt, hvis ulykken alligevel sker

En ulykkesforsikring er en af de ting, som man ikke bør undvære, men som man heller ikke håber på, at man nogensinde får brug for. Men skulle du alligevel komme ud for en ulykke, er ulykkesforsikringen helt uvurderlig.

Med ulykkesforsikringen får du bl.a. erstatning, hvis du får en méngrad på mindst 5 %, og ved en méngrad på 30 %, får du dobbelt erstatning hos os.

Ulykkesforsikringen kan også hjælpe med kiropraktor og fysioterapeut, hvis du kommer til skade i en ulykke, og med at hjælpe dig til det nærmeste behandlingssted.

Husk også ulykkesforsikringen til din partner og dine børn, så I alle er sikrede ved ulykker.

Hvis ulykken alligevel sker

Er du kommet til skade i en ulykke og har du brug for din ulykkesforsikring?

Du kan til enhver tid anmelde skaden online. Haster det, er du altid velkommen til at ringe til os på 70 12 12 12.

Senest opdateret den 13. december 2021.