Spørgsmål og svar til  rejseforsikring


Læs om rejseforsikring Læs om afbestilling

Opdateret den 26. april 2021

Har du rejseforsikring via dit Mastercard i Spar Nord eller Arbejdernes Landsbank, så klik på bankens navn, for at se dækninger: Spar Nord eller Arbejdernes Landsbank.

Ved din side - også på rejsen

Fra den 1. maj 2021 har vi helt ekstraordinært udvidet dækningen på vores rejseforsikring, så kunder, der ønsker at rejse på ferie til Europa*, er dækket via deres rejseforsikring, uanset landets farve.

Forsikringen dækker altså også på rejsen, selvom landet er rødt eller orange på grund af Corona/Covid19. (Er landet rødt eller orange af andre årsager end Corona/Covid19 dækker vi ikke under rejser til landet).

Udvidelsen gælder også, hvis du bliver smittet med Corona/Covid19 og har brug for medicin eller lægehjælp – eller fx får udgifter til karantæne i forbindelse med, at du er blevet smittet.

Denne ekstraordinære udvidelse af vores dækning gælder indtil 1. september 2021. (afrejsedato skal senest være denne dato).

Bemærk!

  • Rejser til lande udenfor Europa* er fortsat kun dækket, hvis landet er gult eller grønt. Det vil fx sige, at vi ikke dækker rejser til Tyrkiet, Thailand eller USA, så længe de er røde eller orange.

Vi anbefaler altid, at du følger Udenrigsministeriets rejsevejledning

Vi anbefaler, at du altid følger Udenrigsministeriets rejsevejledninger. Men vælger du at trodse anbefalingerne og rejser til et land eller område i Europa*, der er orange eller rødt vil rejseforsikringen i If dække dig helt ekstraordinært på rejsen, også hvis du/I skulle blive smittet med Corona/Covid19 på ferien.

Du finder rejsevejledningerne her. 

Vær opmærksom på disse begrænsninger:

  • Den ekstraordinære udvidelse af dækningen gælder kun for rejser til Europa*. Rejser du til et land uden for Europa* og landet er rødt eller orange, så dækker forsikringen ikke - uanset om årsagen til, at landet er rødt eller orange er Corona/Covid19 eller andre årsager. Det gælder fx Tyrkiet, Egypten, Thailand og USA.
  • Udgifter til karantæne på grund af landes krav, anbefalinger eller andet, medmindre der er tale om karantæne på grund af egen sygdom, der er opstået på rejsen.
  • Udgifter til krav om test, vaccine, karantæne, som du kendte til inden afrejse.

*Europa

Med Europa mener vi EU/EØS-lande, som består af: Belgien, Bulgarien, Cypern (den græske del), Estland, Finland, Frankrig, Grækenland, Holland, Irland, Island, Italien, Kroatien, Letland, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Malta, Norge, Polen, Portugal, Rumænien, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Sverige, Tjekkiet, Tyskland, Ungarn og Østrig.

Ud over disse lande er Andorra, Færøerne, Grønland, Ilse of Man, Monaco, Schweiz, Storbritannien og Vatikanstaten også omfattet.

Vi betragter ikke oversøiske kolonier som en del af EU/EØS.

Har du spørgsmål til vores rejseforsikring?

Du er altid velkommen til at kontakte vores kundeservice, hvis du har spørgsmål til vores rejseforsikring.

Rejseforsikring

Afbestilling

Her kan du holde dig opdateret – relevante links

Du kan finde flere råd og vejledninger – samt følge udviklingen på rejsevejledningen under følgende links: