Sådan gør du dit

sommerhus forårsklart

Styr på sommerhusforsikringen? Ellers kan du købe én hos os.

Vinteren kan have sat sine spor på dit sommerhus. Derfor kan det være en god idé at have en plan for klargøringen til den ny sæson, så du ikke overser skader.

Når vejret begynder at blive godt, er det tid til at tage i sommerhus igen. Men den første weekend efter vinteren byder for de fleste på hårdt arbejde med forårsklargøring af huset efter vinterens strabadser. I de fleste tilfælde er det vand, fugt og frost, der er årsag til eventuelle skader, der måske kræver reparation.


Vær sikker på, at du har materialerne

Hvis sommerhuset ligger afsides, kan det være en god idé at tage forbi huset inden den første arbejdsweekend, så du kan afgøre, om der skal handles materialer ind.

På den måde slipper du for at stå i sommerhuset og opdage, at du er løbet tør for træbehandling, og du er 60 km fra det nærmeste byggemarked, som har netop dét mærke, du skal bruge.


7 tips til forårsklargøringen af sommerhuset

Vi forsikrer mange sommerhusejere og kender derfor de vigtigste faldgruber. Her er listen over de 7 ting, som er vigtigst at få styr på, inden du tager sommerhuset i brug for alvor.

1. Lav gennemtræk

Luft ud og gør grundigt rent - også i skabe og skuffer. Luft sengetøj og andre tekstiler, som har ligget i huset hele vinteren.

2. Tjek vandet

Åben forsigtigt for vandet og hold øje med lækager, så du hurtigt kan lukke ned. Efterse også afløbene og giv dem en miljøvenlig rens med 1-2 dl. tvekulsurt natron (natriumbicarbonat) og 1-2 dl. æbleeddike. Start med tvekulsurt natron og hæld så eddike i. Lad det syde i et kvarters tid. Skyl efter med kogende vand.

3. Kontrollér køl og frys

Tjek, om køleskab og fryser køler, før du handler stort ind og måske opdager, at du ikke har noget sted at anbringe dine dyrt indkøbte varer.

4. Undersøg for utætheder ude og inde

Er der tegn på fugt i huset? Tjek vægge, døre, karme, loft og gulv for tegn på fugt, så du kan få repareret eventuelle utætheder. Tjek også loftsrummet for utæt tagbelægning og se efter, om der er tegn på dyr.

5. Rens for alger

Når vinteren har været mild, kommer der flere irriterende, grønne alger, som kan gøre især træterrassen og entréområdet farligt glat, når det regner. Brug en stiv kost og varmt vand – hvis du vælger et kemisk middel, så tjek på etiketten, om det er godkendt af Miljøstyrelsen.

6. Efterse taget

Er der sket skader på dit tag over vinteren? Rens tagrenderne for blade og grene, nu du alligevel er deroppe.

7. Plej træværket

Undgå, at dine karme og andet træværk tørrer ud – det kan føre til utætheder og i værste fald udskiftning på længere sigt. Gå ikke på kompromis med træbeskyttelsen men vælg kvalitet.

Husk også at være opmærksom på sikkerheden, når du arbejder i sommerhusets have. Få flere gode råd til sikkerhed i haven


Har du husket sommerhusforsikringen?

Ud over forskellige skader kan man også være uheldig at få indbrud i sommerhuset – i begge tilfælde er det vigtigt at have en god sommerhusforsikring, som du kan få hos os.

Med vores sommerhusforsikring får du dækket både dit sommerhus og dets faste indbo. Forsikringen gælder også, når du ikke bruger huset, i fx vinterperioden.

Sommerhusforsikringen dækker fx brandskader, pludselig skade, retshjælp, husejeransvar, tyveri og hærværk, brud på glas og kumme samt skader på skjulte rør og kabler. En sommerhusforsikring dækker således på samme måde – og ligeså godt – som en husforsikring dækker et almindeligt hus.

Du kan se flere dækninger og bestille en sommerhusforsikring her.

Køb sommerhusforsikring

Husk at passe godt på dit sommerhus med en sommerhusforsikring.

Kontakt os for tilbud

3 gode dækninger

Udvidet vandskade
Du vælger selv, om du vil have dækket vandskader fx pga. indsivende regn.

Udlejer dækning
Du kan vælge at få dækket dit tab ved udlejning, fx ubetalt husleje.

If Boligtjek
Vælg selv, om du vil have If Boligtjek, som gennemgår dit hus og giver råd om skadeforebyggelse.