Når børn indlægges på hospitalet

Styr på børneforsikringen? Ellers kan du købe én her!

Det skal du være opmærksom på, hvis dit barn indlægges

Mange børn oplever desværre at blive indlagt på hospitalet, derfor er dette en risiko der er værd at tage højde for som forælder. Afhængig af de oplevelser som barnet tidligere har haft med hospitaler, fx dramatiske situationer set på tv eller tab af en pårørende, kan en indlæggelse være traumatisk.

Det afhænger selvfølgelig også af, hvor langt og smertefuldt et eventuelt ophold på hospitalet er, hvilket kan resultere i mareridt om natten, gråd og voldsomme reaktioner hvor barnet kaster sig i gulvet af vrede (de såkaldte tantrums).

Mange voksne mennesker har ar på sjælen efter traumatiske oplevelser med hospitalsindlæggelse som barn, og derved er det noget som potentielt kan følge et menneske livet igennem.

Det understreger blot, hvor vigtigt det er at forældre er til stede og kan støtte barnet i den svære tid. I de senere år har både fagfolk og forældre da også fået en større forståelse for, hvor stor indflydelse det har på et barns liv, at være indlagt på hospitalet.

For kun 20 år siden var man relativt uvidende omkring, hvor meget en indlæggelse kan påvirke et barns udvikling og trivsel. Dengang var det almindeligt, at børn blev indlagt uden en forælder ved sin side.

Over en længere periode fik forældrene endda at vide, at det var bedst hvis de undlod at besøge deres børn under indlæggelsen, da børnene helst ikke skulle være til besvær på afdelingen med deres gråd og savn.

Artiklen fortsættes nedenfor

Et godt sted at være

Årets Forsikringsselskab 2016
I både 2014 og 2016 udnævnte Autobranchen Danmark If som ”Årets Forsikringsselskab”.

Branchens Bedste Kundeservice
If vandt prisen for Branchens Bedste Kundeservice inden for Pension og Finans i 2017.

Beregn Børneforsikring

Læs mere om vores Børneforsikring og beregn din pris her!

Beregn pris

Hvad er så skræmmende ved selve indlæggelsen på hospitalet?

Det at blive indlagt på hospitalet præsenterer et barn for mange nye indtryk over kort tid, såsom ukendte ansigter og nye omgivelser, hvilket kan virke angstfremkaldende på barnet.

Samtidig kan voksnes sprog blive misforstået af barnet, og de kan fejlopfatte undersøgelser og behandlinger, hvilket kun bidrager til utryghed. Der er altså mange faktorer som kan påvirke et barn negativt ved en hospitalsindlæggelse.

Som forælder ønsker man naturligvis det bedste for sine børn, og hvad er bedre end at sikre sig, at der er fuld dækning i tilfælde af sygdom der kræver hospitalsindlæggelse.

Med en børneforsikring fra If er du bedre stillet hvis dit barn skulle blive syg​, og udover hospitalskompensation dækker den bl.a. varige mén efter sygdom og økonomisk førstehjælp. Hvis man vil sikre sit barn bedst muligt kan Børneforsikring Super vælges, hvilket dækker i tilfælde af, at dit barn får nedsat erhvervsevnen. Du kan læse mere om de enkelte dækninger under vores børneforsikring.


Ønsker du et tilbud på en børneforsikring?

Hvis du ønsker et tilbud på en børneforsikring, kan du beregne din pris online eller kontakte vores Kundeservice på telefon 70 12 12 12.

3 fordele ved en Børneforsikring

  • Økonomisk førstehjælp og hurtig udbetaling af et engangsbeløb på 100.000 kroner ved visse diagnoser.

  • Hospitalskompensation på 300 kroner dagligt, ved mindst 8 dages sammenhængende indlæggelse.

  • Dækning i tilfælde af varige mén, og i alvorlige tilfælde udløses dobbelterstatning​​.

Værd at vide

  • 68 % tror, at en ulykkesforsikring også dækker ved sygdom, men den dækker kun ulykker (YouGov, 2015).

  • Mange sygehuse kræver 90-200 kroner i døgnet for forplejning til medindlagte forældre, selvom de er essentielle for barnets bedring.

  • I 2012 blev det forbudt for kommuner at forsikre børn i skoler og daginstitutioner, selvom der dagligt sker ca. 130 ulykker i skolegården.