Når børn indlægges på hospitalet

Har du styr på børneforsikringen? Hvis ikke, så kan du beregne din pris let og enkelt herunder. 

Beregn pris

Ifølge tal fra Danmarks Statistik, blev mere end 77.000 børn i alderen 1-19 år indlagt på hospitalet i løbet af 2018. Det er rigtig mange børn, som rives væk fra deres hverdag og bliver placeret i et nyt og fremmed miljø.

Heldigvis er der en del ting, du kan gøre som forælder, både for at forberede barnet på indlæggelsen, men også for at gøre tiden på hospitalet mere udholdelig for dit barn.


Gør hospitalsindlæggelse til en bedre oplevelse for barnet

 1. Læs om hospitaler på forhånd
  Der findes mange gode børnebøger om hospitaler og indlæggelser, som I kan læse sammen, enten før eller under indlæggelsen. Så har barnet også nogle forbilleder at se op til.

 2. Leg jer igennem indlæggelsen
  Leg er en god indgangsvinkel, og der findes forskellige lægesæt børnene kan lege med, så instrumenterne ikke er ukendte for dem ved undersøgelserne på hospitalet.

  Du må dog ikke forvente, at børnene dermed ikke er bange ved de rigtige undersøgelser, da det kan være en skræmmende oplevelse for dem.

 3. Vær hos barnet
  Som forælder bør du være så meget som muligt hos dit syge barn på hospitalet. I dag kan man blive indlagt sammen med sit syge barn, og kan dermed være hos barnet hele døgnet.

  Det kan være en kostelig affære at skulle tage fri, men for det indlagte barn kan det være altafgørende at have en forælder der.

 4. Tal om barnets følelser
  Mange børn kommer heldigvis hurtigt og trygt igennem et ophold på sygehuset, men ved længere indlæggelse af børn, er det vigtigt at lade barnet udtrykke sine følelser.

Artiklen fortsætter nedenfor

Antal indlagte børn i 2018

Alder Antal børn
1-4 år
29.390
5-9 år
14 945
10-14 år
14 185
15-19 år
18 683
I alt
77.203
Danmarks Statistik, 2018
Ingår inte

Hvad er så skræmmende ved selve indlæggelsen på hospitalet?

Det at blive indlagt på hospitalet præsenterer et barn for mange nye indtryk over kort tid, såsom ukendte ansigter og nye omgivelser, hvilket kan virke angstfremkaldende på barnet.

Samtidig kan voksnes sprog blive misforstået af barnet, og de kan fejlopfatte undersøgelser og behandlinger, hvilket kun bidrager til utryghed. Der er altså mange faktorer som kan påvirke et barn negativt ved en hospitalsindlæggelse.


Få ro og overskud med en børneforsikring

Som forælder ønsker man naturligvis det bedste for sine børn, og hvad er bedre end at sikre sig, at der er fuld dækning i tilfælde af sygdom, der kræver hospitalsindlæggelse.

Med vores børneforsikring er du bedre stillet, hvis dit barn skulle blive syg. Udover hospitalskompensation dækker børneforsikringen bl.a. varige mén efter sygdom og økonomisk førstehjælp.

Hvis du vil sikre dit barn bedst muligt, kan du vælge Børn Super, som dækker i tilfælde af, at dit barn får nedsat erhvervsevnen.

Hvis du ønsker et tilbud på en børneforsikring, kan du beregne din pris online eller kontakte vores kundecenter på telefon 70 12 12 12.

Senest opdateret den 22. oktober 2021.