Indboforsikring til unge og studerende

Styr på indboforsikringen? Ellers kan du købe én her!

Beregn pris

Selvom forsikringer ikke er det mest spændende i verden, er de gode at have, fx hvis du har en dyr computer, musikinstrument eller designertaske, som du vil have svært ved at leve uden.

Men vidste du, at indboforsikringen også indeholder en ansvarsforsikring, som dækker dit erstatningsansvar, fx hvis du rammer en fodgænger på din cykeltur til uddannelsesstedet eller du støder sammen med og skader en fremmed på skibakken?

Det kan altså blive rigtig dyrt, hvis du sparer indboforsikringen væk.

Beregn pris på forsikring til dit indbo


Indboforsikringen er også vigtig for unge og studerende

Jo færre penge man har til rådighed, jo vigtigere er det, at man har en forsikring.

Det er de færreste unge og studerende, der har store opsparinger og råd til pludselig at bruge tusindvis af kroner, fx hvis deres computer bliver stjålet.

Her kommer indboforsikringen ind i billedet.

Det er nemlig indboforsikringen, der hjælper dig, hvis du som ung eller studerende får stjålet din cykel, du komme til at vælte dit tv på gulvet eller din computer pludselig bryder i brand – alle de ting, som studerende og unge ikke har råd til i hverdagen.

Indboforsikringen hjælper også i trafikken og på skiferien

En ting, som de færreste unge og studerende tænker over, er, at indboforsikringen også dækker dit personlige erstatningsansvar.

To unge kvinder i en lejlighed
Husk indboforsikringen som ung og studerende.

Hvis du rammer en cyklist

Kommer du fx til at skade en anden person eller ødelægger en andens ejendele, er det din indboforsikring, der skal dække erstatningen til ofret - forudsat at du har en indboforsikring - ellers må du selv betale erstatningen.

Rammer du fx en person med din cykel, sørger indboforsikringen for at udbetale erstatning for skaderne, både for personskaden, men også for dennes tøj.


Hvis du rammer en skiløber

På skiferien er det godt at have en personlig ansvarsforsikring: Det kan fx blive rigtig dyrt, hvis du støder ind i en anden person på ski og vedkommende kommer voldsomt til skade.

Her kan du selv – eller din forsikring – risikere at skulle betale personen erstatning for bl.a. svie og smerte, tabt arbejdsfortjeneste og méngodtgørelse.

Noget, der ifølge brancheorganisationen Forsikring & Pension nemt kan løbe op i flere millioner kroner, og som derfor kan være skyld i, at du som ung får en uoverskueligt stor gæld.


Få råd til sjovere ting

En indboforsikring til unge og studerende er altså en rigtig god idé, hvis du vil undgå pludselig at skulle betale et stort beløb, som du hellere ville have brugt på byture eller tøj – eller penge, du slet ikke har, og derfor må låne i banken.

Hvorfor bør unge og studerende have en indboforsikring?

Selvom en indboforsikring kan være en rigtig stor hjælp for unge og studerende, er der desværre mange unge, som vælger at spare forsikringen væk.

Ifølge en undersøgelse YouGov foretog i sommeren 2019, har 12 % af de unge med egen adresse ingen forsikring. Det betyder, at de unge er på egen hånd, fx hvis cyklen bliver stjålet eller computeren kortslutter.

Udover indboforsikringen til unge og studerende anbefaler vi, at unge også har:

Med disse 3 forsikringer er du godt sikret, fx hvis du selv eller dine ting bliver beskadiget, du kommer til skade på skituren eller du får madforgiftning på charterferien.

Køb forsikring til dit indbo

Artiklen fortsættes nedenfor

Hvad dækker en indboforsikring til unge og studerende?

Når du som ung og studerende har en indboforsikring hos os, får du altid en godt dækkende forsikring.

Vi tilbyder både en indboforsikring, der dækker det mest basale, vi har den mere omfattende Indbo Plus, og hvis du gerne vil være helt sikker, kan du vælge vores særlige Indbo Super.

Ligegyldigt hvilken indboforsikring du vælger som ung og studerende, får du altid disse 6 grundlæggende dækninger:

 • Ansvarsforsikring
  Indboforsikringen dækker, hvis du eller en anden i husstanden laver skade på et andet menneske, dyr eller andres ting. Hvis du fx rammer en anden person med din cykel, eller du vælter ind i en anden på skibakken, hjælper din indboforsikring dig.

 • Brand
  Indboforsikringen dækker, hvis dine ting får brandskader, fx hvis din elkedel brænder sammen eller din sofa brænder.

  Din indboforsikring dækker også genhusning, hvis din bolig er ødelagt af brandskade, og du har brug for et sted at bo.

 • Vandskade
  Indboforsikringen dækker, hvis dine ting bliver ødelagt, fx ved at vand pludselig strømmer ud af et akvarie eller lignende. Bliver din computer pludselig druknet i vand og guldfisk, kan din indboforsikring hjælpe dig med at få en ny computer.

 • Tyveri
  Indboforsikringen dækker, hvis dine ting bliver stjålet ved et indbrud, simpelt tyveri, røveri eller åbenlyst ran. Bliver din dyre designertaske med din computer, pung og telefon stjålet, er det altså din indboforsikring, som erstatter udgifterne til at kunne købe nye ting.

 • Retshjælpsforsikring
  Indboforsikringen dækker, hvis du som ung eller studerende kommer ud for en uenighed (tvist), som skal afgøres ved retten. Bliver du konfronteret med et urimeligt krav, fx at du anklages for at havde ødelagt noget med vilje, bør du straks tage kontakt til os, så vi kan hjælpe dig med at behandle sagen.

  Kræves det, at sagen føres ved en domstol, kan vi i visse tilfælde også hjælpe med at dække udgifter til din advokat.

 • Vejrskader
  Indboforsikringen dækker, hvis din bolig rammes af en stormskade, som er direkte årsag til, at dine ting indenfor ødelægges. Indboforsikringen dækker også, hvis du får oversvømmet din bolig under et voldsomt tø- eller skybrud.

  Får din sofa, stole og seng fx vandskader pga. indsivende vand under et stormvejr, hjælper din indboforsikring til med at erstatte dine ødelagte møbler.

De ovenstående dækninger får du, ligegyldigt hvilken indboforsikring du som ung eller studerende køber hos os – med Indbo Plus får du desuden dækning ved fx hærværk, elektronik og IT-udstyr udlånt af dit undervisningssted, mens Indbo Super desuden dækker flytninger og skadedyr i lejligheden.

Læs mere om indboforsikringer til unge og studerende

Få en billig indboforsikring som ung eller studerende

Der er forskellige måder, hvorpå du kan få en billig indboforsikring som ung eller studerende.

Den nemmeste måde at få en billig indboforsikring til unge er at vælge en høj selvrisiko.

Jo højere selvrisiko, jo lavere pris på indboforsikringen og omvendt.

Undgå bekymringerne med en indboforsikring.

Men husk, at selvrisikoen ikke må være højere, end du altid har råd til at betale beløbet med kort varsel.

Har du fx har en opsparing på 10.000 kroner, kan du vælge at have en selvrisiko på 2.000 eller 5.000 kroner, og på denne måde få den billigste indboforsikring til unge og studerende.

Du kan også få en billigere indboforsikring som ung eller studerende, hvis du er meget nøjeregnende, når du vælger din indbosum. Ejer du fx møbler, tøj, køkkengrej, cykel, elektronik osv. for under 600.000 kroner, er der ingen grund til en indbosum på 1.000.000 kroner.

Er du god til at passe på dine ting, så behøver du måske ikke den dyreste indboforsikring, men kan vælge en med højere selvrisiko og/eller færre dækninger.

Hvad koster en indboforsikring til unge og studerende?

Prisen på netop din indboforsikring afhænger af forskellige ting. Indboforsikringens pris afhænger bl.a. af hvor du bor og hvor meget du ejer.

Prisen afhænger desuden af din alder, og koster altså noget forskelligt, alt efter om du fx er 19 eller 25 år.

Beregn prisen på en forsikring til dit indbo nu


Beregn selv din indboforsikring pris

Du er meget velkommen til selv at beregne din indboforsikring pris i vores webshop.

Er du i tvivl om noget, er du desuden velkommen til at kontakte os, så finder vi sammen den bedste indboforsikring til dig.

Senest opdateret den 20. april 2021.